Ebben a hírben egészséges ételhez szoktatott óvodásokról olvashat
Az MTI hozott le egy hírt, hogy a köznevelési államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaival együtt kóstolta meg a 2015. január 1-jével életbe lépő új közétkeztetési rendelet előírásainak megfelelően elkészített menüt. Az átállást valószínűleg nagyban megkönnyít majd, hogy
Főleg akkor, ha a pult mögé is benézünk. Amúgy az államtitkár szerint
Fontos, hogy már óvodás és kisiskolás korban tudatosan hozzászokjanak a gyerekek az egészséges, természetes, helyi alapanyagokra épülő táplálkozáshoz, és a Mintamenza program bizonyítja, hogy az egészséges étel is lehet finom.
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közölte: a kormány célja, hogy a gyerekek egészséges, a magyar konyhához közel álló ételekhez jussanak a közétkeztetésben. Ennek szellemében több friss gyümölcsöt és zöldséget kapnak a jövőben, és a 2015 első napjától érvényes rendelet az alacsonyabb zsírtartalmú és természetes nyersanyagokat, illetve elkészítési formákat támogatja a mesterséges formákkal szemben. Szempont az is, hogy az összetevők könnyen, lehetőleg helyben beszerezhetők és idényjellegűek legyenek.