Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A lenti képen a Csoma Szobája Alapítvány egyik önkéntese veti a vályogtéglát 4000 méter magasságban, a Napiskola előtt. Az alapítványt Irimiás Balázs hozta létre majd 10 éve, hogy Kőrösi Csoma Sándor szellemiségét továbbvigyék. Felépítettek egy iskolát, hogy a hosszú és hideg téli időszakban is lehetőség legyen az oktatásra.

  Aki megismerkedne ezzel a fantasztikus projekttel, annak erről, az önkéntességről és természetesen a befogadó környezetről tart képes beszámolót Balázs január 31-n este 7-kor a GANG-ban.

 • Rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai mentettek ki egy hattyút a jég fogságából Szolnokon - írja a Police.hu. Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségre szombaton, hogy a Zagyva folyóba egy hattyú valószínűleg belefagyott.

  hat1
  Fotó: Police.hu

  A járőrök a helyszínre siettek, és megtalálták a mozdulatlan állatot, de megállapították, hogy életben van, mivel a zajokra reagált.

  Nem tudták biztonságosan megközelíteni a rendőrök, mert a parttól körülbelül 2 méterre volt a vízbe fagyva, a jégréteg vékony volt, ezért segítséget kértek a katasztrófavédelemtől. Egy létrát fektettek a jégre, majd a katasztrófavédelmisek feltörték a fagyott folyó vízét az állat körül, és kiszabadították a madarat.

  hat3
  Fotó: Police.hu

  A jég fogságából épségben kiszabadított hattyú boldogan visszaúszott a társaihoz.

  Happy end
  Happy end
  Fotó: Police.hu