Farkas
2 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tupac egyike azoknak az előadóknak, akik aktívabbak haláluk után, mint életükben. A rapper '96-os halála óta közel két tucat lemez jelent meg a nevével, ami bőven kimeríti a hullarablás fogalmát.

  Most viszont Tupac első menedzserének, Leila Steinberg köszönhetően felkerült a netre három kézzel írt vers, amit még a 17 éves Amaru Shakur írt. A rapper ebben az időszakban költözött a kaliforniai Marin Citybe, ahol az egyik középiskola dráma csoportjának a tagja volt, és költészetre is járt, ahol pont Steinberg volt az oktatója. A három verset és a háttértörténetet a Noisey remek cikkében lehet elolvasni.

 • Pompás exkluzív fotókat közölt a show-biznisz kiszivárogtatókirályának számító Entertainment Weekly magazin a Terminator Genesys szereplőiről. A pózolós forgatási képeken természetesen a ráncosodó élő szövettel felszerelt, régi-új Terminátort alakító Arnold Schwarzenegger néz ki a legkeményebben:

  NEbJGQChBq3Qfc 1 c
  Fotó: Art Streiber / ew.com

  De a Sarah Connort alakító Emilia Clarke is nagyon baba:

  Sarah-Connor
  Fotó: Art Streiber / ew.com

  A klasszikus fémcsontvázról nem is beszélve:Behind-The-Scenes

  Behind-The-Scenes
  Fotó: Art Streiber / ew.com
 • mivel nem eredményeznek gólt, így azután az összefoglalókban is csak pár napig szerepelnek. Ilyen csodapasszt tolt a Roma–Cesena-meccsen Miralem Pjanic, egészen pontosan hat védő lába mellett hozta gólhelyzetbe Destrot. (via NST)

 • Nem érdemes tömegközlekedési eszközre szállni halloweenjelmezben Pekingben, a rendőrség ugyanis le fogja tartóztatni a felelőtlen jelmezeseket. A hatóság szerint erre azért van szükség, mert a beöltözött emberek miatt sokan sereglenének össze a metróban, ez pedig zavart okozna az APEC-találkozó lebonyolításában. 

 • Csütörtök este 7-kor a 61-es villamosról leszállva mit láttam? Egy róka sétált az utca közepén. Azon a Hűvösvölgy szélén húzódó utcán, amin gyakran jönnek autók, és ami mellett a villamos is jár. A közvilágítás ócska, a telefonom sem erre lett kitalálta, de ha nagyon figyel, 0:14-nél láthatja, ahogy átslattyog egy fényfolton. Az úttestről felugrott a sínre, és azon sétált tovább, majd eltűnt a sötétben. A ravaszdi valószínűleg guberálni jött, ránk sem bagózott, mi viszont annál izgatottabban voltunk, 35 év alatt egyszer sem láttam ennyire mélyen a környék házai között rókát, pláne ilyen közelről.

  De az eset nem egyedi, a leggyakoribb városlakó vadállatok a világban a borz, a bűzborz, a mosómedve, a prérifarkas, a róka és a nyest, a számuk pedig egyre nő. Aggódik?  Ne tegye, 1992 óta zajlik Magyarországon a rókák veszettség elleni immunizációja, mára az EU-s irányelveknek megfelelően az egész ország fedett. Csalifalatokat szórnak szét, amelyben oltóanyag található. De ha mégis gyanúsan békés vagy furcsán viselkedő állatot lát, hagyja inkább békén, jelentse a kerületi önkormányzatnál, és bízza rájuk az állat befogását.

 •  A Youtube-on bukkantam rá erre a fantasztikus videóra, egy TEK-es gálán készült. A Sayoc kés-és önvédelmi bemutatót örökítették meg. 

  És hogy mi a Sayoc? Azt mondják a sayocosok, hogy több mint önvédelem, ez maga a gondolkodás és a konfliktuskezelés. 

  A videó csak megerősített benne, hogy puhányul kezelem a konfliktusokat, és néha egy torokátvágás többet ér, mint száz el nem mondott szó.

 • November 3. a japán kultúra napja, ennek alkalmából haikuíróversenyennel összekötött japán családi napot tartanak a Szekszárdi Kulturális Központban. Kiállítást is rendeznek a legjobbakból, a főszervező szerint 

  a költemények visszatérő motívuma az ősz, a csillagok, az álom, de a hazaszeretet és Szekszárd is megjelenik bennük.

  (:

  :)

 • Egész pontosan petíciót írtak, melyben lemondásra szólították fel Ana Mato egészségügyi minisztert, miután az ebolás spanyol misszionáriusok gyógyításába belebetegedett Teresa Romero kutyáját elaltatták. Excaliburnak azért kellett meghalnia, hogy nehogy ő is terjessze a vírust – de a PACMA állatvédő szervezet, a tiltakozás szervezője szerint legalább azt megvizsgálhatták volna előbb, hogy egyáltalán megfertőzödött-e, mielőtt elaltatták. Romero egyébként felépült, de egyelőre karanténban tartják. (via)