Árpád
-2 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Idén is megválasztották az ország legjobb mézeit, az eredményt a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon hirdették ki. 92 méhészetből összesen 254 mintát küldtek be a versenyre, rekordnak számító 36 fajtából. Az abszolút fődíjat ezúttal a hímesházi Háy István repceméze vitte el, de az egyes mézkategóriákban külön-külön is kiemeltek termelőket. 

  • A legjobb akácmézet a százhalombattai Biksi Méhészet és békéscsabai Hrabovszki Norbert küldte be a versenyre.
  • A legjobb vegyes virágméz kategória győztese a szentmártonkátai Szántai Ferenc lett, aki két éve az Év méze díjat is elnyerte.
  • A csővári Dian Richard hársméz, a dabasi Erős Mihály Gábor napraforgóméz kategóriában győzött.
  • Fajtamézek kategóriájában a harkányi Horváth Károly édesharmat- és a tótkomlósi Malya Péter édeskömény méze is első helyezést érdemelt ki.
  • Különlegesméz-kategóriában Lengyel Márió diós akácmézét jutalmazták első díjjal.

  A bírálat során figyelembe vették a színt, az illatot, az íztisztaságot, a víztartalmat, a termelési tisztaságot és a csomagolást, a a mintákat laboratóriumi vizsgálatnak is alávetettek a fruktóz-glükóz arányt és a pollentartalom megállapítása érdekében. 

  Magyarország egyébként méznagyhatalomnak számít, világviszonylatban a 9. helyen vagyunk mézkivitelben.

 • Ilyen pazar látványban részesülhet az, aki felkeresi a világ harmadik legnagyobb barlangját. Ehhez csupán Vietnámba kell elutazni és felkeresni a Hang En barlangot.

  És ha már ott van az ember, egy fordulattal a legnagyobb barlangot, a Hang Son Doongot nézze meg, úgyis egymásból nyílnak.

 • A japán kormány egy Akita kutyát ajánlott fel ajándékként a rendkívül macsó, és a természetben mindenféle állatokkal gyakran fotózkodó, orosz elnöknek, Vlagyimir Putyin azonban visszautasította a kutyust.

  Nézzék meg, hát van szíve ennek az embernek?!

  Ráadásul az új kutyust társnak szánták az előző japán ajándékkutyus, Jume mellé, akit 2012-ben adott Putyinnak Japán. Nem tudni, hogy arról van szó, hogy nem fér el az újabb kutya a híresen szerény körülmények között élő Putyin kennelében, vagy csak azt próbálta ezzel jelezni az orosz fél, hogy most nincsenek annyira jóban a japánokkal, mint 2012-ben voltak.

  De az is lehet, hogy az a gond, hogy az Akitával nem lehetne úgy zavarba hozni Angela Merkelt, mint mondjuk egy labradorral

 • Egy igazán szörnyű bűntény történt pár napja az amerikai St. Louis egyik külvárosában. Frosty, a felfújhatós hóember csak bambán ácsorgott gazdái háza előtt egyik este, amikor egy autó lassított a ház előtt, kiszállt belőle egy kapucnis bűnöző, és egy késsel hasba szúrta az ártatlan hóembert.

  animation.gif

  A vandál megpróbálta elvágni a hóembert rögzítő köteleket is, de ez nem sikerült, úgyhogy inkább elhajtott, Frosty pedig szépen lassan leeresztett. A szörnyű esetet a biztonsági kamerák is rögzítették.

  A hóembert gazdája az eset után online adománygyűjtést indított a sebesült hóembernek. A Gofundme nevű oldalon azt írja, hogy a karácsonyt tönkretevő Grinch követte el a maffia stílusú leszámolást. A gazda azt is írja, hogy pletykák szerint az elkövető kocsiján egy Trump matrica volt.

  Frostyt sikerült kilenc öltéssel összevarrni,  állítólag már jobban van, sőt

  ragaszkodott hozzá, hogy újra munkába álljon, mert hisz az ünnep varázsában és abban, hogy az emberek össze tudnak fogni, szeretni és tisztelni tudják egymást, a nézeteltéréseik ellenére. 

  Az összegyűlt pénz valójában egy gyerekeket segítő alapítványnak megy majd. A célként kitűzött 1000 dollár fele már össze is jött.