Mihály
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az október 1-jén kezdődő Budapesti Urban Games megnyitója alkalmából kapott ünnepi fényjátékot a Szabadság-szobor szerda este. Az Urban Games a városi sportolás népszerűsítésére jött létre a főváros és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében.

  Közben már betelt a szombati rendezvényen a futás kerete is, de még mindig van egy csomó sport (longboard, pingpong), amire lehet még jelentkezni. Részletek itt.

 • Chemtraillel üzen a háttérhatalom, hogy érvénytelenül szavazz! – írta egy kollégám Judit képe láttán, amitől természetesen elhatárolódom. A chemtrail-összeesküvést nemrég tudományosan is cáfolták, a két iksz elmélet egyelőre makacsul tartja magát.

 • Bíró László ugyanis éppen ma 117 éve, 1899. szeptember 29-én született, úgyhogy ha megnyitjuk a Google-t, akkor egy golyóstollas kéz rajzolja ki, hogy Google. Én egészen eddig azt hittem, hogy Bíró László foglalkozását tekintve feltaláló volt, most a Google sajtóközleményéből tudtam meg, hogy újságírással és festészettel is foglalkozott. A golyóstollat 1938-ban szabadalmaztatta. 

  Képernyőfotó 2016-09-29 - 11.07.07.png

  Nem ez az első magyar vonatkozású Doodle (így hívják ezt a fejlécet a keresőmező felett), először Bartók Béla jelent meg 2008 márciusában, de megemlékeztek még Liszt Ferencről, Arany Jánosról, Szent-Györgyi Albertről, és a Rubik-kocka feltalálásának 40. évfordulójáról is. 

 • Göncz Árpád nagy államférfi volt, úgyhogy el is neveztek róla valamit, aminek biztosan mindenki nagyon örül, ha tovább nem is, legalább addig, amíg meg nem tudja, hogy nem egy utcát, teret vagy netán sugárutat, hanem egy kicsit lepukkant, leginkább a rozzant Volán-buszokról híres területet. A most már Göncz Árpád városrész névre hallgató placcot kedden avatták fel az Árpád híd pesti hídfőjénél.

  És egy leleményes bringás rögtön meg is látta az újdonságban a lehetőséget: a kerékpártárolókban nem túl gazdag környéken, megörülve a két új oszlopnak, gyorsan le is láncolta a bringáját az örömteli híreket harsogó táblához, ám ekkor még nem tudta, milyen rossz lóra is tesz.

  Mire visszaért, ez az esztétikájában a Göncz Árpád városrészhez kiválóan passzoló, egy bugyiba fűzött A4-es lap fogadta, meg egy tájékoztatás arról, hogy mivel egy rendezvénybe - alighanem a nagyszabású avatóünnepségbe - rondított bele, a közteresek kénytelen voltak elszállítani a biciklijét, de sebaj, mert átveheti azt a

  XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divízió Környezetgazdálkodási Ágazatán.

  Már amennyiben kivesz miatta egy fél nap szabadságot, hiszen a hivatal (divízió? ágazat?) szigorúan csak munkaidőben tart nyitva.