Árpád
3 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sok előnye és szépsége van az ausztráliai Észak-Queenslandnek, itt van a Nagy Korallzátony, sok homokos tengerpart, 70 gyönyörű nemzeti park, arról nem is beszélve, hogy mindig jó az idő. Viszont van egy nagyon nagy hátulütője, amivel az itt lakóknak már évek óta rendszeresen meg kell küzdenie:

  Az itteni kisvárosokat évente megszállja több százezer óriási denevér, akik szaresővel árasztják el a környéket. 

  Most éppen Charters Tower városáról lehet olvasni a világsajtóban, amelyet több mint 200 ezer repülőkutya árasztott el az elmúlt héten. 

  http prod.static9.net.au  media 2017 12 11 12 43 1112trees4

  Amióta megérkeztek, azóta a városka lakói gyakorlatilag bezárkóztak a szag, a kosz és az átható visítozás elől, aki csak teheti, a négy fal között marad. 

  Inkább beülnék egy disznóól közepébe, mint hogy a denevérek bűzét kelljen elviselnem

  - így jellemezte a helyzetet Snow Hearne, a városka egyik lakója.

  Ha nem lenne elég a guanoeső és hangzavar, a A denevérek súlyos betegségeket is terjeszthetnek, az általuk terjesztett Hendra vírusban például 2009-ben négy ember halt meg Ausztráliában.

  http prod.static9.net.au  media 2017 12 11 12 43 112tree1

  A környezetvédelmi minisztérium viszont nem ajánlja, hogy a lakók megpróbálják lelövöldözni a denevéreket, ugyanis annyian vannak, hogy egy-két lelőtt denevér nem oszt, nem szoroz. Valódi megoldás nincs nagyon a problémára, legfeljebb az, ha kivágják a város gyümölcsfáit, amelyek odavonzzák a denevéreket, viszont ennek valószínűleg a helyiek pont annyira nem örülnek, mint hogy évente ellepi a várost a denevérürülék. 

 • Minden szónál többet ér egy idézőjel, és utána töményen az, amit a magyar liberalizmus két lábon járó pártja közölt az MTI-vel:

  Fodor Gábor: az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok együttműködnek az Orbán-kormány leváltásáért.

  Ha eddig nyugodtan is aludt Orbán, most tuti megremegett a szotyolát tartó kéz.

 • A koreai hírügynökség tájékoztatása szerint Kim Dzsongun megmászta a Koreában szimbolikus jelentőséggel bíró Pektu-hegyet. A 2744 méteres csúcsra nem hogy oxigén nélkül jutott fel (vagy nem tudjuk, nincs infó róla), de a mellékelt fotó szerint semmilyen speciális felszerelést nem használt. Nem is volt rá szüksége. Még a lakkcipője sem lett havas. 

 • A délkelet-kínai Jünnan tartományban egy ázsiai elefánt odament egy országúton parkoló kisbuszhoz, előbb a fejével ütni kezdte a szélvédőt, majd a buszhoz dörgölőzött - délután 6-tól este fél 9-ig.

  Utasok nem ültek a buszban, csak a sofőr, őt azonban csak azután tudták kimenekíteni, hogy az elefánt elment. Mégpedig egy másik ott parkoló autóhoz, amivel addig játszadozott, hogy sikerült lelökdösnie az útról. 

  Az MTI szerint a vadon élő ázsiai elefántokból mintegy 300 példány él Kínában, de az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelem következtében számuk azonban újra növekedésnek indult.