Zsófia
11 °C
23 °C
Mindeközben 2014. május 14-én
Naptár
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Könnyű lenne elintézni Hajdu Szabolcs új filmjét, a Délibábot annyival, hogy a címében a Délidőt, tematikájában pedig a Djangót majmolja, mivel itt is nagy hangsúly van a déli lövöldözésen és a fekete főhősön.  

  10603249 695844717170205 8323809426605778698 n
  Fotó: Filmpartners / Mirage Film Stúdió

  Na de a trailerből már azt is tudjuk, hogy ez a fekete főhős (Isaach De Bankolé) olyan profin megkomponált és látványos lövöldözést mutat be a Kossuth rádió déli sípszója után, amire a magyar filmgyártás történetében még sosem volt példa. Azt viszont csak november 13. után tudjuk meg, hogy maga a film is van-e olyan jó, mint az előzetese.

 • Mert felújításra viszik. A Nagy Októberi Szocialista Forradalom kezdetét jelentő Téli Palota ostromához az Auróra cirkáló adta meg a jelet, hogy a bolsevikok elzavarhassák a cárt elzavaró februári forradalomból kinőtt ideiglenes kormányt. 1948 óta állt Szentpéterváron a Petrográd rakparton a hajó, amit most rozsdásodás elleni kezelésre vontatnak be. A Haditengerészeti múzeum részeként működő 114 éves, 126 méter hosszú, 17 méter széles, 6731 tonna vízkiszorítású hajó valószínűleg tavasszal kerül vissza a megszokott helyére.

 • Takeru Kobayashi, a világ egyik leghíresebb versenyevője kiállt egy meccsre egy hörcsög ellen. A rágcsálónak persze a méretéhez szabott, icipici kiflikbe töltött pirinyó virslik jártak. Előbb tippelje meg az eredményt, aztán kattintson!

  Kobayashi egyébként egyszer kiállt már egy medve ellen is virslievő párbajra, lehet sejteni az eredményt. De a legviccesebb videója mindenképpen ez, a nagyarcú focisták beégetésével.

 • Egy fülöpszállási konyhakertben nyolc darab 50 és 80 kilogramm közötti sütőtök termett. Kántor Róbertné, a konyhakert tulajdonosa és egyben a kert művelője igen büszke az eredményekre:

 • Természetesen Falus Ferencre gondoltunk, ki másra, aki zseniális gerillamarketinggel építi fel ismertségét, Kusturicába oltott dogma filmekkel, hülye hasonlatokkal és közéleti fagyizással vétetve észre magát mindenhol. Aki azt hitte volna, hogy egy H1N1-oltással upgradelt közegészségügyi-járványfelelősségi ex-szupermen csak szürke hivatalnok lehet, az valószínűleg jobban meglepődött az elmúlt hetek eseményein, mint L. Simon László egy Simicska Lajostól kapott bonbonon.

  De a shownak másztgóon, majdnem egy hónap még van a választásig, Falus Ferenc nem áll le. Ma délután például néhány baloldali politikussal a Városligetben – idézet a meghívóból –

  a Ligetért! címmel látványos sajtótájékoztatót tartanak.

  Mit gondol, milyen látványelemek várhatók?

  Mi történik ma Falus Ferenccel?

 • A YouTube-ra töltötte fel a Global Degree azt a videót, ami azt örökíti meg, hogy a békésen bicikliző Alexander Hennessyre pisztolyt ránt egy rosszarcú Buenos Aires-i motoros. A videón hallatszik, hogy a hátizsákját követeli, Hennessynek sikerült elfutnia, a felvételt Michael Graziano posztolta. Az utazók célja egyébként, hogy 195 országba eljussanak, egyelőre ez a legemlékezetesebb útikalandjuk:

  Graziano szerint a felvételt a rendőrségnek is átadták, a támadót azóta állítólag letartóztatták. A legkeményebb rész tömören:

 • A norvég Embret Henock Haldammen egy ritka nyirokrendszeri betegségben szenved, ezért a most 16 éves fiú arca deformálódott. Ő megtanult ezzel élni, ezért is vállalta arcát a Facebookon is. Az egyik nap azonban meglepetten tapasztalta, hogy profilképét eltávolították az oldalról, közölték vele, hogy megszegte a felhasználási feltételeket. Próbálta megtudni, hogy miért törölték a képet, de levelére mindeddig nem válaszoltak. Haldamenn úgy véli, hogy egyszerűen kiakadtak a külsején. A Facebook skandináviai szóvívője már megmagyarázta, szerinte egy véletlen hiba miatt törölték a fotót.

 • Mert az emberek többsége egyet sem:

   
  Nagyobb méret

  Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 65,5 százaléka egyetlen okostelefonos alkalmazást sem tölt le egy véletlenszerűen kiválasztott hónapban.

  Egy lehetséges magyarázata lehet a dolognak, hoyg az embereknek egyszerűen nincs szüksége ilyen sok alkalmazásra

  – kommentálta a Quartz elemzője a felmérés eredményét. További részletek a Quartzon.

  Hány appot töltött le augusztus közepe óta?

 • Egy pillangó közelről szerette volna élvezni Juki Ota fuvoladarabját, ezért a versenyző orrán pihent meg és ott is maradt a darab végéig:

  A japán versenyző a Carl Nielsen Nemzetközi Fuvolaversenyen vett részt, és gond nélkül végigjátszotta a darabot.

 • –  állítja egy olvasónk, aki egy képet is mellékelt, bár ezen pont egyetlen futó sincs, csak tanácstalanság. Megkérdezzük a BKV-t is, mi történt. Ha esetleg ön is lent volt, és szemtanúja volt az esetnek, akkor írjon az ugyelet@mail.index.hu-ra.

 • A lézerek egyre kisebbek és erősebbek lettek az utóbbi időben, annyira sikerült miniatürizálni az erős harci lézereket, hogy már egy repülőre is fel lehet szerelni ezeket. A lézer arra lesz jó, hogy a repülőt fenyegető rakétákat még azelőtt kilőjék a levegőben, hogy kárt tudnának tenni a repülőben. Sőt, a lézeres rendszer akár földi célpontok ellen is bevethető lesz, írja a Foxtrot Alpha.