Elemér
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rendőrség keresi a leni felvételen látható nőt, aki egy újpalotai élelmiszerboltban tulajdonított el egy pulton felejtett pénztárcát. 

  A videón látható, hogy a tettes oda se nézve, egy laza mozdulattal csórja el a bukszát, amiben készpénz mellett bankkártyák és iratok is voltak, így tulajdonosának nagyon hiányzik.

  Arra persze biztosan nem számított a tettes, hogy az egészet felveszi az Erdőkerülő utcai közért biztonsági kamerája, és körözni kezdni a rendőrség. 

 • Óriási vitát kavart a neten a gyerekeknek szánt szinonimaszótár, amibe a baszik kifejezés is belekerült. Elképesztő mennyiségű komment és megosztás született témában, hiszen minden népszerű, véleményt gerjesztő összetevő szerepel benne: a nyelvtan, a gyereknevelés és a kufircolás is.

  Sokaknak tetszett, hogy egy szótár mer modern lenni, a gyerekek amúgy is használják ezeket a kifejezéseket, miért is ne kerüljön be akkor egy segédanyagba. Illetve ha nem a szeretkezés címszónál szerepelnek ezek a szavak, akkor nem is tanítjuk őket semmi rosszra, csak a változatos nyelvhasználatra.

  Az olvasóink szavazhattak is, eddig a pillanatig 26 752 darab szavazat érkezett, amiből 11 995 olvasó nem értett egyet a szótár szerkesztési elveivel. Na mondjuk ők döccinthetik, mert ami bekerült, az már benne van.

 • A remek ötlet a japán Mombetsu Land állatkert dolgozóinak jutott eszébe, az eredményhez pedig nem is nagyon van mit hozzáfűzni:

 • A Wang folyó blogot leginkább az olyan csodálatos posztjai miatt szeretem, mint amilyen ez a legutóbbi, az Évgyűrűk című. Mindössze két kép a szardíniai Gavoi középkori templomának rózsaablakáról. 

  Ez tavaly húsvérkor készült:

  Ez meg az idei karneválon:

  Így telik.