Jolán
-1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A The Weather Channel munkásai tökéletes szögbe rakták le a kamerájukat, hogy megörökítsék a Georgia Dome hétfői lerombolását . Épp indult is a nagy robbantás, már jött fel az első porfelhő az épületből,

  amikor beállt a kamera elé a trollbusz.

  Pont annyi időre, amíg az épület összedőlt – nyilván a buszról is azt nézték –, majd amikor már csak a porfelhő maradt, a busz továbbállt.

  Ennyike.

  vlcsnap-2017-11-20-22h12m04s191.png
 • Ez a videó Varsóban készült hétfő reggel. De hát még csak november van, emberek, Tél tábornok miért nem tud még egy kicsit nyugton ülni a seggén?


  Mondjuk persze ennél a mostani esős, ködös, szürke rettenetnél talán még egy kiadós hó is jobb lenne. Nem?

  Ön várja már a havazást?

  • 604
   Nagyon is!
  • 502
   Nem tudom, de hátha lesz erről is nemzeti konzultáció
  • 241
   Isten ments
  varshó
 • Elég mesebeli történet, de úgy tűnik, igaz. Épp egy illegális hajléktalantábort számoltak fel Kaliforniában, egy föld alatt húzódó árvízvédelmi csatornában, amikor egyszer csak 1000 biciklire bukkantak.

  orange-county-bike-bunker?itok=QsegFVUj&timestamp=1510939427
  Fotó: OC SHERIFF'S OFFICE / bicycling.com

  Volt mellettük egy fegyver is, de az már szinte szóra sem érdemes.

  Bár a rendőrség nem erősítette meg, hogy lopott kerékpárokról lenne szó, az mondjuk elég valószínűtlen, hogy az ott élő kétszáz ember mindegyikének fejenként öt bicaja lett volna.

 • 48 kávéfőzőt tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt.

  A tesztelt készülékek között volt

  • 10 automata
  • 15 manuális és
  • 23 kapszulás kávéfőző,

  tehát szinte  teljes technikai skálát lefedték.

  De hogy vizsgálták ezt, hogy melyik a jobb?

  Többek között megnézték, hogy milyen 

  • az elkészült kávé hőmérséklete
  • az eszpresszó és a tejhab minősége
  • mennyi idő alatt készül el a kávé
  • és milyen a gép energiafogyasztása.

  Jó hír, hogy a termékek közel fele az összesített szempontok alapján 75% fölött végzett, de a leggyengébben szereplők is legalább 62%-ot kaptak. Viszont a legdrágább, 300 ezer forintos kávéfőző mindössze 66%-ot kapott.

  Az eszpresszó rajongóknak rossz hír, hogy tesztelték az elkészült eszpresszók ízét és állagát is, és ennél a szempontnál a

  48-ból mindössze 2 készülék kapott 4 pontot a 0-tól 5-ig terjedő skálán.

  A tesztben szereplő gépek több mint a fele rendelkezik tejhabosító funkcióval, közülük 11 készülék kapott 4 vagy ennél jobb pontot ennél a szempontnál.

  Aki ragaszkodik ahhoz, hogy mindig frissen őrölt kávéból készüljön a reggeli ébresztő ital, annak a tesztelők szerint jobban a zsebébe kell nyúlnia. Az automata gépek ugyanis 100 ezer forint fölött kezdődnek, és akár 200 ezer Ft fölött is járhat az áruk. Azt viszont érdemes tudni, hogy a tesztben nem az automata kávéfőzők kapták a legjobb pontot az eszpresszó minőségére. További hátrány, hogy ezeknél az elkészítési idő is hosszabb és nagyobb az áramfogyasztásuk, a kávédaráló funkció miatt.

  (Én a magam részéről annyit tennék hozzá a teszthez, hogy aki jó kávét akar, az menjen rendes kávézóba, ha pedig otthon is jót szeretne, az először is vegyen egy használt örlőt 30-40ezer forint között, aztán egy használt presszóképes gépet 50-100ezer körül, néhány kiegészítőt 10-20ezer magasságában, meg normális kávét, aminek kilója 5-10ezer forint. Mindenki másnak ott a kis kotyogós a kínaiból 1200-ért, meg hozzá valamelyik üzem sarkából összesöpört szétégetett hulladék negyed kilós téglaformában 400 forintért, pace, ciao!)