új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Persze milyen álmai legyenek egy szörfösnek, ha nem nedvesek? Itt mindenesetre a namíbiai Skeleton Bayben egy fickó felpattan a deszkára, kimegy a vízre, és ott 27 másodpercen keresztül olyat csinál, hogy az ember így a videón keresztül is összevizeli magát a gyönyörűségtől. Hát kb. ezért találták ki a GoPro kamerát.

    27 másodperc a hullám árnyékában
  • Kapaszkodjon: ez már a Tremors-széria ötödik darabja lesz, amiben ráadásul már nincs is benne Kevin Bacon! A 2016-ra elkészülő filmben ugyanis csak Michael Gross maradt meg az eredeti szereplőgárdából, aki 24 évvel ezelőtt is ugyanolyan pornóbajszos szörnyvadászként üldözte a föld alól támadó gigagilisztákat (vagy inkább menekült előlük), mint most:

    PHKKRhoy4FfzOK 1 m
    Fotó: Universal Pictures

    Az ötödik részt egyébként valószínűleg nem mutatja be mozikban a Universal, inkább csak a Universal Pictures Home Entertainment teríti dvd-n és a tévécsatornákon.

    Íme a teljes Ahová lépek, szörny terem-korpusz mindazoknak, akik szerint régen minden jobb volt, és nem szentségtörés folytatni gyerekkorunk kedvenc filmjeit:

    • Tremors (1990)
    • Tremors 2: Aftershocks (1996)
    • Tremors 3: Back to Perfection (2001)
    • Tremors tévésorozat (2003)
    • Tremors 4: The Legend Begins (2004)
    • Tremors 5 (2016)
  • Fontos képet találtak egy bőröndben. Mint kiderült, Claude Monet Esti tájkép című festményről van szó, ami a néhai Cornelius Gurlitt műgyűjtő bőröndjében hevert.  Cornelius Gurlitt tavasszal magával vitte a bőröndöt a kórházba, amikor gyógykezelésre szorult. A testület a müncheni kórháztól kapta meg a koffert szeptemberben.

    A Gurlitt-gyűjtemény léte véletlenül vált ismertté 2012-ben, amikor egy adócsalás miatt indított eljárásban házkutatást tartottak Cornelius Gurlittnál és nagyjából 1400 képre, köztük Pablo Picassótól és Marc Chagalltól származó művekre bukkantak a lakásában. A műgyűjtő valamennyi alkotást az apjától, Hildebrand Gurlittól örökölte, akit Adolf Hitler kedvelt műgyűjtőjeként tartottak számon. Cornelius Gurlitt halála előtt megállapodást kötött a német állammal és Bajorországgal, hozzájárult, hogy a szakértői munkacsoport megvizsgálja az apjától származó művek tulajdonosi hátterét és vállalta, hogy visszaadja a jogos tulajdonosoknak vagy azok örököseinek az összes alkotást, amelyről megállapítják, hogy nácik rablással, erőszakkal, zsarolással szerezték meg. MTI

  • László Gyula megdöntötte saját rekordját, és hatvanhárom perc alatt a fején labdával megtett kétszázharmincöt emeletet a debreceni Petőfi téri húszemeletes lépcsőházban. László Gyula egyszer a televízióban látta, amint egy fiú labdával a fején mutatványozott Dubajban, innen jött az ötlet.

    Újabb rekordokat szeretnék felállítani, majd azokat megdönteni. Ország–világnak megmutatnám, hogy egy hátrányos helyzetű, roma származású ember is lehet tehetséges.

    Hajdú Online

  • Délután ismét bombázták a török-szíriai határ mellett fekvő Kobanit, ahol az utóbbi napokban sikerült felülkerekedniük a kurd erőknek. A Reuters riportere egy közeli domboldalról készítette ezt a képpárt az egyik becsapódásról:

    kobani-jav.gif
    Fotó: Reuters
  • A hatvanéves férfi még szombaton tűnt el a dél-lengyelországi Olszanica falu melletti erdőben. Az eltűntet kereső hegyi mentőkre és a falu velük tartó lakóira is hatalmas barnamedve támadt vasárnap. Feltételezik, hogy ez az állat sebezte halálra a hatvanéves férfit is.

    A lengyel erdőkben száz barnamedve él. (MTI)

  • Nézzék meg a galériánkban, hogy halad a török gigaberuházás építése:

  • Az eset Londonban történt, és a pár nem is csókolózott, csupán egyetlen puszit adtak egymás szájára, de a buszsofőrnek már ez is sok volt, ezért ordítva leküldte őket a buszról. "Hé, ti ketten, vagy ne csináljatok ezt az én kibaszott buszomon, vagy szálljatok le azonnal!"  - kiabálta a sofőr a párnak.

    Először azt gondolták, ez biztos nem nekik szólt, ezért amikor egy megállóban értek, egyikük odament a buszsofőrhöz és udvariasan megkérdezte, hogy hozzájuk beszélte-e, írja a Guardian. "Igen, hozzátok. Ez az én buszom, az én szabályaim, és én nem akarom ezt nézni, mert undorító" - mondta erre a buszsofőr.

    "Amikor leszálltunk remegtem az idegességtől és isszonyú dühösek voltunk. A busz pedig újra megállt és a sofőr kikiabált az ablakon, hogy nem vagyunk igazi férfiak és menjünk a picsába!" - mesélte egyikük.

  • Mától, vagyis október 20-tól már Monica Lewinskynak, Bill Clinton legismertebb gyakornokának is van hivatalos twitterfiókja. Az amerikai elnökkel folytatott viszonyáról elhíresült hölgy saját leírása szerint jelenleg szociális aktivistaként és szónokként tevékenykedik, no meg az amerikai Vanity Fair magazinba írogat időnként.

    Lewinsky hétfőn a Forbes Under 30 Summitján (30-on aluliak gyűlése) mondott beszédet Philadeplhiában, ez előtt lőtte ki első tweetjét, amelyben csak egy hashtag, a #HereWeGo állt, ami nagyjából annyit tesz, hogy na akkor induljon a móka.

  • Megható képek a gázai övezetből, ahol aligha volt még idő a törmelékek eltakarítására az 50 napos bombázás után. A helyieknek a hideg beköszöntével még mindig a lebombázott városrészek romjain kell boldogulniuk.

    Mahmúd Abbász palesztin elnök a hétvégén a palesztin belső- és Izraellel szembeni külső nyugalom ígéretével próbálta meggyőzni a donorállamokat, hogy adakozzanak a Gázai övezet helyreállítására.

  • Már alapban elég fenyegető, hogy majdnem hat órás a videó, hát még a témája: egy New York - San Francisci repülőút valós időben. Egy próbababákkal teli utasszállítón. A Virgin America légitársaság készítette, és egy fiktív konkurens társaságot mutat be, az a mondanivaló, hogy a BLAH Airlines-nál milyen borzasztó utazni, bezzeg nálunk meg nem. Esküszöm, ha legközelebb hosszú távon repülök, végignézem. És ha még hosszabbon, akkor utána a Sátántangót is!

  • Ha valamelyik Michelin-csillagos étterembe készül, akkor jobb ha tudja, hogy érdemes levetkeznie jó modorát, elfelejteni az etikettet. A kortárs trend szerint úgy kell élvezni a kulináris örömöket, mint az egyszeri LSD-fogyasztó egy ütős bélyeget.

    Legalább is ez derül ki abból a szuperprofi életérzés-filmből, amit a DiverXO nevű madridi étterem készíttetett. A háromcsillagos étterem most nyit egy új helyet, azt harangozza be a film. Nem akarjuk lelőni a poént, mert megéri végignézi, annyira ügyes munka.

    DiverXO [short film // English version] from m.Ortiz on Vimeo.

    Annyit azért elárulunk, hogy a felvázolt képlet szerint menő éttermeket arisztokratikus stílusú öltözékben érdemes látogatni, de ahelyett, hogy végig karót nyelve ülnénk, átengedhetjük magunkat a gasztronómiai élvezeteknek. Azaz ne féljünk azoktól a megnyilvánulásoktól, amelyekhez hasonlót legutóbb csak a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben láttunk.

  • Nekem csak az ujjamra csapódott egy ajtó, mindenki kedves itt, de ennél megalázóbbat, hogy a folyosón idős emberek fekszenek halomban!

    - írja olvasónk, Dorka a Szent János Kórház Traumatológiai radiológia osztályáról.

    unnamed
    Fotó: Dorka / Index / Olvasói fotó
  • Furcsa érzés a rendőrségi sajtó szócsövének lenni, de ebben az esetben a zsaruk egy pillanat alatt a hatalmukba kerítettek, és még meg is nyaltam a szám szélét. Patyolatosjegykendő nevű internetező előrántott egy 96-os lapszámot, amiben a Police Brothers zenekart ajánláják.

    lsz
    Fotó: YouTube

    Az együttes műfajilag behatárolhatatlan, mondjuk azt, hogy a jódli trance és DJ Bobo nászútjánt fogant szerelemgyerek. Nincs más hátra, előre, öveket becsatolni, különben jönnek a kopók, és lekapcsolnak! Íme az a sláger, ami remélhetőleg sok-sok rendőrségi autóba épített kazettás magnóból üvöltött a tilosban járok üldözése közben:

    Police Brothers - Rendőrnek lenni nagyszerű
  • Igazából persze nem, de vicces látni, ahogy a Toronto kapusa felemeli és kirakja a pályáról a szimuláló, időt húzó, a pályán belül szenvedő montreáli játékost, aki azonnal meggyógyul. A játékvezetőnek nem tetszett a jelenet, sárgát adott Joe Bendiknek.

    Toronto-Montreal
  • Vidámparkot, mi mást. A Disneyland méretű szórakoztató központ témája a Krím történelme lesz, a dicső régmúlttól a csodálatos jövőig. Valami azt súgja, az idővonalon lesz egy elegáns, 23 éves ugrás, de hát semmi sem lehet tökéletes (via)

    Vidámpark épül Krím romjain
  • Egy belga reklámügynökség sorozata a mai kedvenc társadalmi célú hirdetésünk, arra hívja fel a figyelmet, hogy jelentkezzenek minél többen szervdonornak, mert életeket menthetnek vele. És különben is, az agy nem átültethető szerv, így az se baj, ha az illető kicsit hülye. Vagy nagyon.

    Van ám mozgóképes verzió is:

    Here's a potential fail put to good use
  • A mostani kitiltós botrány kapcsán arról sem árt megemlékeznünk, hogy milyen nehéz feladata van a határőröknek, akik most kaptak még egy listát a nyakukba. Szerencsére a vállalkozó kedvűeknek van rá módjuk, hogy igazán beleéljék magukat az emberek szűrésébe, mégpedig a könnyed hangulatú Papers, Please játékkal.

    Persze egy amerikai reptéri ellenőrnek még könnyű dolga van, csak lehúzza az útlevél adatait, és máris kijön, hogy nem szabad beengednie a korrupt kormányközeli elemzőcég irányítóját vagy a tisztességtelen navost. De próbáljuk meg mindezt megoldani egy képzeletbeli kommunista országban, éhező családdal, 80-as évekbeli technológiai színvonalon, értelmetlen utasítások és potenciális terrortámadások közt!

    PapersPlease.png

    A hidegháborús kelet-berlini határállomásra hajazó munkahelyünk pillanatok alatt magával ránt, szinte érezni a szűk irodánk dohos szagát vagy az esőre álló idő nyomott levegőjét miközben megalázkodva kushadnak előttünk a belépni vágyók. Egy idő után pedig arra leszünk figyelmesek, hogy szenvtelenül szakítunk szét családokat vagy szkennelgetjük a szerencsétlen belépni kívánókat pár jó pontért. Külön hangulati előnyben vannak, akik jártak az elmúlt években tekintélyelvűbb posztszovjet országban, esetleg összefirkáltak egy mutatósabb VIII. kerületi fideszes választási plakátot.

    A játéknak nincs különösebb üzenete azon túl, hogy határőrnek lenni nehéz, kommunista országban élni pedig pocsék. De ha mindig is érdekelte az államigazgatás, esetleg ha soha, vagy mondjuk épp szívesen eltöltene 5-6 órát feszült figyelemmel, akkor töltse le, nem kell installálni, munkahelyi géppel is belevághat a mókába. 

    papers please 2.png

    (A minőségi játékélményhez komolyan hozzáad az angoltudás, és ha tetszett, akkor egy mozijegy áráért igazán megfontolandó, hogy meg is vegye)

  • A Giant microbes nevű cég szerint a plüss ebola nagyszerű ötlet; amellett, hogy cuki, informatív is, hiszen a játék mellé jár egy kis füzet is, amiből a kölykök mindent megtudhatnak a vírusról.

    RIP Teddy maci.

  • Az óbudai szerkesztőségünk környékén bukkant fel több olyan, egy civil tüntetésre buzdító plakát, amin az Index logója is szerepel. Természetesen az Index semmilyen demonstrációhoz nem csatlakozott, úgyhogy eléggé meglepődtünk. A tüntetést szervezőinek egyike az Indexnek azt mondta, néhány aktivistájuk helyezett ki néhány ilyen plakátot központi jóváhagyás nélkül. Ugyanakkor ezt megcáfolni tűnik a valóság; az a tény, hogy 444-es és Magyar Nemzetes–Lánchíd rádiós plakátok is kikerültek a városba – hacsak nincs ennyi önjáró, de valahogy mégis koordináltan dolgozó aktivistájuk.

  • Itt a frappáns magyar válasz az évek óta töketlenkedő Dan Aykroydéknak: forgasssák le a Szellemirtók 3-at nálunk, a Nagykörúton, ahol a tomboló habcsókembert mondjuk Gesztesi, Kamarás, Szabó Győző és Kálid Artúr fékezik meg. (via Pixelfaker)

  • Csináljunk mi is olyan világbajnok marchning bandet, mint az Ohio State University. Egy ilyen produkcióra tuti dőlne a nép!

    Ohionak van a legmenőbb zenekara
  • A Pekingi kacsa posztolt erről a kegyetlen módszerről, amivel a kínai koldusmaffia próbál hatni az adakozókra, állítólag nagy sikerrel. A több városban is feltűnő, megcsonkított tevékkel kéregető idiótákkal pedig a poszt szerint senki nem kezd semmit, pedig nekem lenne egy-két remek ötletem.

    10838668 980x1200 0
    Fotó: news.qq.com

    Mondjuk először is egy büdös fillért sem kéne adni annak, aki így koldul és máris nem érné meg az állatkínzás, nem? De. Részletek és további képek a blogon.

    Update: Felmerült a kérdés, hogy vajon valóban levágták a tevék lábát, vagy csak a szokásos fekvő póz miatt nem látszik az alsó lábszár? Ez az eredeti hír, a képek alapján pedig az mondanám, is-is. De amilyen bőrben vannak, lábbal vagy anélkül, ez mindenhogy állatkínzás.

  • A versenyt egyébként a dél-koreai Samsung White csapata nyerte, mert úgy általában minden videojátékra igaz, hogy bármilyen jó vagy, mindig lesz egy csomó ázsiai srác, aki sokkal jobb nálad.

  • Para: már megint felbukkant Angliában a világ egyik legveszélyesebb pókja. A brazíliai vándorpókot ezúttal egy online rendelésre érkezett dobozból, egy fürt banánnal együtt emelte ki egy londoni férfi. A kétgyerekes apa az óriási pók láttán azonnal elejtette a banánt, ami pont a pók lábaira esett. A nevéhez méltó utat bejáró állat azonban néhány lábát letépve elmenekült – a családdal együtt, akik azonnal kirohantak a házból. Az értesített hatóságok egymásnak passzolgatták az ügyet, de végül egy rovarirtó szakember megtalálta és elfogta a pókot, sőt, azt is megakadályozta, hogy a családi fészek pókfészekké váljon: a mélyhűtőben semmisítette meg a gyümölcsökön felfedezett több száz petét. A pókot kipostázó Waitrose online áruház 150 fontos (60 ezer forintos) bónnal igyekezett megnyugtatni a családot, de az apa, akit meglegyintett az óriási erekció kíséretében érkező halál szele, továbbra is háborog:

    Lehet, hogy az emberek azt gondolják, hogy ezek a dolgok viccesek, de én csak arra tudok gondolni, hogy ha pók akármelyikünkkel végezhetett volna, ha egy banánért nyúlunk.

    ( via Guardian)

    e75c78b7-09a0-4375-8365-77afab62551c-460x276
    Fotó: Lisa Perkinson
  • Rózsaszín, flitteres, csillog, beépített tablet van benne szelfifotózáshoz, hát csak megérte az a sok évszázadnyi vér, veríték és könny a civilizáció meg a fogyasztói társadalom nemes eszméinek eléréséért, nemde?

    acer-selfie-hat-designboom-15
    Fotó: designboom.com / acer
  • Tegnap 67 évesen meghalt a legendás John Holt reggaeénekes. De most ne úgy értsék, hogy "legenda", mintha az MTI egyik közleményt kopiztam volna ide, hanem úgy, hogy a műfaj olyan klasszikusa, hogy még én is ismerem. Imádom, hogy meg bírta írni a világ legszolidabb lázadó számát, melyben a jamaikai őstermelők nevében csendesen megfenyegeti az ottani csányisándorokat és mészároslőrinceket, hogy ha a rendőrségi helikopterekről lelángszóróztatják a kis kenderpalántáikat, akkor ők bizony felégetik a nagy cukornád-ültetvényeket:

    De a legnagyobb kedvencem mégis az Ali Baba, ami akár arról is szólhatna, ami a címe, de valójában annyira semmiről nem szól, hogy mellette még a Love me do is agyas számnak tűnik. De a Love me doval ellentétben az Ali Babára soha nem fogok ráunni!

  • Új megállóhelyi táblát helyezett el a BKK a Ferenciek terénél. Az újítást nemcsak azon lehet észrevenni, hogy nincsenek filccel összefirkálva a feliratok, megállóhelyek a táblákon, hanem azon is, hogy az oszlop tetején szépen, láthatóan feltüntették, milyen járatok állnak meg itt.

    10658999 760939707297853 4024968555038343092 o
    Fotó: BKK / Facebook

    A BKK a Facebookon arra is felhívja a figyelmet, hogy az akadálymentességre is figyeltek, "a menetrendeket kerekesszékkel közlekedő ügyfeleinknek is kényelmesen olvasható magasságba helyeztük". A BKK nemcsak a Ferenciek terénél ácsorgókat örvendezetné meg ezzel az újfajta táblával, ha elég like gyűlik össze, folytatják a táblák telepítését.

  • Cserébe a házikedvenc állati jól fogja magát érezni, és minden barátja, aki csak belép a lakásába, el lesz ájulva, hogy mennyire kreatív ötletei vannak. Mármint azok, akik nem olvasnak Indexet, mert akik igen, azok tudni fogják, hogy innen valók. De hát miért is barátkozna olyanokkal, akik nem olvasnak Indexet? Inkább kattintson a galériára, mielőtt lebeszéljük az egészről. (via)

  • Például parkoljon be vele egy szélcsatornába, és eresszen rá festéket 240 km/órás tempóval, aztán filmezze le az egészet. Azt gondolják, na, ez igen, ez művészet? Hát egy túrót. A művészet az, hogy rávegye az ember a Ferrarit, hogy szponzorálja meg az egész performance-ot, adjon hozzá autót, szélcsatornát meg mindent. A főszereplő egyébként egy California T modell, alaphangon 200 ezer dollárba kerül (48 millió forint), ha semmi extrát nem kérünk bele. Na de ki az a hülye, aki semmi extrát nem kér egy Ferrariba?

    A Unique Stage for a Unique Performance from Ferrari USA on Vimeo.

    És itt az ígykészült-videó is:

    A Look Inside the Art of Form from Ferrari USA on Vimeo.