Angéla, Petronella
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az MTI számol be a hírről, hogy osztrák tudósok statisztikai modellje szerint a házigazda Franciaország és a világbajnok Németország válogatottja a leginkább esélyes a végső győzelemre a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. 

  Achim Zeileis, az innsbrucki egyetem kutatója és két bécsi kollégája, Christoph Leitner és Kurt Hornik 19 fogadóiroda oddsszait vette alapul, és kombinálta egy komplex, statisztikán alapuló számítással az előrejelzés elkészítéséhez. A kutatók saját adataik szerint ezzel a módszerrel a 2008-as Eb-döntőt, valamint a spanyolok 2010-es vb-, és 2012-es Eb-győzelmét is helyesen jósolták meg. 

  A kimutatás szerint a magyar válogatottnak 0,3 százalék az esélye van az Eb-győzelemre, ennél kevesebbet csak az észak-írek és az albánok kaptak (0,2-0,2 százalék).

  A kutatás alapján a magyaroknak 47 százalék esélyük van továbbjutni a csoportból, a negyeddöntős szereplésükre ugyanakkor már csak 15,7 százalékot, az elődöntőbe jutásra 4,9, míg a fináléba kerülésre 1,5 százalék esélyt valószínűsít a modell.

 • Egy hónap sincs az MSZP-s tisztújításig, dübörög a belső harc az elnöki posztért, Tóbiás Józsefnek három kihívója is van. A párton belül van egy olyan álláspont,. hogy az MSZP egy helyben toporgott az elmúlt két évben, semmi nem történt, és úgy tűnik Tóbiás Józsefhez is eljutott ez a vélemény. 

  A pártelnök ezért ma a Facebook-oldalán hat pontban összefoglalta a párt elmúlt két éves teljesítményét. Íme:

  Ha jobban szemügyre vesszük, azért nem minden ponton stimmel a dolog. Például oké, hogy a szocik harcoltak a földért, de hát a kormányt ez nem különösebben zavarta, és megtartotta a harmadik földárverést is. Aztán oké, hogy népszavazási győzelmet ír Tóbiás, de igazából ugye nem is volt népszavazás. 

  De a legkülönösebb a hármas pont, amely szerint a legerősebb ellenzéki párt az MSZP. Megnéztem a legfrissebb kutatásokat (Tárki, Závecz Research), és ott bizony a Jobbik a második. A Publicus legutóbbi mérése pedig döntetlent mutat az MSZP és a Jobbik között.

 • Fess Budapest címmel jelent meg az első Budapest tematikájú felnőtt színező, ami természetesen gyerekeknek is jó. Sőt, Nemes Anita grafikus inkább nekik szánta a kifestőjét. A színező 3 nagyobb tematikus fejezetre van osztva – Buda, Pest, Városliget – és a főváros főbb nevezetességeit mutatja be. Minden rajz kézzel készült, majdnem kilenc hónapig. Mindegyik képből egy-egy saját történet rajzolódik ki, böngészős-jelleggel. A képi világ engem Réber László rajzaira emlékeztet egyébként. Jól néz ki, ára sem vészes, 1890 Ft.

  budapest
  Fotó: Nemes Anita