Zsanett, Janka
14 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hirdetés szerint 1807-ben épült az a bölcskei kúria, mely egyik gazdája, egy vértes kapitány után kapta a nevét: Kapitányház. Hogy pontosan hogy is hívták a vitézt, és hogy valóban ő volt-e az építtető, arról mást ír az ingatlanos, és mást a helytörténész, na de ez már részletkérdés. A népnyelv ma is így hívja az épületet.

  A Kapitányház már a negyvenes években is mostoha sorsra jutott (volt szegényház, pálinkafőzde, bikaistálló), de a fotógaléria tanúsága szerint jelenleg egész jó állapotban van. Masszív falak, magasra rakott tető. Olyan, mint egy nagyra nőtt parasztház, mégis tekintélyt parancsoló.

  Akit érdekel, itt egy csomó információ róla.

 • Jamey Price fotós készítette Nico Hülkenbergről Monacóban, ahogy a sárga, fekete festésű Renault tökéletes ívben érkezik a sárga útfestésre a fekete aszfalton.

  Price Instagramját átfutva élete képe lehet, a többi motorsportos fotója sem rossz, de egyik se ugrik ki igazán az átlag közül ezt leszámítva.

 • Baromi hosszú, tizenkilenc számos koncertet adott a Foo Fighters vasárnap este a BottleRock Napa Valley Music Festivalon, olyan jófejségekkel feldobva a show-t, mint egy Queen-feldolgozás, vagy az, hogy Dave Grohl elénekeltette a közönséggel a Happy Birthdayt, mivel aznap volt a felesége születésnapja.

  Hanem a fesztivál szervezői nem a jófejségfaktor emelkedését, csak az órájukat nézték, és amikor a csendrendelet miatt eljött az ideje, egész egyszerűen lekapcsolták a hangosítást a koncerten, az utolsó szám közepén, ami, akárhogy is nézzük a jogszabályoknak való állampolgári megfelelni vágyást és a büntetéstől való ódzkodás természetes emberi jellemvonását, akkor is nagyon paraszt dolog.

  De Dave Grohlékat nem lehet egyszerűen elcsöndesíteni: a zenekar csak azért is befejezte az utolsó számot, az Everlongot, dobkísérettel és a közönség nagyon is aktív segítségével. A lenti videón 6 perc környékén kell a jelenetet keresni, kivéve persze, aki már a Happy Birthdayre is kíváncsi, mert annak érdemes az elejétől néznie.

  A Foo Fighters egyébként június 26-án Budapestet is megénekelteti, de ott egyik jelenetre sem lehet számítani, mivel akkor sem születésnap nem lesz, sem csendrendelet, nálunk ugyanis nem szabadtéri lesz a koncert. A Consequence of Sound cikkében amúgy setlist is van, valószínű, hogy hozzánk is hasonlóval készülnek.

 • A Bors megkérdezett három politikust arról, hol nyaralnak az idén:

  Botka László, az MSZP kormányfő-jelöltje és Szeged polgármestere kétszer egy hétre megy nyaralni. Júliusban, amikor min. 40 fok lesz, Egyiptomba utazik a családjával, majd a Mátrába megy hűsölni.

  Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a családjával leköltözik a Kötcsén lévő nyaralójukba.

  Rogán Antal pedig a testvérével közösen birtokolt, úszómedencés balatonlellei nyaralóban pihen majd.

  Én a nyáron

  • 480
   Egyikében sem, sokkal jobb helyen töltöm a nyarat
  • 82
   Rogán helyében szeretnék lenni
  • 50
   Botka helyében szeretnék lenni
  • 39
   Gyurcsány helyében szeretnék lenni