Móric
9 °C
18 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Remek díszítése van az Igazságügyi Minisztérium kis konferenciatermének, ahol az ember szeme elidőzhet, amíg a soros sajtótájékoztató kezdetére vár.

  Egészen az EU-csillagos padlószőnyegig ér a plafontól az egyik falon Magyarország összes településének neve, ábécé-sorrendben.

  DSC 1064
  Fotó: Nyilas Gergely

  Ott van Beled, Döge, Hugyag, Pornóapáti, és a szép nevű Karancslapujtő, meg a kedvencem, Szegilong, ami inkább úgy hangzik, mint valami thaiföldi turistaparadicsom – egyébként remek hely Tokaj vidékén.

  Azonban nodeviszont!

  Szerencsére fejből tudom az összes települést, ábécé-sorrendben, ezért rögtön feltűnt, hogy Ádánd valamiért hiányzik. Pedig nincs eldugva, tíz kilométerre fekszik Siófoktól, volt egy remek mezőgazdasági középiskolája is, kúriában felújított kollégiummal, amíg úgy nyolc éve Tab le nem nyúlta, hogy végül ott se sikerüljön megőrizni és a kúria és szétrohadjon.

  Csak nem akart elkezdődni a sajtótájékoztató, így eljutottam az sz-ig, ahol szívemhez kaptam, és a távolban felsírt tucatnyi Árpád-házi király, meg Ozorai Pippó. Lemaradt a listáról Orbán Viktor alma materének helye, az UEFA-kupában Európát hátrafelé sarkazással majdnem végigverő Videoton FC otthona, Székesfehérvár!

  A legkisebb megyeszékhely, Szekszárd ott röhög a sorban, míg a legkorábbi magyar nyelvemlékben is őrzött Székesfehérvárnak hűlt helye! Véletlen? Aligha!

  Ön is ki tud bogarászni hiányzó települést a falról?
  Küldje el nekünk!
 • Halász Judit 43 év szünet után először énekelt nem-gyerekdalt, a 74 éves énekesnő ugyanis a Bermuda zenekar egyik számában működött közre, amiről a csapat egyik tagja, Urbán Dániel posztolt először a Facebookon.

  "Nincs az országban 0-tól 100 éves korig aki ne ismerné a hangját. Elképesztő aranyos, csúcsjófej és hihetetlen energikus. 1.5 millió eladott lemez, Kossuth-díj, számtalan film és legendás színházi előadás. Életemben legelőször az ő dalait hallottam és énekeltem kívülről, ahogy kb. mindenki" – lelkendezett a zenész a stúdiózás után. Hamarosan az is kiderül, milyen lesz a végeredmény. (via MusicPress)

 • 100 millió dollár, az elég sok pénz, lehet érte venni például egy évadnyi Trónok harcát, amit úgy 10 millió dollárból forgatnak részenként (a legutóbbira emeltek a költséghatáron), vagy, ha mi a Netflix kasszáját kezeljük, kétszer egy órányi új Jerry Seinfeld-stand-upot és egy websorozata (Comedians in Cars Getting Coffee) új évadának kizárólagos jogait. Ennyiért adta el a három portékát Seinfeld, akinek a neve itthon nem sok embernek mond valamit, pedig messze ő a világ legjobban kereső komikusa, a személyes vagyonát 670 millió dollárra teszik. 

 • A legújabb statisztikák szerint eddig az Oliver volt a legnépszerűbb fiúnév Angliában és Walesben, de ez idén megváltozott - írja a Quartz. A statisztikákban ugyan még mindig az Oliver van az első helyen (6623 újszülöttnek adták az Oliver nevet), de csak azért, mert a Muhammad nem angol név, és több írásmódja létezik (van még Mohammed vagy Mohammad is). Ha ezeket egy névnek számítanánk, akkor magasan verné az Olivert, mert csak az első három legnépszerűbb írásmódból 7084 Muhammad jön ki.