Tekla
9 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Álomszerű ébresztést kapott több kaliforniai tévénéző csütörtök reggel: Orange megyében sok háztartásban megszakadt a tévéadás, és vészriasztás mellett valaki zavarodottan arról kezdett el beszélni, hogy az űrprogramnál felvették a kapcsolatot a földönkívüliekkel, és a kormány már régóta tudott róluk, csak eltitkolta az egészet, továbbá az idegenek nem annak, aminek látszanak, szóval elég nagy baj van. 

  De nem ez volt az egyetlen bizarr üzenet, ami adásba került: volt egy olyan is, amin valaki földöntúli hangon közölte, hogy szörnyen erőszakos időszak elé nézünk.

  Az érintett Cox és a Spectrum szoláltató is megerősítette, hogy tényleg adásba kerültek az üzenetek, de egyelőre fogalmuk sincs, mi történhetett, valószínűleg valaki csúnyán megszívatta őket.

  Az ufós üzenet egyébként korábban elhangzott már, csak nem a tévében. A Coast to Coast rádióadó egyik 1997-es műsorából származik:  éppen az összeesküvés-elméletekről volt szó, amikor fogadtak egy hívást egy férfitől, aki azt állította magáról, hogy az ufóhívő körökben legendás 51-es körzetben dolgozott, majd ledarálta a fentieket, aztán megszakadt a vonal. 

 • A hazai hokiliga péntek esti meccsén a MAC az eddig veretlen Ferencvárost fogadta. Nyertek is 6-1-re, amivel már nincs veretlen a bajnokságban, de nem ez volt a meccsben a legérdekesebb. Hanem ez a jelenet: akkora bodicsekkel állította meg a finn Tuominen a MAC-os Terbócsot, hogy az szó szerint kirepült a pályáról, a palánkon át a kispadra esett. 

  A most már Erstének hívott hokiligában a MAC ezzel a győzelmével pontszámban beérte a Fradit, és hármas holtverseny van az élen, mivel hozzájuk hasonlóan a Miskolc is 12 pontos, a kilenc csapatos mezőnyben negyedik, 9 ponttal az Újpest.

  bodicsekk
 • Hiánypótló cikket közöl a The Cut: megkérdeztek tíz embert arról, hogy mit vettek fel aznap, amikor az amerikai Vogue rettegett főszerkesztőjével, Anna Wintourral találkoztak. (Róla mintázták Meryl Streep karakterét Az ördög Pradát viselben.) Ez általában a legutolsó lépés ahhoz, hogy bekerüljenek a laphoz, ekkorra már 5-6 körön túl vannak a jelentkezők.

  Az írást némileg árnyalja, hogy a megszólalók mindannyian bekerültek a Vogue csapatába, vagyis a divatbakik ellenére felvették őket. Az egyik jelentkező tiszta feketében ment, biztos, ami biztos, de kiderült, hogy Wintour utálja ezt a színt. Egy másik kölcsönt vett fel, hogy kifizethesse a ruhát, amiben interjúzni ment, egy harmadik meg feleslegesen foglalkozott a színösszeállítással, mert a fenséges főszerkesztő egyszer sem vette le a napszemüvegét a beszélgetésük alatt. A sztorikat itt lehet elolvasni.

 • Már persze amennyiben magyar város volt Fiume (Rijeka) az 1910-es években, és nem olasz vagy horvát. Ekkor és itt játszódik ugyanis Benedek Szabolcs A fiumei cápa regénye. Olvasónapló, 2. rész.

  Nemrég fejeztem be, ideális nyári olvasmány lett volna, pláne az Adrián. Ha idén nyáron eljutottam volna az Adriára. Ha idén nyáron lett volna időm olvasni. Na jó, utóbbi még csak-csak akadt.

  Benedek Szabolcstól eddig a Focialista forradalom volt a kedvencem, de már nem. A Fiumei cápa eleve az elevenembe talált a helyszínválasztással: régi nagy szerelmese vagyok az adriai latin városikreknek, Triesztnek és Fiuménak, de olyasféle szerelem ez, mint Don Quijote-é Dulcinea iránt: hogy igazából nem is ismerem a szerelem tárgyát. Fiuméban egyszer jártam, természetesen már jócskán Rijeka volt, 11 éves voltam, a szomszédos Opatijában nyaraltunk (életem első találkozása a nudizmus kultúrájával és a szoftpornó magazinok világával), onnan mentünk be egy napra. Ez eggyel több egyébként, mint ahányszor Triesztben, amely mellett csak elsuhantunk hajnalonként-éjszakánt fáradt turistakonvojok tagjaként. Ennyit a helyszínválasztásról.

  A történet az 1910-es években játszódik, egy budapesti hírlapíró fiumei kalandjait meséli el, roppantul valós környezetben, nagyon jól megrajzolt karakterek jól ívelő története a könyv. A fikció annyira valóságosnak hat, hogy ha nem lenne benne a legnagyobb természeti csapás, az összes többi eleme abszolút hihető a történetnek, pláne az utolsó bekezdés. A könyv egyetlen hiányossága egy térkép a korabeli Fiuméról (nekem, de én térképbolond vagyok), hogy még inkább el tudjuk helyezni a történetet.