Márk
6 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Paylab.com 11 ország több mint 58 ezer munkavállalójának részvételével készült felméréséből kiderült, hogy azoknál a válaszadóknál, akik 6 vagy annál kevesebb órát alszanak hétköznap, csupán 8 százalék nem érzi stresszesnek a munkahelyét, viszont jelentősen kevesebb stresszt élnek át azok, akik ennél többet alszanak.

  Az alkalmazottak leginkább az eredmények és a teljesítmény igénye miatt stresszelnek a munkahelyükön, de az aggodalom mennyiségét befolyásolja a kipihentség: akik keveset alszanak, az átlagnál többet gyötrődnek emiatt.

 • És pont úgy néz ki, mint egy műanyagból öntött vidra-tapír keverék, amit összenyomtak és meggyűrtek egy kicsit. Szóval, cuki:

  A több mint 11 kilogramm súlyú, kéthetes bika jól viselte élete első általános orvosi vizsgálatát. Az állat születése különlegességnek számít, mivel tavaly mindössze tizenkilenc egyed jött világra a világ állatkertjeiben, ráadásul hím ivarú utód ritkábban születik, mint nőstény - mondta el Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark szóvivője, osztályvezetője az MTI-nek.

 • Hát a csajokról. Meg a mellekről. 

  Hazai bemutató: május 28.

 • Ön úgy tanulta az iskolában, hogy az orosz cár kozákjai verték le az 1848-49-es szabadságharcot és hogy 56-ban az orosz tankok ellen harcoltak a pesti srácok, és talán még emlékszik is rá, hogy a demokratikus ellenzék ifjú vezére, Orbán Viktor azt követelte a rendszerváltás hajnalán, hogy a ruszkik menjenek haza? És mindebből arra következtetett volna, hogy a magyar történelem alapján fenyegetésként lehet tekinteni Oroszországra?

  Hát nem is tévedhetett volna ennél nagyobbat, de szerencsére Szijjártó Péter most helyreteszi a megtévedt gondolkodását!

  Magyar vagyok, és megvan a magunk történelme. Mi nem tekintünk fenyegetésként Oroszországra. Pont.

  Ezt nyilatkozta a külügyminiszter a Salon24 nevű lengyel lapnak, amikor a lengyelek és magyarok világnézete közötti különbségeket elemezte. 

  Az interjút az az Igor janke készítette, aki 2013-ban áradozó könyvet írt Orbán Viktorról, és aki éllovasa volt annak, hogy a lengyel jobboldal példaképként tekintsen Magyarországra és a Fideszre, de aki azért az Oroszországhoz dörgölődzést már nem csípi annyira. Mert ugye csak egy dolog verhet éket az Orbán-Kaczynski románcba, az, hogy a lengyel jobboldal borzasztóan oroszellenes, a magyar meg már nem az. 

  Szijjártó arról beszél, hogy pragmatikusan kell az oroszokhoz állni, a kereskedelmi viszonyt kell előtérbe helyezni, ami még oké is lenne. De azért azt állítani, hogy a magyar történelem tanulsága, hogy nem kell az oroszokra fenyegetésként tekinteni, az talán egy kicsit erős.

  Főleg úgy, hogy még Szijjártó még egész máshogy látszott értelmezni ezt a dolgot, amikor még a Gyurcsány-kormány próbált pragmatikus és racionális lenni Putyinékkal. Amikor például 2008-ban az orosz hadsereg bevonult Grúziába, Szijjártó Deutsch Tamással, Szentkirályi (ma már Szalay-Bobrovnicky) Alexandrával és más Fidelitaszosokkal az orosz nagykövetség előtt tüntetett, úgy téve, mintha fenyegetésként tekintene Oroszországra. 

  szijjártó orosz
  Fotó: Fidelitasz

  Ugyanebben az időszakban, egész pontosan 2007-ben Orbán Viktor pedig ilyeneket mondott Oroszországról: 

  Mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon. Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjük a jövőnek, hogy ne hagyják, hogy mindez visszamásszon az ablakon.

  Pont.

  (via: válasz.hu)