Vendel
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szögezzük le az elején: a curling mindenképpen ott van a top3 legkirályabb sport között a téli és nyári olimpiákon összesítve, és aki ezt vitatja, az biztosan nem látott még curlingversenyt. Hát lehet a feltétel nélküli rajongáson kívül másképp reagálni erre? 

  Ugye, hogy nem.

  A curling kedvelőit azonban most nem valami bravúros manőver, vagy különösen izgalmas meccs tartja izgalomban, hanem az, hogy egy amerikai reptéri alkalmazott szerencsétlenkedéséből kiderült, hogy megalázó módon nem is tekinti sportnak a curlinget egy csomó légitársaság. Annak ellenére, hogy ugye ott van az olimpián is.

  Történt ugyanis, hogy egy kanadai amatőr curlingversenyző, bizonyos Erin McInrue Savage úgy járt a phoenixi reptéren, hogy a felszerelését - konkrétan a jég söprésére szolgáló seprűt - nem engedték sportfelszerelésként becsekkolni. Micsoda hülyeség, nincs is olyan sport hogy curling, ez egy sima partvis - ragaszkodott az igazához a pult mögött a hölgy, és csak túlméretes csomagként, 150 dollár ellenében volt hajlandó felengedni a cuccot a repülőre. Sportfelszerelésként ez csak 25 dollárba fájt volna. A vita odáig fajult, hogy a légitársaság meghökkentően részletes hivatalos definícióját is végigbogarászták a sporteszközökről, és valóban, ott nem szerepelt a curlingező seprű. És ami még rosszabb, a közösség utóbb kiderítette, hogy egy sor másik amerikai légitársaságnál sem szerepel, még a téli olimpiai csapat hivatalos szponzoraként villogó Unitednél sem. Skandallum!

  (via)

 • Szerencsére nem élőben, hanem egy részletes fizikai modellezéssel feldobott szimulációban próbálták ki, mi is történik ilyenkor. Hát, valami ilyesmi: 

  A tanulság: ha véletlenül száz fekvőrendőr jönne szembe az úton, fékezzenek le. (Egyébként tuti módszer az angol anyanyelvűek lenyűgözésére a magyar nyelv kreativitása ügyében, ha eláruljuk, hogy mi a speed bumpot fekvőrendőrnek hívjuk.)

 • A legviccesebb Marvel-filmnek tartják a kritikusok a Thor: Ragnarok című új Marvel-filmet, aminek az eddig kiadott előzetesei is szinte csak a poénokra építettek - egyértelműen meglovagolva a Galaxis őrzői sikerét. Jó, a Marvel eddig is könnyedebb képregényfilmekben utazott, mint a fogcsikorgatás világbajnoka, a DC, de állítólag ebben a filmben nincs is tán olyan jelenet, amiben ne lenne egy poén, kikacsintás vagy vicces beszólás. Ahogy ebben a frissen netre tolt jelenetben is:

  Hazai bemutató: november 1.

 • Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő csütörtökön Santa Comba településre ment, hogy megnézze az erdőtüzek utáni pusztítást. Zokogó idősekkel és leégett üzemekkel találkozott.

  Szerdán lemondott Constanca Urbano de Sousa portugál belügyminiszter, mivel tehetetlen volt a tűzvészekkel szemben, amiben az utóbbi négy hónapban több mint száz ember halt meg.