Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Írtuk volna 120 éve, amikor a borsodi megyeszékhely, a kisemberekre gondolva, elindította az első villamosát. Sőt azóta már meg is duplázta a villamosvonalainak a számát. Van az 1-es és a 2-es villamos, mondjuk pont ugyanazon az útvonalon. De most nem ezt, hanem a 120 éves évfordulót ünneplik, eképpen:

  A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, június 24-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében 16:00-22:00 óra között különleges estét szervez, írja közleményében a helyi társaság.

  Forrás: mvkzrt.hu
  Forrás: mvkzrt.hu

  Ki lehet majd próbálni, milyen beülni egy autóbuszok illetve egy villamos vezetőfülkébe. Lesz veteránjármű-kiállítás, különleges járművek bemutatója, gyerekprogramok, telephely-látogatás, és még koncert is, az MVK Zrt. színpadán 18 órától a Holdviola Zenekar, 19 órától a Musical Műhely és 20 órától Mogyorósi Adrienn lép fel. És lesznek ingyenes járatok, bővebben itt olvashat erről.

 • Köszönhetően Sean Bullnak, aki eddig is az egyik legjobb dizájnernek számított, ha különböző motorsportos projekteket kellett csinálni. Ez a McLaren-Alfa Romeo festés viszont annyira elképesztően csodás, hogy muszáj (lenne) megcsinálni.

  DC7Hrp7WAAAUrhL
  Fotó: Sean Bull Design / Twitter / @seanbulldesign

  Az overall se rossz.

 • Az is lehet, hogy velem van a baj, mert eleve irtózom a pókoktól. Hát még a nagy pókoktól. Kambodzsában ezzel nem így vannak, sőt. Az egyik népszerű csemege, amit a gyerekek előszeretettel ropogtatnak és egy valamirevaló kambodzsai piac enélkül elképzelhetetlen, az a sült tarantula. Állítólag olyan íze van, mint a csirkének. Én biztos, hogy nem enném meg, de hát én a pacalt vagy a bikatöke pörköltet sem tudom értékelni.

 • Ha megkérdeznének, hogy a hűtőben mindenhol ugyanannyira van-e hideg vagy vannak melegebb és hidegebb pontjai is, akkor rögtön azt válaszolnám, hogy van, ahol hidegebb, van, ahol melegebb. Mégis, amikor bepakolom otthon a kaját, sosem foglalkozom ezzel, csak benyomok mindent véletlenszerűen oda, ahova épp befér. Pedig van pár egyszerű trükk, amit ha észben tartunk, tovább maradnak frissek az ételeink, italaink, írja az Insider.

  Elég logikus, mégse foglalkozik vele általában senki: a hűtőajtóban van a legmelegebb, egyrészt azért, mert ez van legtávolabb a csövektől, másrészt a hűtő kinyitásakor ez a rész teljes egészében kikerül a szobahőmérsékletű levegőre.

  A tejet épp ezért nem érdemes itt tartani, mert az kifejezetten könnyen romlik.

  Itt az olyan dolgokat érdemes tárolni, amik felbontás nélkül hűtés nélkül is elállnak, például ketchup, majonéz, gyümölcslevek.

  A tejet és más könnyen megromló ételeket a legalsó polcon érdemes tartani, ugyanis az a leghidegebb része a hűtőnek. A tejet ajánlott benyomni a hűtő hátuljába, azzal is lehet pár fokot hűteni rajta, ha közel van a falhoz.

  A felső és a középső polc jó minden másnak, a közepesen romlandó ételeknek.

  A hűtő tetejével érdemes még vigyázni, az sokszor melegebb mint a levegő hőmérséklete, ezért ott kenyeret vagy bort tartani kifejezetten rossz ötlet.

  A cikk szerint a toast kenyeret a mélyhűtőben kéne tartani, mivel azt úgyis pirítósnak/melegszendvicsnek süti meg az ember, akkor meg nem számít, hogy előtte fagyottak voltak a szeletek.

  És végül a legnagyobb lifehack: a zöldségeket és gyümölcsöket érdemes külön tárolni, mert egy csomó gyümölcsből olyan gázok szabadulnak fel, amik felgyorsítják a zöldségek rohadását.