új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mindenki tudja, hogy Joel Schumacher Batman-filmjei (Batman mindörökké, Batman és Robin) a filmtörténelem legrosszabb képregényfilmjei közé tartoznak, főleg a Christopher Nola-féle trilógiát látva lesújtó visszagondolni a jégkorcsolyázó Batmanre és a jeges szóviccekkel operáló Svarcira. A Bleeding Cool viszont úgy tudja, hogy Schumacher ki akarja köszörülni a csorbát éa 12-részes képregényben fejezné be azt, amit a Warner nem engedett neki annak idején.

    Még azt is el tudom képzelni, hogy ebből valami vállalható sül ki, de inkább érzem azt, hogy Schumacher csak szimplán nem tudja túltenni magát azon, hogy annak idején a Batman és Robin kvázi kettétörte a karrierjét, teljesen megérdemelten.

  • Annyira kíváncsi vagyok, hogy cikinek tartják-e egymás között a középföldézést az új-zélandiak.

    Mindenesetre a légitársaságuk légibiztonsági videója szupervicces lett. Bilbó és Tündék mutatják az orkoknak az oxigénmaszkok helyes használatát, Gandalf (szürke) egy sas hátán majrézik, törpök jelzik a kijáratot és a végén még Frodó és Peter Jackson is megjelennek.

    Na jó. Tulajdonképpen csak pár jelenet vicces. Az elején. Négy és fél perc ebből nagyon sok:

  • Hamarosan megjelenik a FarCry 4, ami ránézésre inkább tűnik egy pofás DLC-nek, mint rendes folytatásnak, de kit érdekel, ha lehet elefántokon utazni és kvázi gladiátorként harcolni farkasok és más állatok ellen egy arénában?

    A negyedik rész egy fiktív ázsiai régióban játszódik, ahol egy drogbárót kell valahogy hatástalanítani, miközben gyrokopterrel repkedhetünk és húscafatokat dobálva úszíthatunk vad barnamedvéket a gonoszokra.

    Engem megvett, bár tényleg elég pofátlan, hogy ezt egy rendes folytatésként, nem pedig DLC-ként adják ki. De mondjuk mit várok az Ubisofttól, ami ezt csinálja az Assassin's Creeddel kb. az indulás óta? Most meg is jött a kedvem, hogy folytassam a FarCry 3-at, mert csak nemrég értem át a másik szigetre, ahol már nem lehet egy lövéssel lekapni sunyiból a gonoszokat.

  • Valamelyik elmebeteg az interneten kicserélte a friss Bosszúállók 2-előzetes zenéjét Celine Dion My Heart Will Go Onjára. Az eredmény baromi vicces, még az is sikerült, hogy az "open the door" szövegrészletre Amerika Kapitány szomorkás arccal rúgjon be egy ajtót, de az egész tele van remekül elkapott pillanatokkal. Több Celine Dion ---> jobb élet.

    Avengers: My Ultron Will Go On from Martin Revelation Films on Vimeo.

  • Legalábbis ez derült ki a Misfits horrorpunk banda alapító-frontemberének interjújából a Loudwire szerint. Danzig nagy rajongója a képregényeknek és a sorozatnak, ezért írt is egy dalt, amit állítólag fel is használnak a készítők. Bárhogy is filózok, előbb tudnék elképzelni egy Cramps-számot a sorozatban, mint mondjuk egy Misfitset, de mennyire menő lenne, ha Daryl mondjuk erre a dalra lőné a fejeseket?

     
  • A Very Grammy Christmas Special. Ezzel a névvel lesz karácsonyi koncertje a Grammynek, aminek keretében bejelentik a legjobb albumért járó díj esélyeseit is. Az elképesztően béna cím még semmi ahhoz képest, hogy kiket sikerült felkérni a koncertre:

    • Ariana Grande, tévés gyerekszínészből lett sokadik Miley Cyrus
    • a Maroon 5 nevű katasztrofálisan rossz poprock valami
    • Tim McGraw countryzenész
    • és Pharrell

    Az összes kategória jelöltjeit december 5. reggelén jelentik be, de a legfontosabb díj nomináltjaihoz végig kell szenvedni egy rakás érdektelen tévés koncertet. Így tovább Grammy, mindig van lejjebb. (via)

  • Miután feloszlott az Oasis, a Gallagher tesók új zenekarokba kezdtek, Noel a High Flyin' Birdsszel folytatta, Liam pedig megalapította a Beady Eye-t. Utóbbi jóval aktívabb volt, két lemezt is kihozott a zenekarral, azonban egy friss Twitter-bejegyzés szerint ennyi volt Liam Gallagher együttesének.

  • November 11-én a Corvintetőn lép fel az amerikai Shabazz Palaces kísérleti hiphop formáció, akik előtt Morningdeer, Johnny Drama és Cadik melegít. A Shabazz Palacesról annyit érdemes tudni, hogy a kultikus Sub-Pop kiadó gondozza a megjelenéseiket és a tagok között található az a Palaceer Lazaro, aki a remek Digable Planets jazz hop brigád tagja volt sokáig. Aki nem tudja elképzelni, hogy a hiphop lehet okos, kísérletező és a saját határait feszegető, az feltétlenül nézze meg ezt a videót.

  • Holnap délután a belvárosi Szent Mihály templomban. Kozsó jelenleg is intenzív osztályon fekszik, miután megműtötték egy egyelőre titokban tartott betegség miatt. A zenész mielőbbi felépüléséért imádkozik majd többek közt Dj Dominique és Lányi Lala is.

  • 71 éves korában elhunyt Jack Bruce, a legendás Cream basszusgitárosa, írja a BBC. Bruce a Manfred Mann és a John Mayall's Blues Breakers után csatlakozott ahhoz a Creamhez, ami a '60-as évek sztárcsapatának számított Eric Claptonnal és Ginger Bakerrel a tagjai között.

    Bruce pályájának csúcsát a pár év után feloszlott Cream jelentette, pedig sokáig próbálkozott szólóban és dolgozott producerként is, ennek ellenére a korszak legnagyobb basszusgitárosai között tartják számon.

  • https://www.facebook.com/vanvalamifurcsa/photos/a.605488182818575.1073741829.545925788774815/906888336011890/?type=1&theater
    https://www.facebook.com/vanvalamifurcsa/photos/a.605488182818575.1073741829.545925788774815/906888336011890/?type=1&theater

    Október 30.-án debütál moziforgalmazásban Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című új, Karlovy Vary-ban, a Filmhéten és a Cinefesten is hatalmas sikerrel vetített Nagy Magyar Közérzetfilmje, aki viszont nem akar elslattyogni egy moziig érte, az most a premier előtt 4 napig akár házhoz is rendelheti a filmet mozistól. Egy 6 személyes mozibusz járja majd Budapestet négy napon keresztül, aki pedig megrendeli, az megnézheti premier előtt a filmet a lakásához legközelebb eső, parkolható helyen, mindenféle meglepetés kíséretében az alkotók ígérete szerint ezen a weboldalon. Egyelőre mind a 8 lehetséges időpont foglalás alatt van, de van várólista is. Reklámoztak már ennél menőbben magyar filmet? 

    Ha esetleg szeretné látni a filmet, de lemarad a mozibuszról, csürtörtöktől már vetítik a filmet kevésbé speciális körülmények között, mozikban is, menjen el, nézze meg, támogasson jó magyar filmeket!

    For Some Inexplicable Reason
  • Október 31-én új Harry Potter sztorival jelentkezik J. K. Rowling. A rövid, mindössze 1700 szavas történet Dolores Umbridge-ról szól. Rowling idén már megjelentetett két rövid Potter-történetet, és már előkészülőben van egy következő is.

  • Gates 1994-ben készített egy illusztrációt az egyik internetadót magyarázó cikkünkhöz. Akkor a következő kommentárt tette hozzá:

    Ezen a CD-n több információt tárolhatunk, mint az alattam lévő összes papíron

    bill.png
    Fotó: historicaltimes.tumblr.com
  • Miután megírtam, hogy úgy tűnik, vonzom a teniszlabdákat a bázeli tenisztornán, két napig elkerültek a labdák, hogy aztán az egyik pénteki negyeddöntő alatt váratlanul minden eddiginél közelebb érjen egy. Éppen csak lenéztem a jegyzeteimbe, a következő pillanatban pedig valami gyors sárga mozgást láttam félszemmel, majd jött mellettem a palánkon a csattanás hangja, de igazából csak a visszapattanó labdát tudtam már teljes egészében kivenni, alig néhány tíz centire a fejemtől.

    Ivo Karlovic horvát teniszezőről leginkább azt érdemes tudni, hogy 211 centi magas, és az egyik legbrutálisabb adogatással bír a mezőnyben, egy ideig ő tartotta a leggyorsabb szerva rekordját 251 km/h-val. Na, az ő bázeli negyeddöntője alatt nem irigyeltem az első sorban, a játékosok közvetlen közelében ülő szemüveges nőt, akinek legalább háromszor kellett gepárdreflexekkel félrekapnia valahogy a fejét a kivágódó bombaszerva elől. Karlovic egyébként bejutott az elődöntőbe, szombaton Roger Federerrel meccsel majd.

  • Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője most aztán úgy beolvasott Obamának, hogy azon se lennék meglepődve, ha az amerikai elnök proklamációban jelentené be, hogy azonnali hatállyal leteszik a fegyvert, az összes atomtengeralattjárót átadják a magyar honvédség vezérkarának a balatonöszödi kormányüdülő stégjén, és hétfőtől kötelezően bevezetik magyaros heteket a az Egyesült Államok összes McDonald'sában. Meg még a Burger Kingben is.

     

    Gajdics úgy belelohalja magát pár perc a világ fideszes értelmezésébe, hogy a többiek sem tudják megfékezni, hiába próbálkozik Szakonyi Péter hangos Ottó, Ottó! Nem! Ottó! - kiáltásokkal, pedig erre még egy becsibésztetett pitbull megtorpanna. Nem úgy Gajdics, aki a narancs ködben három perc alatt eljut oda, hogy Amerika zsarnoka pont ugyanolyan önkénnyel tilt ki tárgyalás nélkül jóravaló adóellenőröket, mint ahogy lebombáz egyes országokat, ha éppen rosszul ébred, vagy hideg a kávé.

    Aztán hirtelen a norvég pénzekre terelődik a szó, és kiderül, hogy Gajdics tényleg pont úgy képzeli el a világot, ahogy Virág elvtárs a Tanúban: békaemberek menekítik ki az Ökotárs mocskos iratait a magyar rendfenntartók elől az imperialista Norvégia nagykövetségére.

    És az egészben nem az a legszebb, amit mond, hanem, ahogy. Lendületesen, átszellemülve, ahogy pohárköszöntőnek álcázva a menyasszony csöcseit dicséri falusi esküvőkön a csontrészeg após. És hiába mondják a többiek, hogy Ottó nem kéne, jaj ülj már le és inkább igyál, Ottó azért csak végigmondja.

    Gajdics Ottó elmagyarázza az amerikai kitiltási ügy hátterét
  • Természetesen Kínában. Pekingtől 500 km-re, Ankiu egyik varróüzemében sorozatgyártásban készül a CT1SL428 kódjelű védőruha.

  • Kicsomagolták és precízen elhelyezték a falon Rembrandt A festő önarcképe harmincnégy éves korában című, több mint 25 milliárd forintra biztosított festményét pénteken a Szépművészeti Múzeumban. Igen, 25 milliárd forint, sem én, sem az MTI nem rontottuk el a mértéket.

    A Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítást 2014. október 31. és 2015. február 15. között lehet megnézni.

  • Azt írja a katasztrófavédelem honlapja, hogy összeütközött három kocsi a Rákóczi híd pesti hídfőjénél, Buda felé. Összesen heten utaztak az autókban, a mentők vizsgálják őket, megsérültek-e.

  • Tudták önök, hogy a tévéjükön, vagy valószínűleg annak távirányítóján van egy fényerő-szabályozó gomb? Hogy ha például skandináv krimit vagy dogmafilmet néznek, akkor egy viszonylag sötét árnyalattal lehessen a hangulatot fokozni, de erős fényerővel lehessen nézni... a mit is? Például az október 23-i állami ünnepséget.

    Aki ugyanis nem Lars von Trier életművének élvezéséhez szükséges fényerőn nézte a közmédia tegnapi adását Operaházban rendezett állami ünnepségről, az extra meglepetést kapott. A bájos táncos ruhája ugyanis egy átlagos fényerőtől kezdve velvetes szakkifejezéssel élve villantásra vált alkalmassá. A Médiaklikken egy sötétebb tónusú, így a formákat csak sejtető képet találtunk, de a neten fellelhető ennél kevésbé árnyalt képkocka is a műsorból. Igaz, a szervezők annyival korrigálták a hibát, hogy a meghajlókról már levették a spotfényt.

  • Run-The-Jewels-RTJ2

    El-P csak úgy az amerikai éjszaka kellős közepén kipakolt a Killer Mike-kal közös Run The Jewels nevű projektjük új albumát, amit egy darab kattintással már magáévá is tehet az ember. Szerepel rajta például Zach De La Rocha a Rage Against The Machine-ből, ha esetleg valakinek az említetteken kívül húzónév kell.

  • Egy erősebb feles általában mindenkinek összerántja kicsit az arcát. Tim Charles fotós egy lumpen éjszakán találta ki, hogy nem csak nézni fogja a cimborái reakcióit, amikor lehúznak egy tequilát, hanem meg is örökíti a pillanatot. Nem mondhatnám, hogy elképesztően eredeti az öltet, de így a péntek estéhez közeledve lehet, hogy hasznos egy kis szembesülés:

  • Egy németországi ifimeccsen történt, hogy a rossz kapuralövésből mégis gól lett, így:

    Fejesgól a kézimeccsen
  • Jövő év januárjában jelenik meg a pszichedelikus elektronika egyik sztárjának, Panda Bearnek az új lemeze Panda Bear Meets The Grim Reaper címmel, és most megjött róla az első szám klippel együtt. Ő sokaknak leginkább az előző évtized egyik legünnepeltebb formációjából, az Animal Collective-ből lehet ismerős, vagy éppen a tavalyi, nagy sikerű Daft Punk-lemezről, amin közreműködött. A Mr Noah viszont slágeresebb, mint bármi, amihez eddig valaha is köze volt, hála a lendületes, hip-hopos ütemeinek.

    Az új lemezt felvezetendő megjelent egy 4 számos EP a dalhoz, és van egy bizarr weboldal is egy plüsspandát szorongató, rózsaszín flitteres kaszással. A számhoz készült menő klipet egyébként az AB/CD/CD kollektíva rendezte, amelyiknek ezt az ötletes Uffie-klipet, vagy Lily Allen Fuck You-ját is köszönhetjük.

  • Persze, hatalmasnak tűntek a játékban a Mass Effect Reaper-jei, de még ők is eltörpültek a Mass Relay mellett, ami pedig egy kis fogpiszkálónak tűnik a Csillagok Háborúja Halálcsillaga mellett. Viszont még az sem a legnagyobb dolog volt, amit sci-fi írók álmodtak az űrbe. Ezt kezdte el bemutatni egy felhasználó redditen (folyamatosan bővül majd a sorozat).

    LYEg33b

    És ez az egész azért ennyire szomorú, mert

    • Önök és én sosem fogunk ekkora űrhajókra szállni.
    • Az emberiségnek jelenleg arra sincs pénze és/vagy technológiája, hogy egy busznyi embert Föld körüi pályára juttasson.
    • De még egy tisztességes űrhajós sci-fi sorozatot sem készítettünk az elmúlt 5-8 (+?) évben. 

    (Sploid)

  • Meglepő politikai manőver, hecc, ijesztgetés vagy csak egy sajtóhiba? A Demokratikus Koalíció két napja még csak október 27-re hirdetett tüntetést a NAV-székházhoz, tegnap viszont már az esemény időpontja október 27-29-re módosult a Facebook-oldalukra feltöltött új plakáton. A kép mellé nem fűztek kommentárt, így egyelőre csak találgatni lehet, de az biztos, hogy nagy vicc lesz, ha Gyurcsány megint sátrat ver az utcán, majd elégedetten hazamegy. (innen)

  • Legújabb kedvenc mikroblogom, a Pontosan-Ahogy Tumlbr a maga egyszerűségében is csodás játékot készített, ami segít beélni magunkat egy államférfi nehéz mindennapjaiba. Vlagyimir Putyin, Barack Obama és Angela Merkel szorításában kell lavírozni (még szerencse, hogy Ban Ki-mun nincs ott), vagyis forogni körbe, és lőni a narancsokat, mint elszabadult Lázár János a baráti megalázkodást. A játék nem könnyű, de hát államférfinak lenni sem az.

  • A híres fekete két sarkú kalapot az Osenat aukciós ház mutatta be ma Párizsban. A kalapot – melyben még az eredeti szürke-zöld selyembélés található – a császár állítólag már 1800-ban, a marengói ütközetben is viselte. Napóleon fejfedőjét több mint ezer másik kikiáltási tárggyal együtt november 15-16-án árverezik Fontainebleau-ban, a darab 300-400 ezer euróért találhat gazdára.