Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Különös módszerrel népszerűsíti a méheket Mohamed Hagras, egy egyiptomi méhész. A férfi csak "méhszakállnak" hívja a mutatványt, melyben rengeteg méhet csábít az arcára. Nem is véletlenül, ugyanis a végeredmény tényleg olyan, mint ha rovarokból álló szakálla nőtt volna.

  A 31 éves férfi több versenyen és rekordkísérleten is részt vett már méhszakállával, de nem csak emiatt csinálja.

  A célom az, hogy megmutassam, a méhek nem aggresszívak.

  - mondta a férfi, aki minden egyiptomit meg szeretne győzni a méhek hasznosságáról. Szerinte olyan dolgokat állítanak elő, amik segítenek az embereknek és jól jönnek a mezőgazdaságban is. A méz és a pollen mellett ráadásul gyógyítani is lehet a segítségükkel.

  (Reuters)

 • Bár az is lehet, hogy nem is vakarózik, csak szereti, ha bőrszalagok kényeztetik a hátát.

  Először amúgy azt hittem, hogy lassított felvételt nézek, de aztán közben kiderült, hogy nem, tényleg ilyen óvatosan mozog a gazdája székre akasztott táskája alatt. A kutyaélet apró örömei. 

 • Egy névtelen bejelentő infója alapján valószínűleg megtalálták a dachaui láger két éve ellopott vaskapuját, azt, amelyiken a hírhedt „Arbeit macht frei”, a „munka szabaddá tesz” felirat is rajta van.

  A 100 kilós kapu a hírek szerint Norvégiában, Bergen mellett van, a német rendőrség még csak fényképen látta, de az alapján szerintük valódi.

  kapu
  Fotó: Polizei Bayern

  2009-ben a hasonló feliratú auschwitzi kaput is ellopták. Azt utóbb szintén Skandináviában találták meg: egy Anders Hoegstroe nevű neonáci volt a megbízó, őt emiatt két évre ítélték.

 • Persze annyira nem egyszerű megvalósítani, mert kell hozzá egy repülőgép valamint annak beható ismerete. 

  Szerencsére az a német férfi mindkettővel rendelkezik, aki hétfőn "Hello" felirattal köszöntötte a Flightradar felhasználóit, ma pedig egy virágot rajzolt Hamburg mellé. Az oldal megerősítette, hogy a gép valódi, de a pilóta kiléte nem ismert. Azt viszont elmondták, hogy ez a gép korábban is repült már mintákat Németország térképére. Az eheti két alkotás előtt rajzolt már repülőt és szívet is.

  virag

  (Guardian)