Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 4-es metrót közel három éve adták át, amiből a környéki lakástulajok sokat profitálhattak, a bérlők meg jól megszívhatták, ugyanis több megálló környékén is megduplázódtak a lakásárak, és feltételezhetően ezzel együtt a bérleti díjak is nagyot nőttek. Konkrétan a Kálvin térnél és a II. János Pál pápa térnél nőttek 2,4 és 2,6-szorosára az átlagárak, de a Rákóczi térnél és a Bikás parknál is majdnem duplázódtak.

  dragulas merteke-20170220.png

  Az Otthon Centrum elemzéséből az is kiderül, hogy a budapesti átlaghoz képest a metró vonalán jobban drágultak a lakások, különösen 2015-ben volt ez látványos. Az elemzés szerint további drágulásra lehet számítani, de a metró vonalán már nem lesz sokkal nagyobb a drágulás a pesti átlagnál. (Portfolio)

 • Screen Shot 2017-02-20 at 17.52.03.png

  2016 a független sajtó kitiltásáról szólt a Parlamentben. Kövér László tavasszal az Index két munkatársa mellett a Hvg.hu, az azóta megszüntetett Népszabadság és a 24.hu egy-egy újságírójának belépését függesztette fel határozatlan időre. Az őszi ülésszakra aztán visszaengedték mindenkit. 

  Októberben jött a következő hullám, a házelnök a 444 egyik parlamenti videóján annyira felhúzta magát, hogy szintén határozatlan időre a konkurenciánk teljes szerkesztőségét kitiltotta a Tisztelt Házból. 

  Az utóbbi időben a kitiltások általában néhány hónapig tartottak: akik nem mehettek be tavasszal, az őszi ülésszak kezdetén már újra tudósíthattak. A 444 viszont a február 20-i üléskezdetkor sem mehetett be az Országházba, amivel továbbra is csorbul a közéleti nyilvánosság. 

  A hétfői ülés előtt pár másodpercre felbukkant a sajtófolyosón a nem kormánypárti médiumokat messziről elkerülő Kövér László, és mi megpróbáltuk kideríteni, hogy meddig tart a 444 kitiltátsa. A házelnök két kézzel tolta el magától a kérdést, és vele együtt az Index tudósítóját, azaz engem is: 

 • Ön szerint jobb lesz-e egy autó (vagy hatékonyabb egy fogkrém, mosószer, üzemanyag, cipő, sampon) attól, hogy egy híresség, akinek egyébként semmi köze annak az iparághoz, ott lábatlankodik a gyárban az előállítása közben? Nyilván nem, ugye? Mégis, a reklámok tele vannak ilyen klisékkel, egy hokis (Ovecskin talán?) borotvát, a lengyel csatár, Lewandowski pedig sampont próbált ránk tukmálni – hogy csak két, kulturálisan hozzám közel álló területről említsek példát.

  És most itt van ez az úgynevezett Szikla, Dwayne "The Rock" Johnson, aki volt pankrátor, amerikaifocista, szerepelt akciófilmekben (na jó, a Star Trek egyik részében is), ráadásul diplomás kriminológus. Szóval majdnem olyan, mint egy Ötvös Csöpibe ojtott Doszpot Péter – csak épp valószínűleg semmi köze nem volt az autógyártáshoz. Ebből a nagyjából egyperces reklámfilmből viszont úgy tűnhet, ő maga a Ford-gyártás élő lelke. Komolyan mondom, ha egyszer feltalálnánk az időgépet (ami tudjuk, miért nagyobb lehetetlenség a hírességmentes reklámnál is), tuti 1977-ben mennék vissza, hogy a Kék fényes Szabó Lászlóval leforgassam a világ valaha volt legtutibb Ladaezerkettes reklámját.

 • Ennyi kellett egy amerikai házaspárnak, hogy végre gyerekük lehessen. A kezelésre összesen 30 ezer dollárt költöttek, amiből 14 ezret kölcsönből álltak, de végül mégis összejött a gyermekáldás, ráadásul duplán, ugyanis ikreket várnak.

  16603049 10103160080789815 950750185144116332 n
  Fotó: Lauren Walker

  A hírt a Facebookon osztották meg.