új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az egészségügyben uralkodó vécéhelyzet, hát igen, nagyon szar poén, de ki tudná kihagyni, mindig is szar volt, legalábbis mióta én valamiféle kapcsolatban vagyok az egészségüggyel. Vagyis sajnos hosszabb ideje, mint ahogy egy kisváros parlamenti képviselője az ünnepélyességes avatóünnepségen megivott két pezsgő-három feles után ki tudná azt mondani, hogy társadalmiinfrastruktúraoperatívprogram-társfinanszírozásban megvalósult rendelőintézeti ellátás-racionalizálás.

    De hosszú időn keresztül csak az volt a természetes, hogy vinni kell magunkkal vécépapírt és kéztörlőt, hogy az ülőke (amire nyilván úgyse ülne az ember) repedt, letört vagy hiányzik, hogy a csap csöpög és hogy olyan fertőtlenítőszert használnak a helyiségben, ami nemcsak a jobb érzésű baktériumok ellen hatásos, de egyetlen cseppje egy egész parfüm-világkiállítást tönkretenne.

    Aztán egy ideje már azt figyeltem meg, hogy a vécéket kulcsra zárják, gyerek- vagy felnőtt háziorvosnál, rendelőintézetben, ügyeleten, fogorvosnál, szemésznél, belgyógyászaton, mindenhol (mármint mindenhol, ahol én jártam, szerencsére nem vérzek még annyi sebből, mint maga az egészségügyi ellátórendszer). A kulcsot a rendelőből lehet elkérni, de persze sehol nincs olyan, hogy a rendelő, mindenhol számos szoba van, amiket az ember mégsem kopogtat végig két vizsgálat között, hogy bocsánat, de a kisfiam és a kajszibarack esete, vagy hogy bocsánat, de a nagypapa és a vízhajtó, vagy hogy bocsánat, de én és a gyomorideg, plusz a reggeli kávé; ésatöbbi, ésatöbbi.

    Szóval a kulcsra zárás lényegében felfogható egy olyan üzenetként is, hogy a vécék normál állapota az, hogy nincsenek használva, hogy lényegében fölöslegesek is, mint államtitkárnak a lelkiismeret. És pláne így gondolom, mióta a múltkor sikerült kulcsot szereznem az egyikhez egy kisvárosi egészségügyi intézményben. És ezt láttam – nem tudom, mióta rosszak, de nyilván ha nem használják őket, nem is kell költeni a javításukra, aminél hatékonyabb módja aligha van a közpénzzel való gazdálkodásnak.

  • Ha szeretné a modellezést új szintre emelni , fontolja meg az ukrán UGEARS favonatát:

    A cég szerint a modell egy tizenkilencedik századi vonat hű reprodukciója, 480 darabból lehet összerakni (315*100*125 mm-es). Ragasztó nem kell hozzá, a lézerrel kivágott darabok passzolnak egymáshoz anélkül is. Csak két kéz, türelem és a használati utasítás kell hozzá, írják a tervezők.

    bedb9346c

    A kínálatban van vonat, traktor és kombájn is, a házhozszállítást viszont csak áprilisra ígérik, úgyhogy ha már karácsonykor kimaradt, húsvétra még lehet kérni.

  • Ezt ráadásul a Ponyvaregény-monológnál is kifinomultabb gondolatmenettel vezette le a filmsztár. Először is leszögezte, hogy mindig is demokrata volt, az is marad. Bernie Sanders szerinte a nép embere, de nincs esélye, hogy megnyerje az elnökválasztást. Hillary Clinton kormányzati tapasztalata viszont biztonságos előnyt ad neki mindkét párt jelölt-jelöltjeivel szemben.

    Ezekiel 25:17 - Ponyvaregény részlet

    Arra kell szavazzak, aki képes a másik fél jelöltjét megnyerni.

    – magyarázta, hozzátéve: Trump, akivel néha szokott golfozni, csalódást okozott neki azzal, hogy az emberek gyűlöletére apellál, bár nem tartja kiugróan kattantnak a nézeteit a többi republikánus jelölthöz képest. Szerinte a republikánusok semmibe veszik a kisembert, bőrszínre való tekintet nélkül.

  • Most nyilván Star Wars-fanok tömege kezd el jobban gyűlölni, mint állatvédő feministák egy Ákos-koncertre szalonkavadászatról beesett Semjén Zsoltot, mert olyat fogok szpojlerezni, hogy Kárász Robi adja a másikat. Mentségemre legyen szólva, hogy azért a bemutató óta eltelt két hét, szóval ha valaki SW-fannak vallja magát, és még nem látta a filmet, ezért új neki az, amit egy albertirsai aluljáróban fotózott olvasónk – ismeretlen művész vegyes technikával készült alkotása –, akkor szépen hagyja abba a hőbörgést, gondolkodjon el az életéről és a "fan" szó jelentéséről, majd vegyen másfél raklap plüss ewokot, és osztogassa szét azok között a 8-12 évesek között, akik megelőzték őt a moziban. És örüljön, hogy legalább azt nem szpojlereztem el, hogy ki ölte meg őt – és bizony nagyon meg fog lepődni, hogy éppen.... Ááá, majdnem kicsúszott!

    A zárójeles I warned you magyarázata egyébként az, hogy – mint Panyi kapitány egy irsai ismerőse elmesélte – az aluljáró másik végében az van felfestve, hogy spoiler alert, és aki végigmegy rajta, azt ez fogadja.

  • Csincsa Bence december 26-án reggel fél tízkor született Székesfehérváron 3350 grammal és 54 centivel, de ami még feltűnőbb, hófehér hajjal:

    szokeherceg
    Fotó: B. Kiss László / feol.hu

    A Szent György kórházban a Feol.hu kapta le a kisbabát, akire a nővérek tej- avagy tejfölszőke frizurája miatt ragasztották a Szőke Herceg becenevet.

  • Fifty-Shades-Of-Grey-Amazon

    Az Amazonon egy csillagot kapott a film az egyik felhasználótól, mert

    Meglepően nehéz volt rejszolni rá. Csak félig állt fel a farkam.

    Na ez volt a baj a Szürke ötven árnyalatával. 

  • Az EUR/HUF árfolyam ugyanis elég érdekesen alakul arrafelé olvasónk, Gabe Furo fotója alapján, mármint ha esetleg euróért akarnánk pisilni. 

    wc
    Fotó: Gabe Furo / Facebook

    Ez csak elsőre tűnik szimpla pofátlan lehúzásnak, politikailag nézve teljesen indokolt, hiszen amint azt egy Fidesz-közleményből nemrég megtudhattuk, azért kell a milliárdos felújítás után is folyamatosan további milliókat költeni a Várkert pótmunkáira, mert azt a baloldal direkt hagyta lepusztulni, hogy a külföldiek kezére játszhassa. 

    Az üzemeltetők nyilván most ennek a szellemében vasalják be az utolsó eurót is a megszorult külföldi turistákon. Akinek meg ez nem tetszik, annak nyilvánvalóan csak az fáj, hogy a magyarok féláron pisilhetnek a saját hazájukban.

  • Megvan ez a jelenet?

    The Omen - It's All For You Damien!

    És a klasszikus mondat? "Ezt érted teszem, Damien!" Na, ennek szellemében jön majd az A&E nevű amerikai csatornára, és várhatóan valamelyik magyar tévére is a Damien, az Ómen-filmek tévésorozatverziója, ami 25 évvel később játszódik az első Ómen-film vége után, a címszereplőt egy Bradley James nevű színész alakítja majd, aki úgy nőtt fel, hogy minden csúnyaságot elfelejtett a gyermekkoráról, többek között azt a kis apróságot is, hogy ő (és nem Adam Sandler) a Sátán fattya. Persze ez csak egy ideig lesz így, mert megjelenik az életében pár figura, akiket Barbara Hershey, Robin Weigart és Scott Wilson alakít, és menten eszébe jutnak dolgok. És abból meg ez lesz:

    Damien Teaser (HD) A&E Original Series
  • Életet mentett szabadnapos önkéntesünk! - Szombat este 20 óra után pár perccel alapítványunk egyik ötletadója és...

    Szerző: Tűzoltó Doktorszolgálat Alapítvány2015. december 27.

    Van nekem egy nagyon kedves önkéntes mentős ismerősöm, akit egy szerencsétlen tonhalas incidens során ismertem meg, de az semmi ahhoz képest, ahogy a karácsonykor a végső lépésre készülő fiatalember találkozott vele. Óriási szerencséje volt, hogy Péter épp arra járt:

    "2015. december 26 este 19:30 körül jómagam futottam bele a fiatalemberbe miután leadtam a Máltai Mentőknél a szolgálatomat. Épp ugrani készült, kimászott a korláton. Sikerült meggyőznöm, hogy karácsonykor születni szoktak, nem meghalni és várja otthon a kislánya és felesége. Lelkileg zaklatott volt, nem volt ittas és drogos sem. Mindösszesen a lelkiismerete diktálta ezt hátha így felfigyel a problémájára a világ. Aztán közel engedett magához, átöleltem és a tűzoltókkal közösen behúztuk a Duna felől."

    Ha ön vagy valaki környezetében krízishelyzetben van, hívja a 06 1 116 123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot!

  • Ennek a hirdetésnek minden szava arany, hozzátenni nem érdemes:

    1656276 10153781413174054 1417272309225000878 n
    Fotó: Tevan Imre / Facebook

  • Egészen pontosan 27 575 dollárba, azaz mai árfolyamon kábé 8 millió forintba fájt Kevin Smithnek legelső fekete-fehér filmje. Smith Facebookra posztolta ki a film tételes költségvetését, ami azzal a reménnyel készült akkoriban, hogy így majd megveszi a Miramax nevű cég (meg is vették egyébként). Smith rögtön a képe alá is kommentelt, hogy manapság sokkal olcsóbban is lehet filmet forgatni, mert mindenkinek ott van az ehhez szükséges technológia a telefonján.

    22 years ago, I sent this incomplete budget along with a copy of #Clerks to @miramax in hopes they'd buy my flick. (The...

    Posted by Kevin Smith on Sunday, 27 December 2015
  • Nem kell hozzá kommentárt fűzni.

    "Home Alone" Deleted Scene: Frank's Yank
  • Thom Yorke feltöltötte Soundcloudra a Radiohead új, Spectre című dalát, ami igen, az elég nagy csalódást okozó James Bond-filmhez készült. Elvileg a Radioheadet is felkérték a főcímdalhoz, ők meg össze is raktak egyet, a 007 birodalom viszont inkább Sam Smith változatát preferálta. Amit csak azért nem értek, mert a Radiohead annyival nem jobb, mármint azon kívül, hogy Radiohead műve.

  • Screen Shot 2015-12-28 at 11.55.09 copy
    Fotó: Pataki Dániel

    Olvasónk, Dániel küldte el budapesti timelapse-videóját a tegnapi naplementéről a várost beborító köd fölött. Nézzék meg, hiszen kizárt, hogy a Facebookon találkoztak volna fotóval, videóval a jelenségről az elmúlt napokban!

  • "A törpemalacok okos, engedelmes, nagyon tiszta, jólnevelt állatok, ennek ellenére nem feltétlenül kell a lakásban tartani őket. A kutyákhoz és macskákhoz hasonlóan a tágas kert a megfelelő hely számukra. Semmi esetre sem szabad őket zárt helyen tartani, mert azt nem viselik el. A kirekesztettséget nem szeretik. Szükségük van egy családra, vagyis emberekre, akik az anyai gondoskodást pótolják számukra. A törpemalacok nagyon ragaszkodó állatok." - tudtam meg a háziállat.hu leírásából, amikor arra próbáltam rájönni, hogy vajon miért olyan menő mostanában mikromalacot tartani, azon a minden kétséget kizáró tényen túl, hogy cuki. Nagyon-nagyon cuki. A mexikóiak egyenesen odáig vannak értük, idén több, mint 300 malackát vásároltak és akár 1600 dollárt is hajlandóak voltak fizetni egy példányért. Igazi kedvenként bánnak velük; öltöztetik, fürdetik, sétáltatják és persze agyonimádják őket.

  • Trump vaskos New York-i akcentusa (pontosabban queensi) sok poénra ad okot az amerikai médiában, nincs olyan talkshow-műsorvezető, aki ne figurázná ki ezért (is). Egy YouTube-videóban Trump szavait egy brit akcentussal beszélő tag olvassa fel, hátha az ökölszabály (amerikai filmben brit akcentussal beszélni = automatikus ugrás a státuszlétrán felfelé) itt is bejön. Nem jön, így is faszságokat beszél.   

  • Ön szerint hány olyan hülye végtelenül naiv ember van ebben az országban, aki erről a posztról elhiszi, hogy igaz, és ha lájkol, tényleg nyerhet egy tabletet? Segítségül annyit elárulunk, hogy iPad Air 3 per pillanat nem létezik, az Apple még be sem jelentette, valamint Budapesten nincs központja a cégnek.

    ipadair.png

    Nos, ezt a több tantárgyból bukásra álló harmadikos igényességével és helyesírásával megírt bejegyzést 16 óra leforgása alatt (aminek nagy része a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka volt), több mint 3500-an lájkolták, 5300-an osztották meg, és 1700-an kommentelték (általában azzal, hogy "lájkolva osztva :)" ).

    Az ehhez hasonló, ordító (mit ordító: egymillió decibellel üvöltő) kamu nyereményjátékokban utazó VIP nevű Facebook-oldal december 25-én, vagyis karácsony első napján indult, és most, 28-án reggel 29505 követője van. Ha netán van önnek is ismerőse a csoportban, tegyen jót vele, és óvatosan világosítsa fel, hogy egy legalább 9000. szintű troll áldozatává vált, és nagyon súlyosan hülyére lett véve.

  • Az előzeteseknek két extrém fajtája van: van az, ami elmondja az egész filmet, lelő minden poént és fordulatot, mint a ma este bemutatásra kerülő Amnézia című filmé, és vannak azok amik teljesen másnak állítják be a filmet, mint ami. Az utóbbiakból szemezgetett a ScreenRant, a teljes lista itt olvasható. Egyet megmutatunk mi is, a Pán labirintusa című filmét, amivel egy nagy probléma volt csak.

    Pan's Labyrinth full length trailer

    Mégpedig az, hogy a trailerből sok minden kiderül, csak az nem, hogy a film spanyol nyelvű, és a szereplők egy árva szót nem beszélnek benne angolul, azaz feliratos filmre ül be az, aki jegyet váltott. És ez, ha lehet, az amerikaiak számára még nagyobb szentségtörés, mint a szinkronmániás magyar nézők esetében.      

  • A Disney Store-ban most már BB-8 gyerekruha is kapható, hurrá! (via Geektyrant)

  • Laura Jaques és Richard Remde világéletükben kutyabolondok voltak, a nő még foglalkozását tekintve is profi kutyasétáltató. Szeretett boxerük, Dylan nyolcéves korában meghalt, de ők nem voltak hajlandóak belenyugodni ebbe, és úgy döntöttek: nem kevés pénzért megpróbálják klónoztatni az állatot.

    Nem sok remény volt a sikerre, a klónozási procedúrát többnyire élő alanyon tudják sikerrel csak alkalmazni, Dylan esetében mégis összejött. A sejtjeit felhasználva két kutyaembrió-klónt is sikerült létrehozni, amikből már meg is születtek a kisboxer-klónok.

    A pár százezer dollárt költött a furcsa hóbortra. Tudják, hogy az emberek többsége őrültségnek, sőt van aki kifejezetten sátáninak tartja a tettüket, ők azt mondják, örülnek, hogy visszakaphatják Dylant és közben még a tudománynak is szolgálatot tehetnek. 

    Az eredeti cikkben videó is látható az újszülött klónokról, akik egyelőre teljesen normális kutyakölyöknek tűnnek, de abból kiindulva, hogy a boxer már két hete halott volt mikor levették a sejtjeit, a kölykök nem feltétlen lesznek egészségesek és hosszú életűek - előfordulhat, hogy a kutyaőrült pár hamarosan egy helyett három Dylant gyászolhat. 

    (Guardian)

  • A Netflix forgatta ezt a videót arról, miért veszélyes csak úgy, mindenféle kérdés nélkül, azaz kárászosan beszélni az egyes sorozatok történéseiről. 

    Az igazi röhej, hogy a videó végén feltett kérdésnél 52 százalék a szadistább verziót választotta.

  • A Slim Jim snackkolbász vagy mi a fene promótálására készült, a poén jót üt. 

    Slim Jim Amish Buggy