Salamon
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 22555186 632899547097519 5582615675529923099 n?oh=396c189b86d369
  Fotó: facebook.com/zadorvar

  A Balaton-felvidéki Pécsely mellett van egy várrom, amely igen kedvelt turistacélpont. S ha már ott van a sok látogató, miért ne tehetnének valamit a várért? A helyreállításon fáradozó önkéntesek egy feliratot helyeztek ki, amely egy nagyon egyszerű feladat végrehajtására kéri az arra járókat, s amit önironikusan ezzel a szöveggel posztoltak a Facebook-oldalukon:

  "A cél: a hátsó (kiválogatott kődomb) legyen nagyobb mint a vegyes domb :) A mi célunk továbbá: kijavítani a táblán a szöveget :) "egyik dombról a másik dombra" ... elnézést a hibáért, de kérem ez ne tartson vissza senkit az 5 darab kő átrakásában :)"

  Nos úgy tűnik, nem is tartott vissza senkit, mert több bejegyzésben is azon csodálkoznak, hogy maguk sem vártak ilyen pozitv fogadtatást és lelkesedést.

 • Tizennyolc éve, ezen a napon hagyta el Kövér László száját az alábbi mondat:

  Nem állt szándékomban megsérteni az MSZP választóit és tagjait, megkövetem azokat, akikben ilyen érzések keletkeztek.

  Ma már nehezen mondana ilyet, igaz, az MSZP-nek lassan már se tagjai, se választói nincsenek. De mi is történt, ami végül a bocsánatkéréshez vezetett?

  A parlamentben napirend előtt a fideszes Mátrai Márta beszélt arról, hogy az SZDSZ vezetői rágalomhadjáratot indítottak az Orbán-kormány ellen azután, hogy Csurka István lapja, a Magyar Fórum azt írta: 1976-ban Demszky Gábor önként jelentkezett besúgónak.

  Az erre adott válaszban Kövér László, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszter végig az SZDSZ-t ekézte, és ekkor csúszott ki száján az ominózus mondat:

  "Lelkiismeretfurdalást éreznek remélem azért is, mert 1994-ben kormányra léptek olyanokkal, akiket jogi értelemben csak azért nem lehet hazaárulónak minősíteni, mert ez a bűncselekményi kategória azóta elévült."

  Nem volt nehéz kitalálni, hogy Kövér itt az MSZP-re gondolt.

  Az MSZP lemondásra szólította Kövért, a Fidesz szerint politikusuk élesen és keményen ugyan, de csak az igazságot mondta ki, majd jött a bocsánatkérés a Magyar Televízióban.

  Nem véletlen, hogy a szocialisták a későbbiekben utaztak rá, és nem is kellett csalódniuk, a Fidesz 2002-es választási vereségében szerepe lehetett az úgynevezett köteles beszédnek, de arról majd máskor.

 • Fehéroroszországban, Minszktől 300 kilométerre északra, Gorodilovicsi közelében kapták lencsevégre ezt a csodás példányt.

 • A női hang, ami a városban kihirdeti, hogy tessenek nagyon vigyázni, mert jön a tájfun, na az pont elfért volna Ridley Scott klasszikusában is, csak persze sötétben.