Hedvig
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Novemberre megszűnik az Air Berlin légitársaság. A cég egyik gépe nemrég tért vissza utolsó tengerentúli útjáról, Miamiból. A gép pilótája úgy gondolta, e szomorú alkalomból tesz egy tiszteletkört a düsseldorfi repülőtér fölött. 

  Ahogy a felvételen is látható, az alacsonyan szálló és a reptér felé forduló utasszállítóról az embereknek nem a búcsú, hanem valami egész más jutott az eszükbe: konkrétan halálra rémültek. Itt láthatja a búcsúmanővert egy másik szögből. Tekerje fel hozzá a hangerőt, úgy jobb!

  Az Air Berlin legnagyobb tulajdonosa, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága úgy döntött, nem finanszírozza tovább a cég veszteségeit. A vállalat ezután viszonylag gyorsan becsődölt.A 144 repülőgépet üzemeltető Air Berlin legnagyobb része, 78 gép a személyzettel és a járatok közlekedéséhez szükséges leszállási jogokkal együtt a Lufthansához  kerülhet, amit a társaság diszkont légitársasága, az Eurowings kap meg. 
 • Charles Leclerc, a Ferrari pilótaakadémiájának legnagyobb tehetsége hétfőn lett 20 éves, ebből az alkalomból lepte meg egy elég nagy ajándékkal a Ferrari – néhány napra kapott kölcsönbe egy 812 Superfastet.

  sb2beaoga7sz
 • A tegnapi minitelkes ingatlansalátában  szerepelt egy gyönyörű kastély, amely a hirdetés szerint Martonvásáron van, és potom 308 millió forintért eladó egy hatalmas parkkal. Martonvásáron mindenki ismer egy kastélyt, a híres Brunszvikot, de az ugye nem eladó, meg nem is így néz ki. Az Urbanista-olvasók azonban hamar megfejtették, hol is járunk.

  elado-villa-kastely-martonvasar-53344925-k1
  Fotó: Ingatlantájoló

  Jollytall be is kommentelte, hogy Martonvásár és Ráckeresztúr között, Középszentmiklóspusztán van az épület, mely évek óta eladó.  Zsolt pedig e-mailben küldte el a pontos helyet és rengeteg érdekességet. Mint írja: 

  "Sok neve volt már: Pázmándy-, Petheő-, Lyka-, Brauch-kastély. A helyiek az utóbbiként ismerik. Az utolsó és utolsó előtti tulajokról itt egy rövid írás

  A második világháború súlyosan megrongálta az épületet, a Lenin téesz javíttatta ki néhány helyiségét, majd a tudományos akadémia vásárolta meg vendégháznak:

  Fidel Castro és Koszigin is aludt falai között.


  Itt forgatták a Félvilág belső jeleneteit, valamint évtizedekkel ezelőtt a A névtelen vár, illetve a Kémeri című filmeket is."

  A kastélyról még több képet és információt a hirdetésben találtok, aki pedig további izgalmas ingatlanhirdetésekről olvasna, kövesse az Urbanistát a Facebookon.

 • Tizenöt év telt el az első Call of Duty megjelenése óta. 15 hosszú, kibaszott év!

  Hol vannak már azok az emberek, akikkel a fél életünket lejátszottuk? 15 év alatt mindenki felnőtt. Gyerekek vannak otthon. Programozók lettünk meg újságírók, meg operatőrök meg bankfiókvezetők. Mindenki rég lejött az online játékokról, ugye? 

  November harmadikán lehet sorakozni!