László
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sérülés miatt lemaradt a magyar futballválogatott andorrai szégyenéről a Kazahsztánban futballozó Elek Ákos, de azért így is megkapja a magáét a Kajrat Almatinál a csapattársaktól, erről a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt.

   Gondolom, utólag nem bánja, hogy kimaradt...

  – Kimaradtam? Ugye most csak viccel? Azóta Andorra a becenevem a Kajrat öltözőjében. Hogy lehetne ebből kimaradni? A válogatott tagjának érzem magam, és ha nincs a sérülés, ott lettem volna a többiekkel, nem gondolom, hogy megúsztam volna. Erről a vereségről, látja, itt is értesültek, és nyilván nem esik jól, amikor ezzel cukkolnak. Ha idegesít a dolog, visszakérdezek: néztétek tavaly az Európa-bajnokságot? Na, akkor viszont csöndben vannak.

 • baby-elephant-falling-down.gif

  Ha valaki képes úgy végignézni a videót - különös tekintettel a felborulás és a lógó ormánnyal anyuhoz szaladás részre - hogy nem kezd el infantilisen vigyorogni, annak valószínűleg kősziklából van a lelke, jégből a szíve, és még az is lehet, hogy személyesen az orr nélkülire sminkelt főgonosz a Harry Potterből, akinek most nem jut eszembe a neve, de nem is baj, mert úgyse szabad kimondani.

 • Mert de. Egy dallasi utcazenész tolja a The Troopert egy Maiden-koncert előtt. (Figyeljük meg, hogy a közönség adományainak nem egy hangszertok vagy klasszikus kalap van kitéve, hanem egy vödör, joggal.)

 • Újszászi Józsi igazi remekművel ajándékozta meg az Internetet, amikor legyártatta Vagaboonds című nótájának a klipjét. Ez a dal a pénzről, a pénz szeretetéről szól és arról, hogy mennyire fontos szerepet játszik Újszászi Józsi életében a pénz. A pénz itt nyilván maga a pénz, nem akar túlmutatni önmagában, nem szimbolizál semmit, egyszerűen csak az, ami: pénz.

  Nálam nem számít a pénz, drága igazi cuccokba járok,

  Nálam így működik ez, büszkeségem egy fullóóós Mercedes.

  Újszászi Józsi alfája és omegája, origója maga a pénz. Újszászi dalban mondja el, hogy az élethez három dolog kell: pénz, pénz, pénz. De mindezt annyira őszintén és felszabadultan teszi, hogy tényleg elhisszük neki, hogy az élet csak a pénzről szól. Ennyire lényegretörő, ennyire materiális, mit materiális, szupermateriális dal még nem készült a pénzről, pedig nagyon sokan megpróbálkoztak már vele, gondoljunk csak a vastag aranynyakláncokba csavart amerikai gengszterraperekre. 

  Ezért is meglepő, hogy miközben a dalszövegben Újszászi arról énekel, mennyire szerelmes a pénzbe, a klip képi világa ellentmondó. Először is feltűnik egy fiatal srác, akiről nem tudjuk, hogy kicsoda (Újszászi fia, esetleg ő maga, amikor még fiatal volt?), és azt sem, hogy neki milyen a viszonya a pénzhez. Ugyanis miközben Újszászi arról énekel, hogy minden pénzét elveri, addig egy nő ennek a srácnak fizet készpénzben, szóval itt egy kicsit elveszítettem a fonalat.

  Ennek ellenére ez a dal himnusza lehet mindazoknak, akik legalább annyira szeretik a pénzt, mint Újszászi.