Bence
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rachel Rivers farmján februárban kigyulladt a szalma, majd lángra kapott a pajta. 

  A tűzoltók két kocát és tizennyolc kismalacot mentettek ki a lángok közül. A gazda megígérte, hogy kolbászokkal fogja meghálálni a lánglovagok munkáját. 

  Fél évvel később a wiltsheri tűzoltóállomás munkatársai meg is kapták a beígért kolbászokat, amelyeket grillezve fogyasztottak el. Azzal együtt is, hogy azokat a malacokat ették meg, amelyeket februárban kimentettek a pajtából. (BBC/24)

 • Gyerekek, olimpiai bajnok sportolók és sztárok az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyerekeket támogató „Iskolakezdés együtt” című segélyakciójának népszerűsítésére óriási élőléppel rakták ki a 1353-as adományvonal számait a Bazilika előtt. 

  Az 1000 rászoruló gyerek beiskolázását támogató segélyakció szervezői azt remélik, hogy a figyelemfelhívó akciónak köszönhetően sokan tárcsázzák majd a 1353-at, amelyre egyetlen hívás 250 forint adományt jelent, írják közleményükben. A szervezet 40 hívásból már egy 10 ezer forint értékű tanszercsomagot tud összeállítani a rászoruló iskolakezdőknek. A céljuk, hogy az első becsengetés előtt 1000 táska megteljen.

 • idezni

  Őszinte vallomás következik: én az a rajongó vagyok, akinél a mostani rész kiverte a biztosítékot. Több szinten is. 

  Imádtam az előző rész zárójelenetét, amikor a hős csipet-csapat nekivágott a falon túli Északnak. Az egész annyira, nagyon szerepjátékos volt, ahogy a maréknyi tapasztalt hős összetalálkozik, nyílik a nehéz ajtó, aztán együtt nekivágnak zónának, ahol tényleg csak magas szintű karakterek maradnak életben, mert még egy élőhalott jégmedve legyűréséhez is kell a 10 fős parti. 

  Szóval, ahogy nekivágtak a jeges hóviharnak, én, és a bennem élő kiöregedett mmorpg-s elismerően bólogatott. Imádtam.

  De, ami most jött, az nagyon szomorú volt. :(

  Annyi kérdés maradt bennem a rész végén, hogy csak na. Ma reggel beleolvastam a spoileres kibeszélőkbe, és kiderült, hogy nem vagyok egyedül.

  - Miért nem Drogont vette célba az Éjkirály? 

  - Honnan volt akkora hatalmas láncuk, hogy kiemeljék a sárkányt a vízből? Egyáltalán, ki emelte ki a vízből, amikor ezek a csontvázak nem is tudnak úszni?

  - Milyen messze voltak a faltól gyalog? És futva? És lovon? Milyen messze volt a faltól Sárkánykő? És hollóval? És vissza? ÁÁÁÁÁH. Szörnyű.

  De, ugyanakkor szörnyen látványos is. Teljesen olyan érzésem volt, mint amikor Marvel-filmet nézek. Amikor mindegy, mi történik éppen, úgyis mindenki, mindent túlél az utolsó pillanatban. Nem végigizgulni kell a jeleneteket, csak kivárni a végét. :(

 • Ha bejön a Károly herceg által is támogatott kísérlet, melynek célja a biológiai sokféleség fenntartása, illetve elősegítése a királyi parkokban, akkor valószínűleg igen, a birkák ugyanis több szempontból is hasznosak lehetnek.

  A juhok gyengédebbek a földdel, mint a traktorok vagy a fűnyírók.

  - mondta Tom Davis, az állatokra vigyázó juhász, hozzátéve azt is, hogy a birkák az elvadultabb részeken legelnek, egyúttal pedig a magokat a földbe nyomkodva gondoskodnak a jövő évi csírázásról is.

  TELEMMGLPICT000137958841 trans NvBQzQNjv4BqeK8ehqBZJSTiVTgumtath
  Fotó: Geoff Pugh / Telegraph

  A Londonban legelésző hat állat egyébként mind ritka fajta, azért választották ki őket, mert a kereskedelmi célokra tenyésztett fajtákkal ellentétben a természetes vegetáción is elélnek, nincs szükségük további élelemre. Az állatok amúgy ingázók, reggel kilenctől délután ötig dolgoznak, utána pedig szépen hazamennek a londoni Mudchute farmra.

  Utoljára a harmincas években legeltek birkák a királyi parkokban, de ha a projekt sikeres lesz, megint gyakran lehet majd velük találkozni a fővárosban.

  (MTI/Telegraph)