Kristóf, Jakab
17 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 4' 33'' John Cage leghíresebb darabja, amit bár a legtöbben egy csönd szonátaként ismernek, valójában a környezeti hangokat akarja kiemelni, és Cage ezzel a darabbal akarta bebizonyítani, hogy minden hang zenei. Hogy mekkora hatása volt a műnek, mi sem bizonyítja, még 2017-ben is vita tárgya, és teljesen hírértékű, hogy momentán egy metál zenekar, a Dead Territory feldolgozza. 

 • michael-caine-christopher-nolan-batman

  És ezzel zsinórban a hetedik Christopher Nolan-filmjét is letudta (A Batman-trilógia, Eredet, A tökéletes trükk, Csillagok között volt eddig). A szerep nem volt nagy, és ki sem írták a nevét: a Tom Hardy alakította pilóta vele kommunikált rádión keresztül. Tessék, még egy érv a feliratos filmek mellett.

 • Először csak saccoljon a kicsit többet kérő másodosztályú focistáink havi bérére: vajon mennyit kaphatnak? 

  Elöljáróban eddig annyit lehetett nyilvánosan tudni, hogy „elszabadult a pokol” a másodosztályban is, lett egy sereg olyan csapat, amiket kicsit sem kötnek piaci vagy akár csak sportszakmai sikerek, az állam lényegében végtelen közpénzzel hajlandó felpumpálni őket.

  Mennyit kereshetnek a másodosztályban nálunk havonta?

  • 361
   egymillió körül
  • 231
   7-800 ezret
  • 221
   5-600 ezret
  • 200
   1-2 millió
  • 154
   3-400 ezret
  • 89
   4 millió felett is bőven
  • 62
   3-4 millió

  A megfejtés se mai, a ZTE klubigazgatója még korábban elmondta, hogy ők például simán találkoznak 1-2 milliós bérigénnyel.

  Pedig ők nem is számítanak feltápolt kormánycsapatnak, külön érdekes lenne megnézni mondjuk a Kisvárda, a Győr vagy a Nyíregyháza fizetési listáját. Vagy akár az élvonalbeli csapatokéit, amik eddig szintén szigorúan elzárkóztak ettől.

  Magyarországon sok más sportággal ellentétben a sportolók fizetése hétpecsétes titoknak számít a profi labdarúgásban. Pedig lassan állami alkalmazottnak tekinthetjük őket. És egyébként sem világtól elrugaszkodott ötlet a teljesen nyilvános fizetésekkel bíró ország

  Úgy tűnik, a klubvezetők jó ideje úgy ítélik meg, hogy csak rosszul jöhetnének ki abból, ha kiderülne a focistáik bére. Lehet, hogy adót csalnak, pénzt mosnak, de az is lehet, hogy csak felzúdulástól tartanak.

  Annyit tudunk, hogy a focisták ekhóval adóznak, az ekho éves határát pedig idén dupláztuk meg évi 250 millióra, de csak a sportolóknak. Az pedig valószínű, hogy nem a tollaslabdázók szerettek volna legálisan havi 21 millió forintot keresni.

 • Megsérült Wuilly Arteaga, a venezuelai kormányellenes tüntetések egyik fontos résztvevője, aki a megfelelő hangulatot a hegedűjével biztosította. Szegény Arteaga-t az arcán érte gumilövedék, aki nem fél, hogy rosszakat fog álmodni, itt nézheti meg a Twitteren posztolt videóját, amiben elmondja, hogy semmi nem fogja őket megállítani. 

  Artaega akkor lett világsztár, amikor egy videón májusban az egyik tüntetésen a rendőrök által összetört hangszerét siratta. Egy jóakarója pótolta a hangszert, és azóta rendszeresen játszik a Nicolás Maduro ellenes tüntetéseken, amelyek eddig közel 100 ember életét követelték.