Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy névtelen bejelentő infója alapján valószínűleg megtalálták a dachaui láger két éve ellopott vaskapuját, azt, amelyiken a hírhedt „Arbeit macht frei”, a „munka szabaddá tesz” felirat is rajta van.

  A 100 kilós kapu a hírek szerint Norvégiában, Bergen mellett van, a német rendőrség még csak fényképen látta, de az alapján szerintük valódi.

  kapu
  Fotó: Polizei Bayern

  2009-ben a hasonló feliratú auschwitzi kaput is ellopták. Azt utóbb szintén Skandináviában találták meg: egy Anders Hoegstroe nevű neonáci volt a megbízó, őt emiatt két évre ítélték.

 • Persze annyira nem egyszerű megvalósítani, mert kell hozzá egy repülőgép valamint annak beható ismerete. 

  Szerencsére az a német férfi mindkettővel rendelkezik, aki hétfőn "Hello" felirattal köszöntötte a Flightradar felhasználóit, ma pedig egy virágot rajzolt Hamburg mellé. Az oldal megerősítette, hogy a gép valódi, de a pilóta kiléte nem ismert. Azt viszont elmondták, hogy ez a gép korábban is repült már mintákat Németország térképére. Az eheti két alkotás előtt rajzolt már repülőt és szívet is.

  virag

  (Guardian)

 • Időnként előfordul, hogy elfelejtünk odafigyelni vásárlás közben és véletlenül mást teszünk a kosárba mint amit akartunk. Ezek lehetnek viccesek és bosszantóak is, de általában nem nagy dolgokról van szó.

  Nem úgy itt, ahol egy nő rénszarvasos dekorációt akart venni az irodába ahol dolgozik, de valahogy sikerült neki két valódi rénszarvast rendelnie. Ráadásul ez csak akkor derült ki, mikor a két állat megérkezett, így szegényeket a cég biciklitárolójába állították, míg kiötölték, hogy akkor most mi legyen. 

  Szerencsére sikerült hamar megoldani a problémát, a szarvasokat pedig hamar elvitték, így nem kellett a biciklik közt tölteniük az éjszakát.