Szabina
4 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Felcsillant a szemem, amikor bepottyant Zsuzsi levele, hogy egy 16 négyzetméteres erzsébeti házat hirdetnek kiadásra. Nem is az olyan kedves fordulatok miatt, hogy 

  becsületes, rendszerető, fizetőképes magyar hölgynek

  kínálják. Sokkal inkább azért, mert az Urbanista történetének első vicces/érdekes ingatlanhirdetéses posztja épp ezen a környéken, épp egy ilyen kertes minigarzont mutatott be és (talán nem haragszik meg, ha nyolc év távlatából lebuktatom) Szily Laci írt álnéven.

  A mostani kecó ahhoz képest valóságos kacsalábon forgó palota a maga 16 négyzetméterével, ráadásul még ablaka is van! További infók erről a garzonról itt, további szupermini ingatlanok meg itt és itt vannak.

 • A Kanadával határos Észak-Dakota az Egyesült Államok egyik legszegényebb állama volt, majd egy új technológiával, a hidraulikus repesztéssel a palakőzetekben lévő szénhidrogének kitermelhetővé váltak, és ezzel egy csapásra meggazdagodtak. A konfliktusok azóta folyamatosak a lakossággal és a környezetvédőkkel, így a munkálatokat rendőrök felügyelik, akik, ahogy a videó is mutatja, nem örülnek, ha akár egy drón is megkörnyékezi őket. A drónt egyébként egy ismert aktivista üzemelteti, aki Dr0ne2bwild néven folyamatosan tudósít az aktivisták és a hatóságok közötti konfliktusokról. 

 • 2016-ot írunk, és az 1984-ben lefotózott, háborús menekült afgán lány még mindig (vagy újra) harcok elől menekül. 

  Pakisztánban próbált hamis iratokkal letelepedni, de lebukott és most 13 év börtön várhat rá. A pakisztáni rendőrség kiadta a letartóztatása után készült fotót:

  Az afgán lányt 2002-ben Steve McCurry is felkereste újra, akkor készült róla ez a kép:

  The Afghan Girl: A Life Revealed

  This story appeared in the April 2002 issue of National Geographic magazine. She remembers the moment. The photographer took her picture. She remembers her anger. The man was a stranger. She had never been photographed before. Until they met again 17 years later, she had not been photographed since.

 • Korszakalkotó interjújában azt állította az MSZMP pártlaptól a Demokratáig békemenetelő Bencsik András, hogy nincs objektív újságírás, erre tessék itt egy gyönyörű pointilista fénykép, az MTI-től, amelyik – az én szubjektív, érdekvezérelt véleményem szerint – olyan mintha Georges Seurat festette volna. Mellé a hírügynökségi tájékoztatás: „Egy férfi nézi a vörös fénnyel megvilágított fákat az észak-németországi Timmendorfer Strand egyik parkjában 2016. október 26-án.” És tényleg, ennél objektívebben nem lehet fogalmazni.