Ábrahám
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Komoly korlátozásokat akarnak a brit reptereken olyan légitársaságok, mint a Ryanair vagy a Jet2, elegük van ugyanis abból, hogy a brit utasok gyakran a kora reggeli járatokra is masszívan betintázva ülnek fel, és zaklatják utastársaikat, vagy a gépek személyzetét. A tavalyi év során összesen 387 részeg britet tartóztattak le az ország repterein, ami 50 százalékos emelkedés az előző évi számról.

  Az utastársak vegzálása mellett komoly probléma a légiutaskísérők zaklatása: egy szakszervezet szerint a kabinszemélyzetek 20 százaléka szenvedett el fizikai bántalmazást valamint szexuális zaklatást, többségében részeg utasoktól. Egy, számos légitársaság által aláírt magatartási kódex most megtiltaná a láthatóan részeg utasoknak, hogy felszálljanak járataikra, valamint megtiltaná, hogy a vámmentes zónában vásárolt alkoholt fogyasszák a gépen.

  Probléma lehet azonban a reptéri üzletek és bárok bevonása az egyelőre önkéntes alapon működő kezdeményezésbe: ezek a helyek ugyanis komoly profitot termelnek abból, hogy innivalóval lássák el a reptéren gyakran órákat vesztegelő utasokat.

  (The Economist)

 • JLaw pénzt gyűjt, méghozzá egy korrupcióellenes szervezetnek, egy szerencsés adakozóval pedig elmegy egy kaliforniai borkóstolóra is, amivel kapcsolatban csupa bulis dolgot ígér. A kalapozáshoz egy jópofa videót is készítettek, amiben a színésznő borjellemzések és a filmjeiről írt kritikák részleteit próbálja meg megkülönböztetni egymástól. Három perc jópofaság.

 • Nem éppen a világ legrafináltabb tolvaját érték tetten Szombathelyen. A felvétel szerint szerdán hajnalban az elsők között érkezett, mit érkezett, mászott be négykézláb az amúgy jól szituáltként leírt férfi a pékségbe, és el akart emelni egy kenyeret, de ekkor rászóltak, mire elejtette, és kisomfordált.

   Via: Nyugat.hu

 • Egy olyan országban, ahol autót csak kiváltságos polgárok vezethetnek (és ők is csak háromféle engedéllyel személyszállításra, üzemanyag-beszerzésre és katonai célokra), és az autó hiánya talán a legkevésbé égető probléma az emberek mindennapjaiban, egészen más lehet buszra várni egy nagyvárosban.

  Az AFP fotósa ezt az egyszerű, hétköznapi cselekvést fotózta a főváros utcáin.