Eleonóra
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az észt hírszerzés attól tart, hogy Oroszország verekedéseket fog provokálni a szórakozóhelyeken a balti államban állomásoztatott NATO-katonák között, ezzel lejáratva őket a helyi lakosság előtt.

  Mikk Marran, az észt védelmi minisztériumnak alárendelt hírszerzési részleg igazgatója szerint "nyolcszáz fiatal brit katona lesz Észtországban. Ezek az emberek a támaszpontjaik és a városok között fognak ingázni. Valószínűleg italozások is lesznek a pubokban. Nem zárhatjuk ki a verekedéseket sem".

  A hírszerző szerint

  az orosz hírszerző szolgálatok az úgynevezett "mézes csapda", vagy ahhoz hasonló taktikához folyamodhatnak, vagyis nőket küldenek kocsmai verekedések kiprovokálására a NATO-katonák közé, hogy huligánoknak állítsák be őket. Emellett a hírszerzés által beszervezett nők hozzáférést szerezhetnek katonák közösségi oldalaihoz, hogy zsarolhassák őket. 

 • Névtelen

  Undorító, penészes epezselé - első látásra így jellemezhető az a száznapos tojás, amit kollégánk, Szabó János (a Bakancslista - Kéktúra sorozat vágó-operatőre) megpróbált legyűrni burmai útján, ahonnan most érkezett haza. Vajon sikerült-e neki? Nehéz megmondani, mert még nézni is tereh.

  A száznapos tojás vagy ezeréves/fermentált tojás kínai ételkülönlegesség. Alapanyagul nyers kacsatojás vagy ritkábban tyúktojás (esetleg fürjtojás) szolgál, ezt három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előétel, szójaszósszal ill. ecettel és gyömbérrel kínálják. (wikipédia)

 • A hindu vallásúak minden évben egyszer ünnepet rendeznek istenük, Sívának áldozva, melyet a tavasz érkezése előtti holdhónap 13-14. napján tartanak. Az egynapos ünnep alatt jógameditációt végeznek, imádkoznak, böjtölnek. A képen egy hindu szent ember, egy szádhu készülődik az ünnepre:

 • Mit tegyen az, aki egy art decós iparépületben álló loftlakásba szeretne költözni, de nem szívesen hagyná ott Hajdúszoboszlót? Hát épít magának egyet! 

  Oké, lehet, hogy nem így történt, de nem nagyon tudok más épkézláb magyarázatot erre a lakáshirdetésre. Aki most azt hiszi, hogy gúnyolódom ezen a családi házon, az nagyon téved.

  Még több fotó a képre kattintva!
  Még több fotó a képre kattintva!

  Egyrészt nagyra becsülöm azokat, akik önerőből megvalósítják a merésznek tűnő álmaikat, legyen az saját vár, vagy újépítésű kastély. Másrészt ez a ház tényleg nagyon szerethetőnek tűnik, a régi kapuval, a vaskorlátokkal meg a rengeteg téglával - még ha nem is tudok azonosulni minden részletével.

  Még több kép róla a galériában, még több érdekes lakáshirdetés pedig az Urbanista Facebook-oldalán - tessék követni!