Beatrix, Erna
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pénteken írtuk meg, hogy összefogtak a világ szakácsai, és étlapjukra tűzték a földrengésben félig elpusztult Amatrice híres szószával készült tésztaételeket, a bevételből pedig az újjáépítésre adakoznak.

  Nálunk is csatlakoztak a mozgalomhoz, ami két okból is klassz dolog:

  1. többen megismerik az amatricianát
  2. több pénz megy jótékonyságra.

  Az eredeti kezdeményezést igazán akkor kapta fel a világ, amikor Jamie Oliver angliai olasz étterme állt mögé, ezért külön öröm, hogy a Zsidai Roy által vitt budapesti étterme is 500 forintot utal a Vöröskeresztnek minden tészta árából ebben a hónapban.

  Ha Jamie-nél már nem kapna helyet, a szentendrei Aranysárkány étteremben hétfőtől egy hónapig lesz átlapon a híres tészta, ők is jótékonykodnak.

  A debreceni Bonita Bisztró étterem is tésztánként 2 euróval segíti földrengés károsultjait, ők tokaszalonnát, hagymát, paradicsomot és parmezánt, valamint kézműves olasz tésztát használnak.

  Ha ön nem ehet tésztát, de segítene, a Vöröskeresztnek közvetlenül is lehet utalni, ennek részleteiről itt olvashatnak.

  Én magam pedig Nápoly mellől igyekszem majd fellendíteni a turizmust.

 • Én se tudtam egész addig, míg a magyar írótársadalom valószínűleg leglelkesebb Beatles-fanjának és legavatottabb Beatles-szakértőjének a mai posztját nem olvastam.

  Szóval ennek:

 • Kedden este 6-kor nyílik a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art által szervezett MyBudapest Photo Project fotókiállítás.

  A Fujifilm Magyarország támogatásával 100 darab egyszer használatos fényképezőgépet kapott 100 hajléktalan, hogy fotózza le Budapestet úgy, ahogyan ő látja.

  Egy hét alatt 2000 fotó készült, amelyekből 50 képezi amely a Budapest Pontban rendezett kiállítás anyagát. A helyszínen szavazni is lehet majd a 12+1 legjobban sikerült fotóra, amely azután a My Budapest jövő évi naptárába fog kerülni, a bevétel és 20 000 forint honorárium pedig visszakerül a hajléktalan alkotókhoz.

  Hasonló projektet már szerveztek több helyen a világban, Magyarországon ez az első. A kiállítást augusztus 30 és szeptember 18 között nézhetik meg. 

 • Harmincmillió ember nem tévedhet – ahogy, tudjuk, több milliárd légy sem. Csakhogy ők nem Pokémon Góznak, miközben harmincmillió ember igen. És biztos, hogy nem mindenki mesterfokon, és nem is elégszik meg mindenki azzal, mint az én hétéves kislányom, hogy ha itt-ott lát egyet, akkor azt nagy, örömteli visongásokkal begyűjtse.

  Rájuk és az általuk teremtett piaci résre – mármint nem a kislányom által befogott pokékra, hanem a több harmincmillió játékosra – gondolt Justin Ryan, amikor kitalálta, hogy könyvet ír hogyan pokémonozzunk okosan témában. Én most nagyon megbántam, hogy nem dobtam piacra (eddig!!!) a Hogyan játsszunk Candy Crush Sagát okosan?, az Így játszd még okosabban a Candy Crush Sagát és a Candy Crush Saga – a csíkok színes varázsa a legprofibbaknak  sorozatot, de amíg azzal gyorsan el nem készülök, maradjunk a pokémonoknál. A könyvet magyarul megjelentető kiadó azt írta, hogy egy alap és egy haladó szintű pokémonos könyvből tanulhatnak majd magyarul is a játszani vágyók – csak az alcímeket hadd idézzem ide, az ínyencek kedvéért: Titkos tanácsok a mesteri játékhoz és Az elfogás és a harc technikái, fortélyai és titkos fogásai. A könyvek egyébként szeptember végén jelennek meg, de már előrendelhetik a leglelkesebb pokémonvadászok.