Eszter, Eliza
14 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A BBC tett ki egy videót arról, hogy tűzoltók mentenek ki csatornába esett kiskacsákat. 

  A kommentelők persze rögtön elkezdtek pampogni, hogy nem igazi hír, és miért kell ezzel foglalkozni, de magam sem mondhattam volna szebben, mint Lily Pesha a lassan 2000 lájkot elért kommentjében: annyi szörnyűséget látunk egész nap a hírekben, néha jó ilyen aranyos dolgokat is nézni. 

 • Nem a mostanit, az óbudai otthonunkat az egykori dohánygyárban. Nem is az újpestit, ami a volt Alkotmány utca helyére épült. Hanem azt, ahol 2002 és 2006 között dolgoztunk, a Klapka utcai mini irodaházat, ami a jó isten tudja, mi volt előtte, nyilván valami kis gyár lehetett Angyalföldnek azon a részén, amiről Vámosi János Járom az utamja szól. És amit Ághassi kolléga is oly sokszor énekelt még abban az időben reggelente a szerkesztőségben, ha már nem volt ideje hazamenni munkakezdés előtt. 

  IMG 7579

  Utoljára ilyen állapotban láttuk az épületet

 • Ezúttal a Pékműhelyt érte utol a jelenség, hosszú posztban számolnak be arról, hogy nem azért nem tudnak elég kenyeret sütni, mert nem akarnak, hanem mert nem tudnak sem péket, sem pultost, sem futárt felvenni.  

 • Hiába lett Moszkva szerint hazai pálya az Ukrajnától visszavett Krím, Dmitrij Medvegyevnek okoztak a helyiek néhány kellemetlen percet, amikor arról panaszkodtak, hogy annyira mégsem érzik jól magukat Oroszország kebelére visszatérve. Az orosz kormányfő három napos útján spontán beszélgetésbe keveredett egy asszonnyal, aki az elértéktelenedő nyugdíjra panaszkodott.

  Érdemes Dmitrij Egyszer Elnökként Melegítettem a Széket Másnak Medvegyev és a nyugdíjas nő párbeszédét meghallgatni.

  „–Nem lehet a nyugdíjból megélni, az árak eszméletlenek, a nyugdíjkiigazítást sem megfelelően hajtották végre.

  - A nyugdíjakkal külön fogunk foglalkozni.

  - De hát a Krímen elmaradt a nyugdíjkiigazítás...

  - ...az most máshol sem volt. Egyszerűen nincs rá pénz.

  Ha lesz pénz, végrehajtjuk. Na, kitartás, minden jót.”

  Szokatlan beszélgetés és magyarázkodás, talán kicsit az is benne van, hogy a Krím az elmúlt 25 évét autonóm köztársaságként élte, hozzászokva ahhoz, hogy beszólhatnak a kijevi vezetésnek. Most láthatóan Moszkvával szemben sem óvatoskodnak. Persze, Oroszországban is panaszkodhatnak, akár élő adásban is, de az nem a központi hatalmat, hanem a helyi vezetést vagy az általa megbízott cégek ügyeit érinti, amire Vlagyimir Putyin a maga évenkénti csevegő műsorában el szokta mondani, hogy megnézem, leellenőrzöm, elintézem.

  De, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, mint most Medvegyev, az legfeljebb pályája kezdetén, a Kurszk tragédiája idején volt elképzelhető, amikor találkoznia kellett a hajon szolgálók még reménykedő rokonaival, aztán el kellett viselnie a néhai Borisz Berezovszkij irányította televízió elnököt kritizáló műsorait. Állítólag ez volt Putyin legnagyobb leckéje és nagyjából ez pecsételte meg az addig befolyásos Berezovszkij a sorsát.