György
2 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha már most ilyen:

  18118856 1411859958870612 4586057723374494387 n

  A fotót a Metróért Egyesület Facebook-oldalán osztották meg, azzal a hozzáfűzéssel, hogy a felvétel a 6010-es pályaszámú, felújított orosz metrókocsiban készült. Az ilyenek ártanak legtöbbet ennek a járműcserének a megítélésében.

  Bíró Endre, az egyesület elnöke a képhez annyit tett hozzá, személyes félelme az, hogy ezek a legalább 30 éves konstrukciójú kocsiszekrények rendkívül silány anyagminőséget biztosítanak. A képen egyébként szerinte egy rossz korrozióvédelemmel ellátott fém tartószerkezeti elem látható, ami két hónap után ledobta a festéket.

  A keretes szerkezet kedvéért újra feltesszük a kérdést: hogy fogja ez az orosz metró 30 évig bírni?

 • Két méternél hosszabb, több mint 95 kiló, és nem újszülött elefánt, mi az? Baltazár, a dán dog. (Vagy nagy dán. Vagy német dog. Ha a fajta eredete körüli vitákra is ki akarunk térni.)

  A bilborough-i állatorvosok szerint Baltazár abszolút esélyes az ország legnagyobb kutyája versenyben hatalmas méreteivel. Amilyen óriási, annyira helyes is. Mondhatni cuki, nézzék:

 • Nagyon nagy eséllyel a centrista Emmanuel Macron lesz az új francai elnök, a szélsőjobboldali, oroszbarát Le Pennek elég kevés esélye maradt az első forduló után. Persze még van némi idő kampányolni. 

  Mindenesetre Macron egyik hangsúlyos kampányállítása volt, hogy úgy vinné le 7 százalékra a munkanélküliséget 2022-re, hogy közben 120 ezer államigazgatási állást meg is szüntetne.

  Itt egy ábra, ami segíthet annak a megítélésében, hogy ez mennyire hihető ígéret. Vagy másképp fogalmazva, milyen szép kihívás, milyen belevaló vállalás.

  A világoskék vonal a munkanélküliségi arány alakulása, a sötétkék a strukturális munkanélküliséget jelöli. Utóbbin a munkakínálat és munkát keresők szakmájának szerkezeti eltéréséből fakadó munkanélküliséget kell érteni.

 • Untitled-1

  Süss fel nap,
  Szent György-nap,
  kertek alatt a kisbárány,
  majd megfagy.

  A Györgyöknek egy évben tíz napjuk van arra, hogy megünnepeljék névnapjukat, de április 24. a fő György-nap. Úgyhogy jó eséllyel kedves kollégái ma egy szelet süteménnyel köszöntötték a nemrégiben az elképzelt bankpánikról mendemondázó Matolcsyt, meg a fideszes vezetőt miniszterelnöknek felkérő amerikai nagykövetségről hadováló Nógrádi Györgyöt is. 

  Híres Györgyök ők, de nyilván nyomába sem érnek napjaink leghíresebb magyar Györgyének, akinek a Fidesz és a független civil társadalom is sokat köszönhet. Igen, Soros Györgyről van szó.

  Éljen soká' Gyuri bácsi!