Dezső
12 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nézzék meg, miket találtak Angyalföldön a Fiastyúk utcában, hátha van köztük ismerős:

 • A Dózsa György úton és a Lehel úton fotózott olvasónk, Antal, aki a vihar két szerencsétlen patkányáldozatát is megörökítette. 

 • "Egy autó keveredett a sínekre a mexikói és az Erzsébet királyné útja sarkán. Ha jól értem a sztorit, három autó rossz helyen fordult le az útról, mert a víz miatt nem lehetett látni az útvonalat. Az egyikük húzta a rövidebbet" – írta volt kollégánk, Freevo, aki fotót is mellékelt az incidensről. Szerencsére baja senkinek nem lett.

  mexikoi ut frivo
  Fotó: Freevo
 • Két hete írtam egy posztot arról, hogy milyen furcsán alakulnak az áruházban a vízszűrőbetétek árai: egyes kiszerelésben 2000, kettesben 2500, hármasban 2333 forintra jött ki egy betét ára.

  Az értetlenkedésemre elképesztő levéláradat érkezett: szinte mindenki azt írta, hogy az emberek vakon bíznak benne, hogy a nagyobb kiszerelés fajlagosan olcsóbb, ezért sokan nem ellenőrzik, hogy tényleg jól járnak-e. Szerintük a nagy áruházak (sőt, az összes) ezt gyakran kihasználják, és a kereslet-kínálat szabályai szerint miért is ne tennék.

  Válaszolt a MediaMarkt is:

  A MediaMarkt egyes termékeket a nagy vásárlói kereslet miatt akár több százas nagyságrendű mennyiségben szerez be, ezekre a beszerzés során jelentős engedményt tud elérni, így kedvezőbb áron tudja kínálni a vásárlóknak. A helyi vásárlói igények és az ebből eredő beszerzési mennyiségbeli különbség áruházanként és kiszerelési egységenként is eltérő lehet.

  Aha.

  Aztán tegnap arra jártam, és egy sugallatnak engedelmeskedve beugrottam megnézni, mi a helyzet vízszűrő-fronton.

  IMG 3423

  Kettes kiszerelés ezúttal nem volt, de a hármas ára ezer forintot zuhant, így egy darab már csak 1965 forintba kerül. A négydarabos szett esetében pedig alig merem leírni: (törzsvevőknek) 1698 forint a szűrő már!

  Ezután mondja valaki, hogy ez egy következmények nélküli ország!