Kristóf, Jakab
20 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elment 150 millió email, vagy egymilliót húzogattak a Tinderen, 700 ezren beléptek fácséra, és így tovább. Részletek Simon Lindgren digitális megmondószociológus Twitterjéről:

  CgadYInXIAE4zeT.jpg
 • Donald kacsát rehabilitálta a kamcsatkai legfelsőbb bíróság, a döntés értelmében Miki egér barátja mégsem minősül szélsőséges karakternek, így a továbbiakban nem esik tiltás alá.

  10

  A felmentő ítélet egy 1942-es Walt Disney-epizódra vonatkozik. Az amerikai háborús propagandaanimáció Der Führer's Face-t egy orosz bíróság más nácigyanús videókkal együtt 2010-ben betiltotta. Az ügyészség most észbe kapott és levetette a feketelistáról a rajzfilmet, mert az valójában éppen a náciellenes propagandakampány része volt, ami kigúnyolja a náci ideológiát.

  Az általában elég bárgyú Disney-propagandafilmek közül ez a zenés-táncos darab egyébként kiemelkedik, annyira, hogy a  Der Führer's Face még Oscar-díjat is kapott. Mint egy korábbi összeállításunkban Szűcs Gyula írta:

  A szájbarágóssága ellenére is hihetetlenül szórakoztató mese minden másodperce kincs: a razfilmhősök kötelező szívecskés alsógatyája helyett horogkeresztes boxeralsót hordó, kövér és buta árják ezredszerre is viccesek, a lőszergyár szalagsora mellett heilhitlerező Donald pedig zseniálisan tiszteleg Chaplin halhatatlan klasszikusa, az 1936-os Modern idők előtt.”

 • Dél-Kaliforniában hatalmas erdőtűz tombol, ami Los Angeles megyében két nap alatt már 18 otthont elpusztított. A lángok elnyelték a Santa Clarita-i Sable Ranchot is, amelynek épületei még a 19. században épültek, így tökéletesen megfeleltek western- és más filmek forgatási helyszíneiül. Itt játszódott a 24 és A szupercsapat című sorozat, a Maverick és a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme című film néhány része is - írja a The Hollywood Reporter. A hely fent volt a Movie Location Rental és más hasonló, filmforgatási helyszínbérlésre szakosodott oldalakon is.

 • Legalábbis a királyréti kisvasúthoz már jó előre elhelyeztek néhány pokélabdára kísértetiesen emlékeztető eszközt.

  Na jó, Pikachut már nem ők rakták oda, hanem én, de ez részletkérdés.

  Frissítés:

  Bevallom, a mai napig nem tudtam, hogy hívják a képen látható vasúti kütyüt, de egy kommentelőnk a segítségemre sietett, én meg ideírom, hogy minél többen legyenek okosabbak, mint én: ez kérem egy helyszíni állítású váltó súlykörtéje.