Angelika
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha megnézi ezt az 50 perces riportfilmet, lehet, hogy eszébe jut Az ellenség a kapuknál vagy a Sztálingrád, de ez itt nem játék, ez az átkozott kőkemény háborús valóság. Még akkor is, ha ez a szakadárpárti News Front egyik propagandafilmje. Makszim Fagyejev A háború az háború (На войне, как на войне) című alkotásában talán az a legzavaróbb, amikor érzelmes zenei betéteket úsztat a szörnyű képek alá. Ha megnézi, így sem fogja elfelejteni az aknatalálatok után idegesen telefonáló emberek hangját, a fasiszták ellen harcba induló férfit, és a rommá lőtt donyecki repülőtéren össze-vissza lövöldöző katonákat. Nekem a legjobban mégis az a kép maradt meg, ahogy egy nő megy az utcán, összerezzen egy dörrenéstől, aztán megy tovább.  

 • A Boglárka című rövidfilmet Badits Ákos (itt a szuper showreelje) rendezte, most szerveznek neki vetítéseket, én tulajdonképpen semmit sem tudok róla, azon kívül, ami a plakátra van írva, de itt a Facebookja, ott majd biztos lesznek új infók. A Filmvilágnál azt írták, hogy

  kevés olyan magyar hazai filmes van, aki az ordító CGI trükköket a filmje hasznára tudja fordítani

  de ezek szerint Badits ilyen. Én csak egy filmjét láttam, a Leánykát, az úgy nézett ki, mintha valaki videojátékot forgatott volna a Veszedelmes viszonyokból.

 • Amikor Bajner Bálint a legöregebb angol profi futballklubhoz, a Notts. Countyhoz igazolt a múlt héten, a magyar trollok elárasztották a klub Facebook-oldalát, hogy Bajnert követeljék a kezdőbe. A klubnál egy darabig nem tudták, hogyan reagálják le a dolgot, de aztán tegnap este magyar nyelvű üzenetet raktak ki közösségi oldalukra, hogy köszöntsék a szurkolókat, kedd reggel óta már az oldal borítóképén is ott van a magyar zászló. 

  Az előzményekről itt olvashat. 

 • A Bored Panda szavazásán most egy francia ágymozi vezet, ne hagyjuk, hogy csak a harmadik helyen sínylődjön az Uránia Nemzeti Filmszínház, tessék szavazni, szavazni, szavazni! Mondjuk a skopjei mozi sem rossz.

  D KB20140403040
  Fotó: Kallos Bea
 • Avagy saját vadásztársaságát lopta meg egy vadász, amikor 2013. októberének 18. napján estéjén Nagybókon meglőtt két szarvasborjút, de az egyiket elfelejtette leadni a vadásztársaságnak. A vadakat a helyszínen megnyúzta, az egyiket beszolgáltatta, a másikat viszont apja műhelyébe vitte, és feldolgozta. Az ügyészség a férfi ellen lopás vétsége miatt emelt vádat, mivel a szarvasborjú eltulajdonításával 60 ezer forintos kárt okozott a társaságnak.

 • Viszont ha a legendás hamburgerezésekre gondol, szomorú lesz. A Fővárosi Blog posztolt néhány friss képet a Széll Kálmán tér jelenlegi állapotáról, így néz ki most a 61-es villamos melletti hamburgeres-fornettis egység.

 • Egy meg nem nevezett helyszínen gyakorlatozott a hadsereg, a koreai vezér nem volt rest, megtekintette.

 • Na jó, nem teljesen mondtam igazat a címben, mert a nyúl rántva is jó, nemcsak pörköltnek, de nem akartam még a mostaninál is tovább nyújtani. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy ez az amerikai srác a világ zsenije, fogta ugyanis a házi kedvencként funkcionáló nyulat, épített neki egy kis kocsit, az meg kérésre hozza a sört.

  Ha arra is meg lehet tanítani, hogy kivegye a hűtőből, egy-egy vadabb este után pedig ne adj' isten még haza is vezesse a kocsit, a nyulaknak adnék minden lehetséges Nobel-díjat 2070-ig.

  Ha meg sztrájkba lép, még mindig ott a pörkölt, mint megoldás.

 • Schmitt Pál felpántlikázva várja a müncheni gépet. Vajon 1985-ben, amikor az Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyetteseként, miniszterhelyettesi rangban mondjuk Moszkvába utazott, akkor is piros-fehér-zöld szalagot rakott a bőröndjére, nehogy összecserélje máséval?

 • A helyzet az, hogy ön az átlagnál nagyobb eséllyel pszichopata. Komolyan, ezt az eredményt hozta ki egy tudományos kutatás a jó nevű Ohio State Universityn. A psziochológusok szerint még nagyobb a pszichopaták aránya azok között, akik megosztás előtt még jól meg is dolgozzák Photoshoppal, vagy Instagram-filterekkel a szelfiket. Persze ha ön rendszeresen boldogítja az ismerőseit az edzőteremben a tükör előtt, és/vagy a 17 éves pimpelt  Opel előtt lőtt fotókkal, ezzel valószínűleg nem mondtak sok újat nekik a tudósok.

 • Az amerikai elnök éppen az ország egyik legnagyobb nemzeti ünnepén, a Köztársaság Napján érkezett Indiába, ahol Narendra Modival az ország miniszterelnökével közösen megtekintette az ünnepi parádét. Az ünnepély kezdetén lazán rágózott, ami miatt többen rosszallásukat fejezték ki a sajtóban és a közösségi médiában.

   Obama egyébként rendszeresen rágózik a különböző ceremóniákon, utoljára Pekingben az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozóján kapták rágózáson, előtte pedig Franciaországban egy II. világháborúról megemlékező ünnepélyen.

 • A bulvárlap brutális ökölcsapást mért a szocialisták elnökére azzal kapcsolatban, hogy az MSZP új szimbólumot választott magának, a sárga rózsát.

  Ahogy mi is megírtuk, Tóbiás a napokban azt az üzenetet posztolta a Facebook falára, hogy "legyen a sárga rózsa a szimbóluma annak a harcnak, amit a korrupcióba süllyedt kétharmad lebontásáért indítottunk! Tartson velünk Ön is pártállásától és világnézetétől függetlenül, mert ez Magyarország érdeke, a jövőnk záloga! Nem hiszünk többé a hazug szónak!"

  A Bors nem félt néhány dologra felhívni a pártvezér figyelmét:

  • tavaly kiderült, a választók többsége nem akar vele tartani
  • építésről is kellene beszélni, nem csak rombolásról

  és a K. O.-val felérő üzenet:

  • 982 követője van a Facebookon, a tizede mint VV Fanninak!!!
 • Úgyhogy jöjjön egy kis zenebona:

 • A 29 éves Emile Hirsch  ügyében nyomoz a rendőrség, írja Variety, aki a hírek szerint a Sundance filmfesztivál egyik buliján, Park City egyik szórakozóhelyén támadta meg a Paramount Pictures egyik női alkalmazottját. Az eset vasárnap hajnal három körül történt egy Tao nevű szórakozóhelyen.

  A helyi rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a nyomozás jelenleg is zajlik, letartóztatás viszont nem történt. Úgy tudni, a színészt még a helyszínen kihallgatták.

  Hirsch egyébként épp a Ten Thousand Saints című filmjét népszerűsítette a fesztiválon. Egyelőre még sem az ő, sem a Paramount képviselői nem kommentálták az ügyet. A filmről annyit már biztosan tudni, hogy a nyolcvanas évek New Yorkjában játszódik.

  Hirsch eddigi leghíresebb filmje az Út a vadonba volt, de feltűnt például a Szüzet szüntess, a Woodstock a kertemben és A túlélő című filmekben is.