Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amit korábban a Budapesti Tejipari Vállalat kelet-pesti gyárának hívtak. A Keresztúri úti épület sorsáról egy Urbanista-olvasó, Sándor küldött egy buszból lőtt képeket és pár sort. Az üzem két éve zárt be, s mint írja, tavaly napokon keresztül pakolták ki a gépeket belőle (a pletykák szerint Szlovákiában folytatják a munkát), pár napja pedig nekiestek a falaknak is. 

  Persze szomorú, hogy így ér véget a budapesti tejipar történetének egy emléke, de az talán bíztató, hogy ha bontják, az azt jelenti: valamit építeni akarnak a helyére. Majd meglátjuk.

 • Épp most jelentette be a szintén brit Colin Firth, hogy a "katasztrofális" brexit miatt a biztonság kedvéért olasz állampolgárságért is folyamodott a brit útlevele mellé, és az ember rögtön trendet gyanítana abban, hogy neves pálya- és honfitársa, Ralph Fiennes is átvehetett egy másik útlevelet; lásd a fenti képet az átadásról, Fiennes mellett Aleksandar Vucic szerb elnökkel.

  De ezúttal nem a brexitről van szó, csak arról, hogy a szerb állam az országért végzett munkája elismeréseképpen tiszteletbeli állampolgárságot adományozott a színész-rendezőnek, aki Szerbiában forgatta első rendezését, a Coriolanust, és itt forgatja épp a következőt is, a The White Crow-t. Fiennes pedig nagyon szépen köszöni a dolgot, örül is neki tényleg, de azért persze megtartja brit állampolgárságát - mondta az ügynöke a Hollywood Reporternek.

 • A címben írt kellemetlenség Japánban, Oszakában történt meg, miután a holland légitársaság, a KLM egyik Boeing 777-es utasszállítójával történt valamilyen, egyelőre ismeretlen eredetű meghibásodás. A gépet gyártó cég és a légitársaság is vizsgálja az esetet.

  A balesetben személyi sérülés nem történt, de a 4 kilogramm súlyú szárnydarab rendesen összetörte a kocsi tetejét és a szélvédőt, amire ráesett.

  A gépen 300 utas ült, nekik sem lehetett kellemes, ha látták, ahogy leszakad egy darab a gép szárnyáról. (BBC)