Zsanett, Janka
17 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tiltólistára tenné a hivatalnokok és katonák számára az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium a Gmailt, a WhatsAppot, a Vibert a Skype-ot, amelyek helyett a majd kifejlesztendő, állami jóváhagyás mellett működő orosz verziókat vehetnék igénybe – értesült a Kommerszant.

  A Vlagyimir Putyinnak már elküldött javaslat része annak az idén életbe léptetett szabályozásnak, amely jelentősen szűkíti az orosz állami szervek számára a külföldi programok beszerzésének lehetőségét. A tiltás az állami vállalatokat is érinti.

  A javaslat 2,5 millió embert tiltana le a nyugati üzenetküldő programokról. Az ötlet nem meglepő azután, hogy az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára, Nyikolaj Patrusev tavaly már felhívta a figyelmet a programokban rejlő kockázatokra,feltételezve, hogy az alkalmazásokban külföldi titkosszolgálatok bújhatnak meg.

  Az iformációs politikáért felelős parlamenti bizottság vezetője szerint a tiltás csak a szolgálati üzenetekre vonatkozna. Leonyid Levin szerint „minden állami foglalkoztatott előtt világosnak kell lennie, hogy a külföldi alkalmazások információk kiszivárgását idézhetik elő, ami veszélyt jelenthet a programot használók előmenetelére is.”

  Kis kémek a nagy programokban

  • 2
   Jogos a gyanú, itthon is tiltani kéne a hivatalnokok, katonák számára a használatot
  • 0
   Ez egy műbalhé, legfeljebb a hidegháborús nosztalgiára vágyó államnak jó
 • Mióta Orbán Viktor a rádióban elrettentő példaként állította be a nyugat-európai városokat, a kormányzati kommunikáció újabb és újabb hajtásairól (a mai termés ez az ízlésesre sikerült gyereknapi közlemény ) folyton eszembe jut egy régi magyar szám. A dal nem túl friss - amikor született, Orbán Viktor és fiatal demokrata barátai még csak a szárnyaikat bontogatták -, mégis zseniálisan összefoglalja, amit a mai kormány a bevándorlókról meg a multikultiról úgy általában gondol.

  Azon felül, hogy ez elég szomorú, egy kicsit vicces is, úgyhogy megosztom itt, hátha valakinek újdonság:

  A már 1989-ben egy  Budapest-Kairó párhuzamot  vizionáló Fals együttes abban a korszakban alkotott, amikor a ska és a skinhead még nem váltak el egymástól zenei-szubkulturális értelemben. A zenekar tagjai egyébként nem voltak skinheadek, de ebben a fülbemászó számukban azért sikeresen egyesítették a skára jellemző vidámságot egy kis idegenellenes uszítással, önfeledten drappozzák az arabokat, akikről a lényegi megállapítás:

  csak tudnám miből élnek ilyen nagyon jól, mert dolgozni egyáltalán nem szoktak.

  Ha még benne lenne, hogy ennek ellenére trükkös módon elveszik a munkát, és a Kairót kicserélnénk például Berlinre, akkor simán elmenne a kvótaellenes népszavazás kampánydalának is.