Mária
-6 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Debreceni diákok taroltak animációikkal a 2016-os Országos Középiskolai Filmszemlén. Az Indavideó felületén lehetett pályázni, a fesztivált pedig a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban tartották december első hétvégéjén.

  A megosztva kiadott három első díjat hozták el a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium diákjai az animációikkal. Pál Erik 1956-os emlékeket dolgoz fel a Fragmentum filmjében, Nagyházi Beáta egy szerelmét a frontról visszaváró nőt ábrázol a Múlhatatlanban. Bedőcs Lilla, Major Kitti és Tóth Dóra a fogyasztói társadalomról alkotnak véleményt a Mindent! című filmben. 

  legenda

  Második díj (megosztva):
  - Bűn
  - Üres - dadaista kísérlet a pusztulás dinamikájáról

  Harmadik díj:
  De csakhamar felriadtak rémledező szemeim 

  A Mundruczó Kornél vezette zsűri – aminek további tagjai Balog Judit színésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes voltak – 82 kisfilm közül választotta ki a díjazottakat, és a fesztiválon elemezték is a filmeket.

 • Olyat már láttam rajzfilmen, hogy az ember kézigránáttal horgászik, a halak meg szépen belerepülnek a csónakjába. A mágneses horgászat egészen más tészta. Ezt a módszert használják például a második világháborús relikviák gyűjtői, hogy az ilyen erdei mocsarakból értékes kincseket halásszanak ki maguknak. Komoly türelemjáték, az izmokat is dolgoztatja, és közben jó levegőn van az ember, szóval nem rossz hobbi. Ez a cseh fickó végül maga sem akarja elhinni, hogy a második világháború emblematikus német géppisztolya, egy MP 40-es akad a horgára, illetve, akarom mondani a mágnesére.

 • bolt
  Fotó: newsroom

  A deákvári tettes a váci ESTV videófelvételén teljesen felismerhető.

 • Megnyílt az eplényi sípálya a Bakonyban. Amit a képen látnak, az műhó, de a lényeg: lehet rajta síelni. Ahogy a pálya honlapján olvasható, keményen dolgoztak a hóágyúk, így most 40-45 centis tömör hóréteg borítja a pályát.

  DBOGI20161208036
  Fotó: Bodnár Boglárka / MTI