Adalbert
6 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A képen látható férfi még augusztus 7-én lopta el az Újbuda és Zugló között közlekedő nosztalgia szerelvény egyik műszerének rézburkolatát.

  A fekete hajú férfi világos, ujjatlan felsőruházatot és piros-kék hátizsákot viselt.

  20162609121343
  Fotó: Police.hu

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fotón látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja munkaidőben a 06-1-461-8150 (54-134-es mellék) telefonszámot, az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” számát, a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számok valamelyikét. 

 • Múlt héten a göteborgi Hotel Avalon bejárata előtt találtak egy elveszett plüssmackót. Kristoffer Kinnunen, a szálloda vezetője feltöltötte a szálloda Facebook-oldalára a képeket a játékról, és elkezdte keresni a gazdáját. Először Arne Jacobsen dán építész ikonikus, Tojás nevű foteljében fotózta le, aztán a szálloda különböző pontjain: medenceparton, luxuságyban stb.

  14390961 1179445228744525 757162373921031260 n
  Fotó: Avalon Hotel Gothenburg

  Az oldal követői bőszen megosztották a képeket, a keresés vírusként terjedt a neten, ezért sokan azt hitték, hogy csak egy ügyes PR-fogás az egész. Kinnunen visszautasította ezt, és vasárnap jelentkezett is a mackó tulajdonosa, Moa, aki örült, hogy visszakapja kedves játékát. Az újraegyesüléskor derült ki, hogy a plüssmedve Balli névre hallgat, és remélhetőleg nem szokott hozzá a szálloda által biztosított luxuskörülményekhez, mert az egy húzós kör lehet a családnak.

  (via The Local.se)

 • Nyolcadszor rendezték meg az éves Surf City Surf Dog eseményt Huntington Beachen, Kaliforniában. A versenyen bármilyen fajtájú kutya részt vehet, tömeg és méret szerinti osztályokban versenyeznek egymással.

  A zsűrik különböző képességek alapján ítélik meg a versenyzőket, többek között a szerint, hogy a kutya mennyire magabiztos és mennyi ideig marad a szörfdeszkán. (via The Guardian)

 • Csütörtökön adták át újra a rómaiaknak a Spanyol-lépcsőt a közel egy évig tartó felújítás után. A turistalátványosság védelmében új, szigorúbb szabályokat hozott a város vezetése: tilos rajta aludni, plakátolni, szemetelni és inni. 

  Már péntek este megsértették utóbbi rendelkezést, ezért két lengyel, két litván, egy Srí Lanka-i és egy olasz férfit is megbüntettek, összesen 900 eurónyi (durván 280000 forintnyi) bírságot kiróva rájuk, írja a Local.it.