Péter, Pál
21 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Dél-Olaszországban járva futottam bele az olasz Fiat 500 Klub rendezvényébe, Bisceigle kikötöjében gyűltek össze a töfögő bakancsok. A rendezvényről onnan tudtam, hogy reggel valami brutális mélynyomóból alattomos mód lassan kúszó szubbasszusra ébredtem, amiről aztán kiderült, hogy egy kisfiát hátán dídzséző olasz nyomta:

  Az olasz kisfiátosok amúgy nagyon tüneményes emberek, erről bárki meggyőződhet, aki belekattint ebbe a 30 képes galériába:

  És most pedig nézzék és főleg hallgassák meg öt percben a felvonulásuk rajtját:

  Véleményem szerint:

  • 8
   Csak az olasz!
  • 0
   Kispolszki!
  clk.png
 • saturnot

  A Lego Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V szett elvileg június 1-től kapható, itthon is megjelent néhány online bolt kínálatában, hogy egy-két nap alatt elkapkodják a rajongók. Hagyományos üzletekben egyelőre nem vásárolható meg.

  Óriási az érdeklődés világszerte, szinte mindenhonnan az a hír érkezik, hogy elkapkodják a meglévő készleteket, még a Lego hivatalos boltjában sincs készleten. De a nagyobb amerikai és európai online áruházakban is az utolsó példányokat adják el, ha még van belőle raktáron.

  A Legótól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy itthon július 1-től elérhető lesz már több üzletben is, de hatalmas az érdeklődés, gyorsnak kell lenni a beszerzésnél. Szerda délután az egyik legnagyobb Lego üzlet Facebookon jelezte, hogy érkezett néhány példány, amelyek estére el is fogytak. De meg is nyugtatták a rajongókat, hogy hamarosan nagyobb szállítmány érkezik.

  Mit tud ez a szett, miért ilyen népszerű? Az embert a Holdra juttató, ikonikus Saturn V rakéta 1:110 méretarányú makettje egy méter magas, ez az eddigi legnagyobb Lego Ideas szett. Az Ideas ugye arról szól, hogy rajongók beküldhetik terveiket, amelyekre bárki szavazhat és ha egy terv eléri a tízezer szavazatot, a Lego döntése után hivatalos szett is lehet belőle. A stílusosan 1969 darabból álló készletet két űrkutatás-fanatikus, Felix Stiessen és Valérie Roche álmodta meg.

 • A spanyol nép régi hagyománya az ebéd utáni szieszta, ám az utóbbi időkben a nagyvárosi élet forgataga egyre kevesebb lehetőséget hagy a bankároknak és üzletembereknek, hogy egy jót aludjanak a nap közepén.

  A madridi Maria Estrella Jorro de Inza rájött, hogyan hozza vissza ebbe a környezetbe a sziesztát: üzletet csinált belőle. Siesta and Go nevű szundibárját, amely Azca-ban, a főváros pénzügyi körzetének közepén nyitott, máris rengeteg ügyvéd, konzultáns és üzletember látogatja, akik 14 euróért (magyar viszonylatban elég drágán, 4300 forintért) egy privát szobában tölthetnek egy órát alvással, mielőtt visszaugranának a munkájukba.

  “Vicces, hogy a sziesztáról vagyunk híresek, viszont eddig még sosem gondolkodtunk róla üzleti szempontból”, nyilatkozta de Inza.A látogatók kényelméről friss lepedők, füldugók, és egy kávézószoba is gondoskodik. De Inza-nak naponta körülbelül harminc vendége van tizenkilenc ágyára, főleg húszas-harmincas éveikben járó kezdő üzletemberek, illetve ötvenes férfiak.

  Az alapító Tokióban kapta az ötletet a sziesztabár megnyitására, ahol olyan hasonló megoldások, mint a pihenőkávézók és a kapszulás hotelek már jó ideje nyújtanak kikapcsolódást a napi rohanásba belefáradt helyieknek.

  A napközbeni rövid alvásnak pozitív nemzetgazdasági, illetve demográfiai hatása is lehet Nuria Chinchilla, a barcelonai IESE Business School professzora szerint. Chinchilla az alacsony születésszámot is részben arra vezeti vissza, hogy az éghajlatához képest "rossz időzónában" van Spanyolország, amelynek lakói még bőven aktívak, mikor sok más országban már a többség alszik. "A spanyolok egyszerűen túl kimerültek, mire véget ér a műszak", mondta.

  A munkanap hossza illetve az időzónák kérdése a magyarhoz hasonlóan a spanyol parlament előtt is járt már a közelmúltban, ám az előterjesztésekből végül nem lett semmi.

  (Bloomberg)

 • És ez nem egy halálos fenyegetés, de ez történik velünk, ha ebben a hotelben töltjük az éjszakát. Ugyanis a zanzibári szállás egy része a víz alatt van, így a hálószobánkat teljesen körbeveszi a víz, ami vagy iszonyatosan nyomasztó, vagy csodálatosan megnyugtató élmény lehet.