Előd
7 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 104 éve született Botond-Bolics György, akinek a neve talán nem ugrik be elsőre, pedig jó néhány generáció gyerekkorának kedvenc mesehősének az atyja.

  mikrobi

  Botond-Bolics jogászként végzett a Kolozsvárról átmentett, majd önállósodásakor Horthy Miklós, később József Attila nevét viselő, ma már Szegedi Tudományegyetemen. Később mérnöki diplomát is szerzett.

  Egy ideig dolgozott is az Elektronikus Mérőkészülékek Gyárában, de hiába a lelket megbizseregtető nevű vállalat, Botond-Bolics inkább a tudományos-fantasztikus, ismeretterjesztő művekkel az írói pálya felé mozdult el.

  A Táncsics Kiadó szerkesztője is volt, és ő találta ki Mikrobit. A multifunkcionális, a gyűlölt mosogatástól a gyerekmegőrzésig mindenre alkalmas háztartási robotgép és a gyerekek bolygóközi kalandjai először rádiójátékként készültek el, aztán jött a rajzfilm, amiből valójában csak két évad készült, 1973 és 1975 között, 13 epizóddal.

  A 10 percesekből álló sorozat a 21. században játszódik, bár nem valószínű, hogy 80 éven belül olyan családi szórakozás lesz az interplanetáris – pláne az intergalaktikus – utazás, mint Mikrobiéknál.

 • Látszólag két Lionel Messi volt szombaton a Nou Campban a Málaga elleni meccsen: egy a pályán – adott is egy gólpasszt –, egy pedig a lelátón.

  Utóbbi az iráni Messi néven elhíresült hasonmás, aki először azzal került a hírekbe, hogy letartóztatták hazájában, mert tömeghisztéria tört ki, amikor kilépett az utcára, annyira hasonlít az argentin szupersztárra, ezért inkább bevitték egy őrsre, hogy ne essen bántódása.

  Reza Parastesh szombaton a barcelonai utcákat járta a meccs előtt, ott is boldogan szelfizgettek vele az emberek.

  Hasonlít?

  • 603
   Szelfiznék vele, ha szembejönne a körúton
  • 285
   Viccnek is gyenge
 • A köd miatt ugyanis nem indul. A BKK Facebook-oldalán a kommentelők persze rögtön megkérdezték, hogy miért? Fél, hogy hegynek megy? Vagy hogy összeütköznek? Akárhogy is, az üzemeltetés valószínűleg balesetveszélyes lenne, a kilátást meg úgysem élvezhetné. Úgyhogy sétáljon egyet, ha már arra jár!

 • Az életnek vannak császárai. Kész. Pont. A videóhoz ajánlom Coolio - Gangsta's Paradise című számát, úgy az igazán ütős: