Miklós
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Wefood nevű dán bolt lejárt élelmiszereket árul. No, nem azért, mert át akarják vágni a vevőket, hanem így küzdenek az éhezés és a szegénység ellen. A lejárt, de még fogyasztható ételeket ugyanis 40-50 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni, a profit pedig egy DanChurchAid nevű jótékonysági szervezethez kerül.

  Dániában teljesen legális lejárt termékeket árulni, már amennyiben nem reklámozzák őket és nem veszélyesek. A Wefood a helyi szupermarketekből kapja felajánlások formájában a lejárt élelmiszereket, amiket önkéntesek gyűjtenek be és adnak el.

  Elképesztően népszerű lett egyébként a boltban vásárolni, hisz nem elég, hogy féláron lehet hozzájutni a még mindig jó extra szűz olívaolajhoz, de ezzel még nincsteleneken is segítenek. Így a Wefood egy második boltot is nyit Koppenhágában. 

  A DanChurchAid szerint 800 millió ember fekszik le úgy, hogy éhes, miközben a megtermelt élelmiszerek 30-40 százaléka világszerte a kukában végzi. Dániában egyébként már mobilalkalmazások is vannak, amikkel az ételpazarlást próbálják visszaszorítani. (via)

 • „Mikulás nap alkalmából kis meglepetéssel kedveskedett a szabályosan közlekedő autósoknak a rendőrség Kazincbarcikán", kezdődik a police.hu híre, az alábbi sofőr arcára pedig pontosan az van ráírva, ami az emberben az ilyen rendőrségi kedveskedéssel kapcsolatban rögtön felmerül. A fenti linken azért akad egy-két vidámabb kép is. Áradjon a szeretet!

  4 778
  Fotó: Police.hu
 • Emlékeznek még talán korábbról, de ha nem, akkor most elmondom, hogy pár hónapja komoly vita volt az interneten arról, hogy ha a kutyák nadrágot hordanának, akkor pontosan hol is kéne legyen annak a nadrágnak a dereka. Rajzos formában összefoglalva ez volt a két lehetőség:

  uax7keje45ns39f5aumq.png
  Fotó: internet

  Na, most viszont van válasz is: az USA-ban lévő Bellevue rendőrkapitányságra tette ki ezt a fotót erről a furcsa ízlésű kutyáról, az internet meg egy emberként lélegzett fel, hogy aha, akkor így.

 • Máté Bence tette ki a Facebookra ezt a háromképes montázst egy réti sasról a minap (persze a címben lévő állítás nem az övé, hanem az enyém, ő ennél sokkal profibb). Ahogy a világhírű természetfotós is írja, az állatról három kép készült. Az első még fióka korában, a másodikon épp azt tanulta meg, miért nem érdemes a sirályokkal kezdeni, a harmadikon pedig az látszik, miért kéne a hatóságoknak kicsit komolyabban venni a természetkárosítást meg a méreggel való visszaélést.

  Nem közvetlenül a réti sast akarta megmérgezni az a felelőtlen idióta, aki kirakta a mérget, valószínűleg csak (csak) rókákat akart elintézni. Ez persze nem menti fel, már csak azért sem, mert a rókák mérgezéses gyérítése sem tartozik az engedélyezett vadgazdálkodási módszerek közé. Ha esetleg az a Pincehely környéki idióta, aki kitette a mérget, olvassa ezt, és arra gondol, hogy jó, de ő nem is tudta, hogy ez lehet a dologból, akkor legkésőbb most tanulja meg, hogy azért nem szabad mérget kirakni, mert például ilyen következményei lesznek. A sas nem a méregből evett, hanem a mérgezésben elpusztult róka teteméből, de a használt méreg olyan erős volt, hogy a sassal is végzett. Sőt, három sassal, összesen ugyanis három mérgezett sast találtak a mérgezett róka közvetlen közelében, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területéhez tartozó Pincehely falu határában.

  A réti sas eszmei értéke 1 millió forint, de mivel evett a megmérgezett rókából és elpusztult, ez az eszmei érték jól átváltható természetkárosításra is, ami büntethető. Még nyáron, egy másik réti sas megmérgezésénél kérdeztük a rendőröket, hogy folyik-e nyomozás, akkor azt mondták, hogy

  nem, mert nem érkezett hozzájuk feljelentés.

  Mellesleg olyan hülye világ ez, hogy ott a képen az egymillióba kerülő tollkupac, miért nem nyomoznak csak úgy, mert nem is tudom, olyan természetellenesnek tűnik a dolog, hogy az előbb még repül boldogan az égen, most meg csak ott oszlik a földön, vagy belső megérzés alapján, vagy a zsaruösztön nógatása miatt.