Vendel
6 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elvis gyerekkori otthonát, Mary Poppins papagájfejes ernyőjét és John F. Kennedy rádióját is elárverezik a GWS aukciósház november 11-i online árverésén.

  Az árverésen több mint 150 tétel szerepel, köztük olyan relikviák, mint az a katonai egyenruha, amelyet Tom Hanks a Forrest Gump forgatásán viselt, vagy a papagájfejes esernyő, amelyet Julie Andrews tartott a kezében, amikor Mary Poppinst játszotta a musicalben.

  Presley más relikviáira is licitálni lehet: egy magánrepülőjére, egy 1957-es rózsaszín Cadillacjére, Hound Dog nevű csónakjára és egy két hálószobás mobil házra a Circle G birtokról. 

  Eladásra kínálják továbbá John F. Kennedy elnök rádióját, özvegye, Jacqueline Kennedy Onassis néhány ruháját, Reese Witherspoon Doktor Szöszi című filmjében viselt jelmezeit és Anna Nicole Smith néhai modell 1993-as Jaguárját.

  (MTI)

 • Úgy tűnik, hogy most nem. Pedig a Fradi elnökét csupa lelkes egyetemista hallgathatta volna arról, hogy miért előbbre való a stadionépítés mondjuk egy sor fontosabbnak tűnő beruházáshoz képest.

  Nem sokkal ezelőtt azonban törölték ezt az eseményt a Facebookon. Megkérdeztem a Ferencváros elnökét, hogy miért marad el a program, azt írta, hogy egy másik programmal ütközött.

 • Valószínűleg Szilágyi Gábor futballista nevéről önnek sem ugrik be semmi, pedig minden idők egyik legnagyobb interjúját adta 2005-ben a Nemzeti Sportnak. És finn gólkirály is volt, de mi most maradjunk az interjúnál, aminek részletei időről-időre előjönnek a szerkesztőségi levelezésekben, amolyan legendaként emlegetjük.  

  A lényeg, hogy 2005 nyarán Szilágyit kivágták a finn TPS-ből, mert részegen összetörte az autóját. Az interjú elején rögtön rá is kérdeznek, hogy volt ez az egész, a futballista viszont mindent tagad:

  Nem ittam én egy kortyot sem, nem is értem, miért híresztelik ezt rólam 

  Ezután elmeséli, hogy edzésre menet összetörte az autóját, mert nyolcvannal ment az ötvenes táblánál és megpördült, de a kocsit meg lehet javítani. Ja, és amúgy sem vágták ki a klubjától, csak el akarják adni. Hogy miért, azt ő sem tudja. 

  Aztán rákérdeznek, hogy mihez fog kezdeni, és Szilágyi megemlíti, szívesen hazajönne, innentől válik iszonyú bizarrá az interjú.

  - Nem érzi jól magát Finnországban? 
  - Arról van szó, hogy már kicsit meguntam az itteni életet. Ráadásul a csapatnak sem megy jól mostanában…
  - Hányadik helyen állnak a bajnokságban?
  - Fogalmam sincs. Talán a tizedik-tizenegyedik helyen.
  - Bocsásson meg, de nekem ez kissé furcsa. Nem tudja, hol áll a csapata a tabellán?
  - Annyira nem érdekel a futball. Azt sem tudom, hány együttes van a finn első osztályban.
  - Ezt komolyan mondja?
  - Minden évben változtatják. Ki tudja ezt követni?
  - Ha a futball nem érdekli, akkor miért nem lett mondjuk asztaloslegény?
  - Mert ehhez értek.

  Szilágyi azzal zárja az interjút, hogy a futball helyett sokkal inkább érdekesebbnek találja a vízilabdát.

  De a FORDULAT csak ezután jön. A fenti linken már nem elérhető az interjú utóélete, de egy archívumból előástuk, és ebből kiderül, hogy Szilágyi két órával később visszahívta a Nemzeti Sportot, hogy beismerje, hazudott, és tényleg részeg volt, tényleg totálkáros az autója, megbírságolták, ezért valóban kirúgták.