Gyöngyi
2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az interneteléréstől megfosztott Google Maps szerint így néz ki Málta:

  Nem vesztek el a részletekben.

 • Na, kitalálja, hogy a Micsoda különleges család melyik amerikai film lesz? A Royal Tenenbaums ment ezzel a címmel a cseh mozikban. Hát a Sexy Party? Ez a Van Wilder, magyarul Buliszervíz. De az, hogy Észak Dél ellen, biztosan nem találja ki senki, hiszen az Elfújta a szél kapta ezt a cseh címet.

  CZECH-films10C-640x614

  A VashiVisuals blog játszott el azzal, hogy néhány filmcím cseh fordítását visszafordította angolra, és ott található néhány váratlan megoldás. Például a Sikula úr kínlódásai, ami az Office Space (Hivatali patkányok) fordítása, vagy a Piszkos trükk (American Hustle, Amerikai botrány), de a kedvencem az Abszurdisztán (Idiocracy, Hülyék paradicsoma).

  Büszkék lehetünk viszont, mert a Girl Next Doort még a cseheknél is idiótább címmel forgalmazták itthon: Csehországban A szomszéd szexbomba, nálunk pedig Szüzet szüntess volt a címe.

  Viszont a csehek is elkönyvelhetnek egy fontos győzelmet: az Amerikai pite náluk ugyanis Cicik, cicik, cicikék (Prcki, prcki, prcicky) címmel ment, ráadásul mind a négy rész! Aki még több cseh filmcímen akar szórakozni, itt megteheti

  Tegyük hozzá, hogy szerencsénkre a Tökös tekés vagy a Szenzációs recepciós, meg még sok másik idióta cím nem került bele az összeállításba, úgy sokkal több esélyünk lett volna a csehek ellen is.

 • Csubakka-papucs, szőrös és Csubi hangján hörög. Szállítással együtt 10 k alatt megáll. (Innen)

  1267256003431242311 483113bbb88c
 • Az október 23-i hétvégén New Yorkban a Manhattan híd brooklyni hídfőjén minden este '56-os tematikájú fényfestést lehet látni. 

  Egyebek mellett ezzel emlékeznek a 60 évvel ezelőtti szabadságharcra. A UNITY nevű, speciálisan erre a felületre tervezett videó vetítést a Kiégő Izzók csapata készítette a Balassi Intézet és a New York-i Főkonzulátus szervezésében, és minden este napnyugta után láthatják az arra járó New York-iak.