Ákos, Bátor
1 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Minden további Oscarral kapcsolatos hírt, videót, képet, véleményt, boldog kisgyereket, óriási bakit és Oscar-közvetítést itt talál:

 • Ha eddig értelmiségi nyavalygásnak gondolta, hogy a kormány gyűlöletkeltő propagandája nem áll meg a politikai térben, és az egész magyarságot megmérgezi, tekintse meg az alábbi videót.

  A cuki felvételeken erdélyi gyerekek szavalnak a farsangi mulatságon. A kislány migráns nőnek öltözött be, csecsemővel, a kisfiú pedig rendőr lett, géppisztollyal. 

  Nehezen tudom eldönteni, mi szívszorítóbb a farsangi videóban:

  • Hogy már senkinek nem jut eszébe: egy kisgyerekét szorongató nő nem pofozást és fojtogatást, hanem védelmet érdemelne?
  • Hogy a legártatlanabb gyerekek fejébe rögzült az a kormánypropaganda, aminek amúgy csak a pénzszerzés és a politikai haszon volt a célja.
  • Hogy a gyerekek számára egyértelmű: a rendőr természetes joga megpofozni a gyanúsítottat?
  • Hogy alaptétel: a menekülteknél fegyver és rengeteg pénz van?
  • Hogy szó sem esik arról, Szíriában háború van, azért jött hozzánk az anyuka a kisbabájával?
  • A kamera mögül a szülők kuncogása, miközben a gyerekeik hivatali visszaélést, megalázást, nőverést játszanak el?
  • Hogy Erdélyben egyáltalán nincsenek is menekültek?

  A sztori legmeglepőbb része, hogy happy enddel zárul, már abban az értelemben, hogy a menekült a nála lévő eurókötegekkel megvesztegeti a rendőrt, aki vidám táncba kezd vele. 

  A film néhány perc alatt értette meg velem a náci Németország filmhíradóit, amelyekben kedves gyerekek, és jól öltözött polgárok ütlegelik az utcán végighajtott zsidókat.

  Nem lennék meglepve, ha ez a vidám felvétel egyszer majd történelmi dokumentum lenne arról, hogy a Fidesz hataloméhségből és pénzsóvárságból milyen szellemi mélységbe taszította a magyarokat.

 • A Quartz egészen 1966-ig visszamenőleg megvizsgálta az összes köszönőbeszédet, amelyet Oscar-díjat nyertek mondtak a díj átvételekor. Kiderült, hogy Steven Spielberg rendezőnek összesen 43-szor köszönték meg beszédeikben a segítséget. Ez jóval több, mint ahányszor Istent emlegették a nyertesek. Harmadig helyen George Lucas végzett, őt húsz beszédben hozták fel.

 • Sok bizarr szavazás volt már, itt van még egy:

  Vajon mi alapján lehet kiválasztani az év jegyellenőrét? Aki eredményesen, de kedvesen bírságol? Én például egyetlen jegyellenőrt sem ismerek személyesen, mindig más bírságolt meg eddig, de azt tényleg nagyon korrekten tették. Az arcukat inkább igyekeztem elfelejteni, mert égett az én pofám is a bliccelés miatt.

  A BKK szakmai zsűrije hét kiváló ellenőrt választott ki, közülük kellene nekünk megszavaznunk az Év jegyellenőrét. Ők amúgy mind olyan munkatársak, akik ellen nem érkezett utaspanasz és  sok bírságot szabtak ki  jók a teljesítménymutatóik. A verseny második fordulójában a BKK Facebook-oldalán lehet szavazni rájuk a bemutatkozó kisfilmek alapján.