Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A parlament tavaszi ülésszaka nemcsak azért volt érdekes, mert számos fajsúlyos témát lehetett megvitatni, hanem az Orbán-Vona-csörte miatt is. A Jobbik elnökét Orbán Viktor egy megsemmisítőnek szánt mondással próbálta elhallgattatni:

  A miniszterelnök azt mondta, hogy

  nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.

  Ok, tehát a férfiak szoknyája. Ki tudja, hova fajult volna a vita, de erre a Jobbik-elnök már nem reagálhatott, mert a miniszterelnök régi harcostársa, Kövér László egyszerűen nem adott neki szót.

  A kormány-közeli média által tavaly hetekig lebuzizott Vona Gábor később a Facebookon reagált, mint írta, „Orbán Viktor a parlamenti vitánk során lesüllyedt a saját bulvármédiája szintjére. Olyat tett, amit eddig miniszterelnök nem (...) egy kiégett, megroggyant embert láttam magam előtt vagdalkozni, aki nagyon félti a hatalmát. A minden alap nélküli homoszexuális vádaskodás úgy tűnik, hogy a kormányfő számára valamilyen rejtélyes okból személyes rögeszmévé vált.”

  A miniszterelnöki buzizásra a Facebookon Lakner Zoltán politológus is reagált Horn Gyula Cölöpök című könyvéből vett idézettel: 

  „1989-ben az akkori külügyminiszter Kelet-Berlinben közli, hogy Magyarország nyugatra engedi a területén tartózkodó több ezer keletnémetet. Az NDK-s kolléga nagyon dühös, aminek hangot is ad, Hornnak, aki rabiátus ember, felmegy a pumpája, és a tolmácshoz fordul:

  - Van olyan szó a németben, hogy taplófejű?

  - Van.

  - És sértő?

  - Sértő.

  - Akkor mondja meg neki, hogy taplófejű.

  Amikor ezt húsz éve olvastam, akkor még, mint Pelikán, a gátőr, nem sejtettem, hogy ez a jelző egyszer a parlamentben buzizó magyar miniszterelnökről fog eszembe jutni.

  Nekem aztán igazán nem kenyerem Vonát védeni, de aki másvalakit egy politikai vitában vélt identitásával támad, mert más "érve" nincs, illetve a "tisztelet kultúrája" jegyében - hogy a plafon nem szakad le - sértésnek szánja a melegséget, az semmiben sem különbözik a szélsőjobboldaltól.”

 • Vigyázzunk a hajórendeléssel, utaljuk a pénzt pontosan, amikor kedvünk szottyan egy

  • 142 méter hosszú,
  • három, 91 méter magas árbóccal felszerelt,
  • 400 millió eurós hajóra,

  különben úgy járunk mint az egyszeri orosz multimilliárdos Andrej Melnyicsenko. Persze a világ 139. leggazdagabb embere a maga 13,4 milliárd dolláros vagyonával azért nagy bajba nem kerülhet, de némi kellemetlenség azért őt is érheti, mint most Gibraltáron, ahol lefoglalták a februárban vízre eresztett, de még a végső simításokra váró hajóját, mert a német gyártó nem kapta meg az utolsó, 15 millió eurós tételt.

  GettyImages-505541818
  Fotó: Sean Gallup / Getty Images Hungary

  A Lomonoszov Egyetem fizika szakán, majd pénzügyi szakon végzett, bankalapítással meggazdagodó, majd többek között a svájci bejegyzésű Eurochem vegyipari cég tulajdonosává váló Melnyicsenko szerint pusztán technikai kérdésről van szó, a pénz hamarosan megérkezik. Érdemes igyekeznie, a hajót a tartozás miatt 6-8 héten belül eladhatják – írta a BBC.

  A milliárdosnak nem ez az első nagyobbacska hajója: 2009-ben rendelte meg azt a motoros jachtot, amelyikkel megjelenve a Temzén elég látványosan kitakarta az ott állomásozó brit katonai könnyűcirkálót. A nem túl fantáziadúsan Motor Yacht A-nak elnevezett hajó egyébként rongyos 300 millió euróért elvihető.

  Csak az utaláskor legyünk pontosak.

 • A devoni Walkhampton buszmegállóját éveken keresztül vandálok tették tönkre, ma azonban az egyik leghangulatosabb megálló Nagy-Britanniában. Egy gerilla belsőépítész megelégelte az ott uralkodó állapotokat, és lakásbelsőt varázsolt az elhanyagolt épületbe. A megálló foteleket és padot kapott, a padra párnák kerültek, a falra képek.

 • A 4-es metrót közel három éve adták át, amiből a környéki lakástulajok sokat profitálhattak, a bérlők meg jól megszívhatták, ugyanis több megálló környékén is megduplázódtak a lakásárak, és feltételezhetően ezzel együtt a bérleti díjak is nagyot nőttek. Konkrétan a Kálvin térnél és a II. János Pál pápa térnél nőttek 2,4 és 2,6-szorosára az átlagárak, de a Rákóczi térnél és a Bikás parknál is majdnem duplázódtak.

  dragulas merteke-20170220.png

  Az Otthon Centrum elemzéséből az is kiderül, hogy a budapesti átlaghoz képest a metró vonalán jobban drágultak a lakások, különösen 2015-ben volt ez látványos. Az elemzés szerint további drágulásra lehet számítani, de a metró vonalán már nem lesz sokkal nagyobb a drágulás a pesti átlagnál. (Portfolio)