Luca, Ottilia
2 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha valaki most menne látogatóba a Rio de Janeiro-i Nélson Hungria börtönbe, ne lepődjön meg, ha puccos plázákat simán kenterbe verő dekorációval és a legfullosabb hoszteszeket lepipáló, Mikulás jelmezbe bújt rabokkal találkozik. Az intézményben ugyanis 2010 óta hagyománnyá vált, hogy a foglyok saját kezűleg készített díszekkel dekorálják ki a cellákat és a karácsonyváró előadásra maguk is ünnepi szerelésbe bújnak.

    Ilyen a börtönélet a Nélson Hungriában karácsony környékén:

  • 25360647 10155970096839549 640940663 n
  • A képek a dalmát tengerpart legszebb városában, Dubrovnikban készültek a hét eleji viharok után. Nem is fűznék hozzá semmit, mert a látvány önmagáért beszél. 

    (Severe Weather Europe / Facebook)

  • Eltáv nevű civil felzárkóztatási programjában a Katona József színház a heves megyei Szúcs-bányatelep roma közösségével dolgozik a helyiek mentális és fizikai szegregációjának oldásán. A szerteágazó programban gyerekek és felnőttek, szúcsiak és budapestiek, színészek, nézők és diákok egyaránt részt vesznek. Most, karácsony közeledtével arra kérik a Katona nézőit és minden segíteni vágyót, hogy támogassák a szúcsi közösséget tartós élelmiszerrel, játékkal, könyvvel, tisztítószerekkel. A színház előcsarnokában elhelyezett gyűjtőládában december 8. és december 18. között lehet elhelyezni a felajánlásokat, melyeket még karácsony előtt eljuttatnak a szúcsi családokhoz. Az Eltáv nevű programról mi is írtunk.