Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Soha többé nem lesz már káromkodás annyira faszagányos, miután a Tumblr-en doom-doom-doom előkapta Horváth Mihály várkapitány levelét Tatai Szabó Gyurkának.

  Álljék itt a legutolsó betűig megtervezett, tű pontosságú káromkodáscunami, amit magyar ember valaha kifejtett a történelemben:

  Szolgálatomnak töled való meg tagadása után, Istennek semminémű áldása ne száljon reád, Istentől el szakatkozott, menny-országhoz háttal fordúlt, disznó életű, tisztátalan, viszsza aggott, ebre ütött, kurva feleségű, huntzfut, beste lélek kurafi. Hogy nem tudtak vólt még kis korodban a’ disznók el szaggatni; avagy döglöttél volna meg a’ Budai kalafában a’ páltza alatt; avagy ölted vólna bé magadat a’ Dunába, a’ mint elkezdted vólt, Katus aszszony, hogy sem mint ilyen gyalázatban forogjon a’ Magyar név. Egy sereg disznóm vólna, azt sem merném rád bízni, tsap alja Filistéus lélek: hiszen te sem embernek, sem Istennek nem kellesz immár, dzsidázott, dárdázott, bénna kurafi: jól tudom, hogy tsak Isten nevében tartott ekkoráig az urad; mert a’ te bolondságodért, kurva az anyád, ha adnék immár egy sült répát! Legnagyobb mesterséged, tudományod az hurka fasz nyelés: azt is valami rosz, frantzúzos, trombitás inastól tanúltad, úgy hallom: el mehetsz oskola mestereddel, török meny aszszony, síró lúd mérgü bestia; kanállal fejtett szakállú, hegyes koporsóba való, fátul szakadt agg eb. Nem elég vólt-e e koráig mind a’ bolondság, mind a’ latorság, disznószaron hízott beste lélek? Tsudálom, hogy közép télben is meg nem üt a menykő számtalan sok pogány motskolódásodért; hév ónat, kénkövet, szurkot a’ torkodnak, borban válogató, kenyér vesztegelő, éhel hólt, tányér nyalogató, taknyos proscriptájú ártvány. Isten úgy segéljen, Hajnátskö váráért, mikor meg árad az Ipoly vize, egy tsolnokban veled nem ülnék, átkozott órában termett, minden jótól üres, pogánynál is pogányabb kurafi. Ezek után Isten tíged meg ne mentsen, hanem akasztófán száradj meg: fejednek koponyájában varjak és verebek szarjanak: tsontaidat az ebek széjjel hordozzák: ha pedig az hegyes koporsót inkább szereted; abban is, meg engedem, teljék kedved.

  Adassék az néhai vitézlö Tatai Szabó Lyukáts fiának, az nem nemes, nem vitézlő, sánta, bénna Szabó Gyurkának, vénségére meg bolondúlt, kerítö, vissza aggott, beste lélek kurafinak.

  Költ Szétsénben, 28. Febr. 1663.

  Sem ötséd, sem bátyád, sem jó akaród Horváth Mihály"

  Kapu

 • Ép testben ép lélek, gondolhatták többen Cambridge-ben, amikor elvállalták a felkérést, hogy szerepeljenek egy aktnaptárban. A bevételt jótékony célra ajánlották fel a képeken szereplő diákok, akik az egyetem sportcsapatainak tagjai. A fotók is sport közben vagy az adott sportágat jelképező felszereléssel - teniszütő, bokszkesztyű - ábrázolják a cambridge-i egyetemistákat.

 • A sorozat rajongói és a Snoopy-mániások valószínűleg felváltva kapnak majd szívükhöz a következő percekben, ha megnézik Leigh Lahav és Oren Mendez közös munkáját, amelyben az alkotók a Peanuts és a Stranger Things szereplőit mosták össze. A karácsonyi meghatottság garantált.

 • Most, hogy alig pár nap választ el az angolszász kultúrkör kedvenc őszi ünnepétől, amikor bandába verődött szellem-, zombi-, boszorkány-, vámpír- stb. jelmezes gyerkőcök járnak házról-házra édességet gyűjtve, a NASA kiadott egy igazán szezonhoz illő, hangulatos képet. 

  A fotó a kaliforniai Vandenberg légi bázis űrkikötőjében készült az egyik összeszerelő csarnokban, ahol a 2017-re tervezett JPSS-1 (Joint Polar Satellite System) műhold fellövésre készülnek.

  A következő generációs éghajlat és légkörfigyelő műhold az amerikai űrkutatási hivatal és a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) közös projektje, a képen pedig a United Launch Alliance (ULA) Delta II-es rakétájának orrkúpjának egyik hermetikusan becsomagolt fele látható, amint épp a tisztaszobába viszik. Mondjuk egy kicsit igazán pimpelhettek volna a védőborításon, így valahogy: