új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pont ezt kérdezték maguktól a nepáli Hetuada lakói: ugyan közel van ide a Chitwan nemzeti park, de nem annyira, hogy ilyen otthonosan közlekedjenek benne az orrszarvúk. Egy helyi tisztségviselő szerint egy ember meghalt, hárman megsérültek az ámokfutásban. A Wall Street Journal szerint többek közt elefántokkal próbálják visszacsábítani a nemzeti parkba.

    Krishna Poudel helyi lakos a háza tetején üldögélt, amikor meglátta az orrszarvút, a telefonjával vette fel a történteket.

    Elefántot már láttam erre tévedni, orrszarvút még soha.

    – tűnődött posztolás közben.

    Motorost üldöz egy orrszarvú Nepálban
  • Úgy néz ki a Fidesznél rájöttek, hogy

    a keményen dolgozó kisember

    nem éppen a legjobb szlogen, ideje lenne már kitalálni valami sokkal frappánsabbat. Ezért Fenyvesi Zoltán tapolcai fideszes jelöltet már az alábbi kampányszöveggel küldi a párt választási csatába:

    Keményen küzdök majd az új munkahelyekért, és kiállok a korán kelő magyarokért. Számomra ez becsületbeli ügy.

    Ez a szöveg áll a Fidesz hirdetésén a Veszprémi Naplóban. Még kép is van róla (köszönhetően az egyik olvasónknak).

    unnamed

    Na most itt bent a szerkesztőségben parázs vita alakult ki a korán kelő magyar kifejezés körül.

    • Mitől számít koránnak a kelés? Reggel 7-8? Mit mondjon a földműves, aki már reggel 5-kor talpon van?
    • Az éjszaka dolgozó magyarokért ki fog kiállni?
    • Na és az éjszakai ügyeletes ápolónőkért, rendőrökért, sőt, újságírókért?
    • Mi a helyzet a narkolepsziásokkal?
    • A kereszténydemokra utópia szerint vasárnap nem dolgozik majd senki ---> nem kell korán kelni. Ki áll ki vasárnap a magyarságért?

    Mindenesetre ez a korán kelő magyarok talán még a keményen dolgozó kisembernél is szomorúbb szlogen, de a Fidesz nagyon szeret szavakban keményen kiállni. Szóval adja magát a kérdés:

    Miért áll ki KEMÉNYEN legközelebb a Fidesz?

  • A Reuters kiadott egy csokornyi fotót arról, hogy virágba borultak a cseresznyefák Japánban. A képeket először átfutva könnyen azt hihetné az ember, hogy mindenki a természet lenyűgözően giccses szépségeit fotózza, de ha jobban megnézik a képeket a következő galériában, kiderül, hogy 

    valójában mindenki magát fotózza. 

    Senkit nem érdekel a cseresznyevirágzás.

  • A Shooting Clerks című láthatóan kisköltségvetésű film arról szól, amit a címben leírtam, hogy hogyan lett a boltosként dolgozó lúzer Kevin Smithből a kilencvenes évek egyik legmenőbb független filmese azzal, hogy leforgatott egy fekete-fehér filmet a kilátástalan boltoséletről:

    Shooting Clerks | Teaser Trailer

    A film Kevin Smith áldásával készült, állítólag szerepel is benne. Vicces látni, hogy az amúgy is amatőr Jason Mewest, Brian O'Hallorant és Jeff Andersont még amatőrebb színészek játszák.

  • 1427706913293.cached
    Fotó: michelefortie / Instagram

    Mióta minden okostelefonban alapfelszerelés a panoráma funkció, tele van az internet olyan képekkel, ahol a fotók összeillesztését végző alkalmazás látványosan nem tudott mit kezdeni azzal, hogy a statikus tájkép helyett valami megmozdul a képen.

    Ha szeretne ilyen fotókkal kísérletezni, mindössze annyit kell tennie, hogy panorámakép-készítés közben gyorsan kell mozognia a kamera előtt. A mozgásból ilyenkor csak véletlenszerűen maradnak meg darabok, mert a kamera megpróbálja az egymást követő képekből kihagyni az összeilleszthetetlen részleteket. Ez néha egészen vicces alakokat, például kétlábú kutyákat, meg fura helyekről kinövő testrészeket eredményez.

    A Daily Beast gyűjtött össze pár jobban sikerült rosszfotót.

  • Broutille és egynapos borja a Nyíregyházi Állatparkban.

  • Erről szól a Blade Runner Reality nevű Instagram, amiben olyan fotókat gyűjtenek, amik akár Ridley Scott legendás sci-fijében is készülhettek volna. Neonfények, gőz az utcákon, épületnyi hirdetések, multikulti, szabadon rohangáló replikánsok.

  • Bár a Standard & Poor's nemrég egy kategóriával feljebb minősítette Magyarország adósbesorolását, még mindig nem vagyunk befektetésre ajánlott kategóriában. A kormány viszont jó ideje nyomja már, hogy a gazdaság teljesítménye alapján akár feljebb is is lehetne minősíteni az országot. Az Economist most közzétett egy érdekes indexet, ami azt mutatja meg, hogy egy ország mennyire rugalmas, tehát mennyire lenne ellenálló, ha mondjuk a világgazdaságban hirtelen kialakulna valami nagyobb felfordulás. Ez alapján pedig az adósbesorolásunkat is jobban megérthetjük.

    A Centre for Global Development indexét egyébként már a 2008-as válság előtt, 2007-ben is kiszámolták, és nagyjából azok az országok bukták be leginkább a válságot, amiket az index is sérülékenynek tartott. A lényeg viszont az, hogy

    bár Magyarországnak nőtt az ellenállóképessége, még mindig az egyik leginkább sebezhető ország a lista szerint.

    Ennek egyébként nagyrészt az az oka, hogy nagy az államadósságunk, és ezen belül is nagy a külföldi pénzben jegyzett adósság aránya, így tehát bármi van külföldön, azt az árfolyamon keresztül mi is megérezzük. (Portfolio)

  • Kutyákat és macskákat meghazudtoló vagánysággal ugrál az ágyon az a fiatal bárány akit szinte házi kedvencként tartanak a lakásban. 

    Cuki birka ugrándozik az ágyon
  • A Teréz körút és a Király utca sarkánál az áramszedő lekaszálta a lámpát, ami már erősen korrodált

    – írta egy olvasónk, aki képet is mellékelt a balesetről.

    király2
    Fotó: Olvasónk, Dániel

    Megkerestük a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécserét, aki azt mondta, a BKV szakemberei már vizsgálják az esetet, a troli is a helyszínen vesztegel, de egyébként forgalmi akadályt nem képez.

  • És kalap, ami ezen kívül van, az nem kánon, úgy tessék olvasni őket.

    timeline
  • Április 4-én, azaz most szombaton érkezik a budapesti Akvárium Klubba Tiga, akit a legtöbben bizonyára arról a bizonyos Corey Hart-feldolgozásról ismernek. Erről van szó:

    Mivel Tiga már elég sokszor volt Magyarországon, főleg a Sziget Fesztiválon, úgyhogy talán nem is kell hosszabban bemutatni. Viszont! Lesz előtte-utána Karányi, Beta és! Az NVC-sek közül Seres Bálint, aki a szuper Boglárka című film zenéjét is szerezte, úgyhogy most a felsoroltak közül az ő zenéjére vagyok a legkíváncsibb:

    3500 / 3900 pénz lesz a buli, van VIP-jegy is 6 ezerért, de elképzelni sem tudom, hogy mit tartalmazhat, remélem egy Boglárka-filmzene CD-t. 

  • Csak akkor, ha valójában egy trollkodós videókban utazó ausztrál csapat tagja elmaszkírozva, tolószékbe ültetve.

  • Apollo+Space+Program+12.gif

    Kelemen Richárd a Nyugat-magyarországi Egyetemen tanul, a Apollo-programról szóló könyve pedig egy iskolai feladat eredménye. Ezt írja róla Behance-n:

    Az űrutazást mindig is lenyűgözőnek tartottam. Célom egy évfordulós kiadvány elkészítése volt az Apollo űrprogram emlékére, valamint a magam módján tisztelegni akartam a Nasa alkalmazottjai előtt. Munkámmal a program monumentalitását szerettem volna kifejezni. Igyekeztem a könyv mint fogalom határait feszegetni.

    Itt lehet megnézni, hogy néz ki belülről:

  • Az eredeti képalá: Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára telefonál az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. március 30-án.

    Ön is meg tudja ezt csinálni? Van egy jobb módszere? Én kipróbáltam most, de nekem nem ment, mert mindig lecsúszott a készülék az arcomról.

    Ha netán sikerülne, mindenképp fotózza le valahogy, és küldje be nekem! Nem értek ehhez, de a #nagyistváning simán lehetne 2015 globális válasza a plankingre. Vagy hungarikum.

    A mai parlamenti közvetítésünket egyébként itt olvashatják.

  • Hadilábon állok az orosz átírásokkal, főleg, hogyha 100 évvel ezelőtt élő emberek nevéről van szó, szóval előre is elnézést kérek, de muszáj megmutatnom párat az egyik kedvenc blogom, az European Film Star Postcards gyűjteményéből, mert most összeszedtek egy csomó olyan képeslapot, ami az 1900-as évek elejéről mutogat orosz filmsztárokat. Itt van például Ivan Mozskin és Vaszilij Kacsalov Gorkij: Az utolsók című drámájának megfilmesítésében:

    Koncsalov a kor legismertebb Sztanyiszlavszkij-tanítványa volt, saját társulatot vezetett a moszkvai színház berkein belül. Négy filmben szerepelt összesen. Amellett nem tudok elmenni, hogy tök úgy néz ki, mint Michael Fassbender.

    Ő itt pedig Vera Karalij balett-táncos, koreográfus és színésznő a Krizantémok című 1914-es filmben:

    Ez a komoly férfi pedig a lehetetlenül jó nevű Oszip Runics, akiről azt írják, hogy a kor egyik legismertebb színésze volt. Az októberi forradalom után megpattant először Olaszországba, aztán Németországba, ott is halt meg, és most rájöttem, hogy milyen szörnyen egyszerűen is össze lehet foglalni egy ember életét:

    Még több kép European Film Star Postcard blogján.

  • Vácon nem cifrázzák túl a szentség vízből fakasztott misztériumának tárolását, mondjuk egy egyszerű kannában is lakozhat az isteni kegyelem hatékony ereje, és nem kell sterilizált gumicső a betegségek távol tartásához sem. (via konzervativanarchista tumblr, a parafrázisok a vízszentelés imájából vannak).

    Nekem személy szerint nincs bajom a templomi sufnituninggal, hiszen ahogy Szent Pál intette a rómabelieket

    Ne legyetek fennhéjázók, hanem alkalmazkodjatok az egyszerű emberekhez.

    Az egyszerű emberek márpedig kannát használnak, ennyi. De azért megkérdeztem a Katolikus Püspöki Konferenciát, él-e valamilyen formai kikötés a szenteltvíz tárolására. Az egyházban azt ígérték, utánagondolkodnak a fogós kérdésnek, és amint megírják nekem, én is megírom.

  • Egy ötgyermekes anyukának segítségre van szüksége. A Facebookon terjedő felhívás szerint a gyerekek édesapja meghalt, „ezért nagyon nagy bajban vannak”.

    A lényeg, állandó lakhatást keresnek:

    Szeretnénk végre egy végleges albérletbe költözni, nagyjából havi 50 ezer ft + rezsiköltség ellenében.

    „Ezenfelül nagyon jól jönne a családnak pár gyerekruha, cipő, (a gyerekek 1.5,3.5,5.5,6.5 és 8.5 évesek) Az anyukának sincs sok ruhája/Ő 156cm magas 36os lábbal/;tartós élelmiszerek, tartós tej,zöldség- gyümölcs, kakaó, mosószer, öblítő, popsi törlő, pelenka valamint egyéb tisztálkodási szerek. Ezeket mind szívesen fogadnánk. Szintén jól jönne - főleg udvari játékok , (felfújhatós medence, csúszda,kis bicikli). Televízió, számítógép, és főként mesekönyv!”

    Segítsen, aki tud!

  • tuzolto

    Csak óvatosan nézzék meg ezt a videót arról, ahogy egy tűzoltó egy garázstűz közepébe zuhan, amikor hiába csekkolja a tetőszerkezet tartósságát, az minden átmenet nélkül beszakad alatta. A férfit kollégái kimentették, egyelőre túlélte az esetet, viszont súlyos égési sérüléseket szerzett a testfelületének háromnegyedén.

  • A Metróért Egyesület posztolta a fotót, így szállítják el a Batthyányról a most kiemelt metrómozgólépcsőt. Ja, és így vették ki.

    10150658 874966565893290 1738156711604754718 n
    Fotó: Metróért Egyesület / Facebook

    Valaki villát épít a hegyen és kell oda.

    – sütött el egy viccet az egyik kommentelő, mások arra tippelnek, hogy a lejáró a fonódó villamos pályája miatt útban lesz, és máshol építenek újat.

  • A Kossuthkifli megosztó sorozat. Van, aki szereti – például én , és van, aki utálja  például a köztévé. Ez utóbbi ugyan hülyén hangzik elsőre, de sajnos semmilyen más magyarázatot nem tudok adni arra, miért is csesznének ki az alkotókkal, a nézőkkel és végső soron saját magukkal, mert persze azt nem feltételezem, hogy ennyire bénák.

    Eddig három rész ment le vasárnap esténként, mindhárom teljesen más kezdési időponttal. Oké, ezzel sikerült lekoptatni a nem túl lelkes nézőket, de az elszántabb köménymagot nem. Úgyhogy tegnap este új módszert vetettek be, a kiírtnál hamarabb kezdték a sugárzást.

    Még javában pirítottam a szotyit a konyhában, amikor hallom, hogy bent már Fehér Béla cameózik. Értem én, hogy meccs is volt tegnap, de azért az csak nem olyan derült égből bréking dolog, amit ne lehetett volna hónapokkal előre tudni. Ennyire képtelenek voltak előre tervezni, mikor ráadásul bő két hete nulláról építhették fel az új műsorstruktúrát?

    Persze lehet mondani, hogy akkor miért nem nézem meg online, rendben. De akkor minek van a tévéadás?

    Tényleg, minek van a tévéadás?

  • A Bild közzétett egy körülbelül tíz évvel ezelőtt készült videót, amin a múlt hét kedden lezuhant Germanwings-gép másodpilótája látható. A felvételen a körülbelül 18 éves Andreas Lubitz a westerwaldi repülőegyesület tagjaként egy vitorlázó repülőgépen repül. Látszik, mennyire szereti a repülést. "Milyen nyugodt ma minden, hihetetlen" – mondja elragadtatva, aztán pedig azzal viccel, hogy „addig megyünk, amíg el nem fogy az üzemanyag, oké?" Lubitz egy héttel ezelőtt egy Düsseldorfba tartó Airbus másodpilótájaként nem engedte vissza a kapitányt a pilótafülkébe, majd valószínűleg maga vezette neki a gépet az Alpok szikláinak 150 ember halálát okozva.  

    Andreas Lubitz, a lezuhant Germanwings-gép másodpilótája,
  • Egy markoló zuhan le a chilei metróépítkezésen
  • Elkészült a TÁP Színház új darabja, a Korrup Shcőn, ami címéhez méltóan a kis magyar korrupcióról szól. Főhőse Kázmér, aki a dögszagú Dögönd csúnya ügyeinek próbál utána járni: az óvoda helyett felépített kaszinót, a 280 millás kerékpárutat, és a nyilvános WC körüli szarkavarást a falu lakói és a polgármester interpretációjában ismerhetjük meg. A darabot Vajdai Vilmos rendezte a Transparency International és a 444 pályázatára beérkezett fiktív és/vagy valós korrupciós történeteiből. A premier a Trafóban lesz április 31-én 20 órakor.

    TÁP Színház: Korrup Schőn
  • Ebben a konformista 21. században már nem lehet a zenészekben vagy színészekben bízni, ha egy kis pusztításról van szó. Minden híresség manapság egészségmániás és/vagy vegán, akiktől annyira távol áll a '70-es, '80-as évek destruktív életvitele, mint az Apostol együttestől a templomgyújtogatás. Szerencsére az új James Bond-film stábjában még maradt némi rock and roll, és nemrég akkora ámokfutást rendeztek egy magángépen, amire a Led Zeppelin is büszke lett volna fénykorában.

    A Daily Mail írja, hogy a technikusokból, kaszkadőrökből és operatőrökből álló stáb Angliából repült Mexikóvárosba, hogy leforgassák a Spectre alcímet kapó James Bond-mozi leglátványosabb jeleneteit. A fedélzeten alkoholt is felszolgáltak, aminek köszönhetően egy idő után elszabadult a pokol a járaton.

    • a stáb tagjai összehányták, -vizelték a mosdót, majd a székek közti folyosót
    • nem vették figyelembe a dohányzási tilalmat
    • szidalmazták a gép legénységét és más utasokat
    • illetve az egyik vészkijárat biztonsági kioldóját is kinyitották, ami akár végzetes katasztrófához is vezethetett volna.

    A mexikói reptér egyik dolgozója úgy jellemezte az állapotokat, mintha vadállatok tomboltak volna a gépen, ezzel majdnem félmilliós kárt okozva.

    A repülőtársaság végül úgy döntött, hogy vállalja a stáb hazautaztatását is, de azzal a kitétellel, hogy nem szolgálnak fel alkoholt a járaton, és ittas állapotban sem engednek senkit felszállni.

  • Hajnalban az M7-es Nagykanizsa felé vezető oldalán egy kamion szalagkorlátnak ütközött, majd az árokba csapódott. A rakományként szállított 500 bárány fele elpusztult.

  • Francisco Negrani gyönyörű képet készített a Chilében hamufelhőt kilövellő Villarico vulkánról:

  • Olvasónk szerint ez reggel nyolc óra körül történt. A BKK Facebook-oldalán egyelőre nincs hír arról, mi okozta a füstöt.

  • trademap.png
    Fotó: Amiantedeluxe / Reddit

    Amiantedeluxe Reddit-felhasználó készítette ezt a kis beszédes térképet. Megnézte, hogy a képen szereplő országoknak melyik másik állam a legfontosabb importőrük, majd a zászlók elhelyezésével voltaképpen megrajzolta Európa árubeszállítási térképét. Jól látszik, hogy 28 EU-országból 16-nak Németország a fő beszállítója. Ezzel szemben az oroszok csak Finnországban, Bulgáriában és Litvániában fontosak az unión belül. Érdekesség, hogy Németország legtöbbet Hollandiából importál.

  • A jokohamai Szankeien parkban lévő cseresznyefa alatt fotózta ezt a megható képet friss házasokról az AP fotósa.