Emil, Csanád
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Gyakori probléma az aranyhalaknál, hogy vagy az akvárium tetején vagy az alján szerencsétlenkednek, úgy festve mintha elfelejtették volna, hogyan viselkedjenek halként. Annak oka, hogy kedvenc halunk képtelen függőleges irányban mozogni általában az úszóhólyag rendellenes működése.

  A redditen egy felhasználó arról posztolt képet, hogyan adhatjuk vissza házi állatunknak a mozgás örömét. A halaknak szánt „kerekesszék” egy pólyából áll, amelynek a tetején egy bója van. Ez felemeli a halat az akvárium aljáról, viszont nem rángatja fel a víz tetejére, hogy inkább ott fulladjon meg. Mivel süllyedni sokkal könnyebb, ha a hal úgy akarja, akkor feküdhet tovább kőimitátorként a fenéken.

  A megoldás a probléma forrását nem szünteti meg. Lehet, hogy egy egyszerű borsófőzelék (nem vicc) vagy egy háromnapos diéta segít, de az is előfrodulhat, hogy antibiotikumokat kell bevetni. A teendőkről ezen a weboldalon tájékozódhat.

 • Az Armatus Designs fotóján egy félkész fegyver a legfrissebb fejlemény, így fog kinézni, ha kész lesz. Korábban itt írtunk Jackson Gordon Batmansuit-projektjéről: Baseballütővel és machetével is támadhatnak Batmanre, az sem fog rajta.

 • Kifejezetten a halálbüntetés alkalmazását kéri legfrissebb körlevelében a kínai legfelsőbb bíróság a kábítószerrel kapcsolatos súlyos bűncselekmények esetében - írja az MTI a kínai média nyomán. 

  A drogbárókat, kábítószer-dílereket, visszaesőket érintő esetekben, amennyiben a bűncselekmény elég súlyos, indokolt a halálbüntetés kiszabása.

  - áll a legfőbb bírói testület által közreadott dokumentumban.

  Liu Jü-csin, a közbiztonsági tárca miniszterhelyettese úgy fogalmazott, hogy az internetes drogkereskedelem bővülésének üteme, kiterjedtsége és ezek hatása "sokkoló". A kiberteret a kábítószer-ellenes harc "nagy csataterének" nevezte, elismerve, hogy az új platform rendkívül megnehezíti a munkájukat. A minisztérium három hónapos országos kampányt indított áprilisban az online kábítószer-kereskedelem ellen, eddig csaknem 1600 gyanúsítottat vettek őrizetbe, 637 kilogramm kábítószert foglaltak le. Az országos kábítószer-felügyelet egy nemrég kiadott jelentésében 14 millió fölé becsülte a kínai drogfüggők számát. Az országos kampányok során 69 tonna kábítószert koboztak el.

 • Nagyjából ennyivel lehet összefoglalni azt a jogi bohózatot, ami Oregon állam egyik kisvárosában, az alig 16 ezer lakosú Pendletonban játszódott le.

  Történt ugyanis, hogy az állam a 2012-es elnökválasztással párhuzamosan tartott népszavazáson a marihuána rekreációs célú fogyasztásának engedélyezése mellett döntött. Ez viszont nagyon nem tetszett a Pendleton vezetésének, és sikerült is egy jogi kiskaput találniuk a rekriminalizálásra: városi jogkörben bevezették azt a szabályt, hogy a marihuána szaga, mint közösséget zavaró illat, büntethető. Méghozzá elég keményen, akár 500 dollárral is, és nem csak akkor, ha valaki mondjuk rágyújt egy spanglira, a büntetés akkor is kiróható, ha valakinek a lakásából szűrődik ki a jellegzetes szag.

  A helyi marihuánapárti közösség tiltakozás és tüntetés helyett első osztályú trollkodással vágott vissza: benyújtottak egy törvénytervezetet, ami a fűszagbetiltással pontosan megegyező indoklással betiltaná a városban a fingást.

  Ami a precedensekre épülő amerikai jogban a fűszagrendelet után egészen logikusnak is tűnik, és csodálatos jogi perspektívákat nyithat meg; én például betiltatnám a főtt kukorica illatát, mert utálom. A város vezetése egyelőre nem válaszolt, míg kitalálják, hogy másznak ki a jogi csapdából, nézzük meg ezt a témába vágó kanadai társadalmi célú hirdetést:

  (via NY Daily News)