Emánuel
3 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyszer volt, holt nem volt, volt egy RTS ( vagy kevésbé zsargonnal élve valós idejű stratégiai játék) játék 1998-ban, ami fogta magát, és megreformálta a műfajt. A Blizzard Starcraft nevű sci-fibe burkolt csodajátéka pillanatok alatt milliók kedvence lett. Addig soha nem látott mennyiségű pénzt lehetett nyerni a bajnokságokon, és bizony még ma, 19 évvel később is játszogatják sokan a nagy klasszikust.

  Nos, úgy tűnik, a Starcraft egy feltámad. Ugyanis kiadják a játékot újra, úgy ahogy volt, csak a szépen feltuningolják a grafikát rajta, hogy vállalható legyen így 2017-ben is. És most morzsoljon el mindenki egy könnycseppet velünk együtt, aki tudja mit jelent a zerg rush, és egyfelől nem ér rákeresni a Google-ben, másrészt amúgy is meddő próbálkozás, kappa.

 • A Coca-Pepsi szembenállás a modern kor egyik legfontosabb dilemmája, a Buzzfeed pedig megpróbálta megfejteni, mi is pontosan a fő különbség a kettő között. 

  A posztban arra jutottak, hogy Malcolm Gladwell ragadta meg a legjobban a különbséget a Blink című (magyarul Ösztönösen címmel megjelent) könyvében: "A Pepsit citrusos aroma jellemzi, ellentétben a Coke mazsolás-vaníliás ízével."

  A két üdítő feltüntetett hozzávalói között ugyanis csak egy különbség van: a Pepsi összetevői között feltüntetik a citromsavat is, a Coca-Colánál viszont nem. Az összetevők felsorolásakor tehát tényleg csak ennyi a különbség.

  Ez viszont önmagában nem jelenthet magyarázatot az ízek közti különbségre: a Pepsiben például több a hozzáadott cukor és a koffien, a Coca-Colában pedig több a nátrium. Sokan pedig úgy vélik, az ördög azokban a részletekben rejlik, amelyeket a "természetes aromák" gyűjtőnévvel illetnek. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a nemrég kirobbant "szeméttel etetik a kelet-európaiakat" botrányban a cég azt nyilatkozta, országonként változhat, milyen édesítőszert használnak.

 • Lehet, hogy a nyári időszámítás itt van, de a téli gumi még kell. Egész Székelyföldön havazott ma.

 • Hát akkor meg miért? - merül fel a kérdés teljes joggal. Többek között erre is választ ad a Tech Insider videója, melyet a Fantasztikus négyes első megfilmesítéséről forgattak.

  960

  Az egyik legnépszerűbb Marvel-képregény filmes jogait ugyanis először még 1986-ban vásárolta meg egy producer, Bernd Eichinger, ám addig ment a tökölés, hogy ez már azzal fenyegette Eichingert, hogy elveszíti a jogokat.

  Ezt pedig csak egyféleképpen akadályozhatta meg: ha gyorsan csinál egymillió dollárból (ez abban a szakmában aprópénz) egy olcsó és vacak filmet, amit aztán be sem kell mutatni ahhoz, hogy a jogok nála maradjanak.

  Ennek a soha be nem mutatott Fantastic Four-filmnek az alkotói is megszólalnak a videóban, de ismerve a később mozikba került Fantasztikus Négyes-filmek fogadtatását, az egyik kommentelő észrevétele érdemel külön figyelmet, aki szerint mindannyian jobban jártunk volna, ha ezt a tradíciót, mely szerint a Fantastic Four-filmek dobozban maradnak, a többiek is követték volna.