Mihály
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kisebb diplomáciai botrányt okozott egy svájci aktivista, Daniel Graf, aki online petíciót indított „a kebab betiltásáért”, pedig az valójában csak egy ironikus reakció volt a burka betiltásáról szóló parlamenti döntésre. A húzás annyira kiakasztotta a kebabosokat, hogy Mehmet Kaçak, a török étteremszövetség (bizottság, terméktanács, grémium) vezetője felszólította a svájci kormányt, hivatalosan is határolódjon el az akciótól. „Ilyen alapon mi is betilthatnánk a pizzát vagy más gyorskajákat, amelyekhez semmi közünk” – füstölgött az elnök.

  Daniel Graf úgy érzi, elérte a célját, mert elindult a vita egy szerinte ostoba jogszabályról. „A kebab mindennapos látvány a svájci utcákon, de burkát hányan láttak már?” – érvelt az aktivista. (Thelocal.ch)

 • Miután tavaly decemberben J. K. Rowling egy tweetben azt írta, Voldemort még mindig jobb, mint Donald Trump, most a Harry Potter szerepéért ismert Daniel Radcliffe is negatívan nyilatkozott a republikánus elnökjelöltről.

  potter72
  Fotó: InterCom / intercom

  Daniel nemrég azt nyilatkozta, hogy ugyan szerinte Trump ideológiailag nem olyan végletes, mint Voldemort, az összehasonlítás egyáltalán nem alaptalan. Ő maga sem tudja eldönteni, hogy az elnökjelölt elhiszi-e amit mond, szerinte inkább egy szórakoztató szerepében tetszeleg.

  (Mashable)

 • BqwwG0s
  Fotó: Kevin Wisbith

  Kevin Wisbith a perspektívák megszállottja: van egy Youtube-csatornája, ahol azzal foglalkozik, hétköznapi dolgokhoz viszonyítva mekkorák azok a tárgyak vagy élőlények, amiket amúgy nem szoktunk hétköznapi dolgokhoz viszonyítani. És most egy egész képsorozatot készített a témában: mekkorának tűnne a világ legnagyobb tankhajója, ha a Central Park tavában úszkálna? Mekkora volt egy ősrovar egy mai macskához képest? Mit jelent, hogy egy vadászrepülőgép baromi nagy? A többi képért ide kell kattintani.

 • Nagy erőkkel kutatnak Buddy, a pápaszemes pingvin után, miután az állatot két fiatal magával vitte a Bayworld nevű dél-afrikai óceanáriumból. Elrablói az állatok fogságban tartása ellen akartak tiltakozni a pingvin kiszabadításával, és nem messze szabadon is engedték Buddyt.

  Azonban a Bayworld munkatársai most azért is aggódnak, hogy a náluk született pingvin képes lesz-e életben maradni a parkon kívül. Emellett a párja, Francis nem tudja elhagyni a fészküket, mivel addig Buddynak kéne vigyáznia a fiókákra. „Monogám állatok, egy életre választanak párt. Ha Buddy nem kerül elő, akkor megpróbáljuk majd pároztatni egy másik hímmel, de lehet, hogy ez nem sikerül majd" – mondta Dylan Bailey, a Bayworld egyik vezetője. (BBC)