Zsanett, Janka
14 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hétvégén gyorsan körbefutott a hír, hogy Sepsiszentgyörgynek a történelemben először első osztályú csapata lesz a nyártól. De a most záruló román NB II.-nek van egy másik érdekes feljutója is: a Juventus Bukarest. 

  Az eredeti Juventust 1924-ben alapították, és 1930-ban meg is nyerte a román első osztályt. Csakhogy a mai bukaresti juvésoknak hozzájuk már semmi közük nincs, mivel a klub az 50-es évek elején pártutasításra Ploieștibe költözött, ma pedig egy csőd után a negyedik ligában vegetál.

  A ma is ismert bukaresti Juventus története 1992-ben egy román üzletember szerepvállalásával kezdődött. A forradalom utáni zavaros években a névvel tisztelegni akart az ősök előtt, meg egy kis pénzt is remélt Olaszországból, ami csak nem akart megérkezni.

  A meccseit egy lakótelepi házak övezte háromezres stadionban játssza, és nem mondhatnánk, hogy elementáris érdeklődés kíséri. Átlagban 528 néző váltott jegyet, Sepsiszentgyörgyön ugyanez a szám 1693.

  A keret legértékesebb játékosa a 225 ezer eurót érő Bogdan Chipirliu, és van egy braziljuk is. Valami azt súgja, hogy - magyar példával élve - a REAC-hoz és a III. Kerülethez hasonlóan a Juventus sem ragad meg az első osztályban.

 • J. K. Rowling az a fajta író, aki sokat és lelkesen kommunikál az olvasóival, láthatóan ő maga szerkeszti a Twitter-oldalát is, úgyhogy megéri a bennünket érdeklő kérdéseket néha feltenni neki, mert egyáltalán nem biztos, hogy pusztába kiáltott szó lesz. Így tett Martinha, a portugál Harry Potter-rajongó is, amikor szofisztikált kérdést intézett idoljához: "J. K. Rowling, megírtad már a Legendás állatok és megfigyelésük 2. forgatókönyvét? MONDJ EL MINDENT, ASSZONY!"

  Rowling pedig válaszolt, és a válaszából egy fontos dolog ki is derült, annál viszont egyetlen gondolatnyival sem több:

  Igen, befejeztem, DE MÉG NEM ÁRULHATOK EL SEMMIT, ASSZONY."

  Itt ér véget a sztori, addig is jobb híján annyit tudunk javasolni, olvassák el kritikánkat az ötrészesre tervezett filmsorozat első részéről.

 • Nem kezdi gyengén a belga Burger King - június végén nyitják meg első belgiumi éttermüket, és máris magukra haragították a királyi családot.

  Az egyébként kifejezetten kreatív reklám rákérdezett:

  Ki a király?

  Fülöp, vagy a Burger King? Döntsék el a vevők. Rájátszottak a Burger King színei (sárga-barna-piros) és a belga nemzeti színek (piros-arany-fekete) közti átfedésre is.

  A(z igazi) királyi család viszont most felszólította a gyorsétteremláncot, hogy állítsák le a kampányt. Az uralkodó portréját csak engedéllyel lehet felhasználni, és még ha kérték volna (nem kérték), akkor sem kapták volna meg az engedélyt rá. A BK állítólag nem kapta meg a királyi család kérését, úgyhogy egyelőre hagyják futni a kampányt.

  Hogy zseniális marketinghúzásról, vagy bakiról van-e szó, azt mindenki döntse el maga.