Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És ezt nem akárki mondja, hanem maga Sepp Blatter Úr, akivel Szöllősi György készített kétoldalas nagyinterjút a Nemzeti Sportban. Az interjú tartalmát külön cikkben ismertetjük, én a lényegről viszont külön is beszámolnék, hiszen a két éve lemondatott, egykori FIFA-elnök külön kérdést kapott A közös szenvedély című filmről, mely a futballszövetség támogatásával és Blatter tényleges közreműködésével készült. Sőt, Blatter (a filmben Tim Roth alakítja) a film egyik főhőse, két másik FIFA-elnök, Jules Rimet és Joao Havelange mellett.

  17505799 10211819832832200 1366033186 n

  Szerencsére nem fukarkodik a jelzőkkel: "Csodálatos, kivételes mozi A közös szenvedély. Újra felfedezik majd, mert kitűnő film, amely a világbajnokságok történetéről szól" - kár, hogy ezt a kritikusok nem így látták. A filmet annak idején tényleg lehúzták a firkászok, pedig ritka szórakoztató alkotás - a legjobb jeleneteit direkt ki is gyűjtöttem egyszer. De ha másnak nem hisznek, higgyenek Blatter Úrnak, hiszen hívő katolikus és tiszta a lelkiismerete (ezt szintén ő maga mondja az interjúban, tehát biztosan igaz!).

 • Arra a félszigetre még nem érkezett meg a tavasz, Sándor és József oda valami mást vitt.

 • Ki fogok kapni ezért a címért, de, hát ez van a képen.

  A síakrobatikát onnan lehet könnyen felismerni, hogy a versenyzők pörögnek-forognak és trükköznek a levegőben, félcsövekben csúsznak fel-alá, meg ilyenek, de Paul Hannának, a Reuters fotósának sikerült egy egészen különleges képet lőnie az egyik (kínai) versenyzőről a napokban rendezett FIS Freestyle kupán.

  Teljesen olyan a kép, mintha a síző mozdulatlanul állna a levegőben, és inkább függőlegesen ereszkedne lefelé, mint sem átszelné az eget egy trükkös forgás közben.

  A fotós szerint viszont semmi titka nincs a képnek, csak szerencsésen helyezkedett az egyik gyakorlónap végén. Talált egy olyan helyet, ahonnan nem csak a sízőket tudta a képbe komponálni, hanem belefért a háttérbe a távoli domb, és a lemenő nap utolsó fényei is. - Ezek az elemek adják a különleges hangulatot, ami miatt perce óta nézegetem ezt a képet.

 • Örökre felülmúlhatatlan színészi alakítással ajándékozta meg a futballvilágot a Neftochimic Burgas kapusedzője. Sok béna alakítást láttunk már, de hogy valaki azt próbálja meg elhitetni, hogy a bíró fejelte le, egészen új szint a hülyeségben. Márpedig hősünk a bolgár élvonal vasárnapi meccsét követően pont ezt tette.

  Túl azon, hogy a kivitelezés hihetetlenül átlátszóra sikerült, nem teljesen tiszta, hogy kit próbált meggyőzni az akcióval? Talán azt a bírót, akiről megpróbálta elhitetni, hogy lefejelte őt? Vagy az esetet egy centiről figyelő kollégáját? A tévénézőket, akik utólag nyolcvanszor nézhették meg lassítva a a kabarét?

  De kár is ragozni, mert ahogy az állítólagos tettes kiröhögte, abban minden benne van.