Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Londonban egy társkereső cég és egy kávézó állt össze, hogy segítse a magányos lelkek egymásra találását. A kifejlesztett technológiával bárki képét "rányomtattják" a kávéjukra. A társt keresők mellett bárki képét lehet rendelni, így ha épp egy kedvencével fogyasztaná el a reggeli indító kávét, nem kell habozni, csak rendelni.

 • Névtelen.png

  Sajnos én nem beszélek olaszul, Németh Szilárd a parlamenti önéletrajza szerint viszont igen, sejtelmes meghatározással ráadásul "társalgási szinten", bármit is jelentsen ez. Elképzeltük:

 • A police.hu-n olvastuk, hogy a gyulai rendőröknek sikerült elfogniuk a 27 éves tápiószőlősi férfit. V.F-t azért vették őrizetbe, mert a gyanú szerint két év alatt összesen 16 alkalommal lopott gyulai templomokból.

  Ezen időszakban, több mint 100 karkötőt, nyakláncot és egyéb ajándéktárgyat tulajdonított el, de volt, hogy a perselyekből is kivett pénzt.

  A legmeghökkentőbb fogása viszont egyértelműen az volt, mikor 2016 májusában egy babakocsit is eltulajdonított az egyik templom előteréből.

  A Gyulai Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádemelést javasol ellene.

 • Kaptam egy lakáshirdetést egy Dia nevű olvasónktól. Elsőre azt gondoltam, hogy jó-jó, de láttunk már ilyet korábban is: a hirdetés minden fotóján eldugnak valamit, ami arra csábít, hogy rákattintsunk és végigpörgessük a képeket, aztán megosszuk - abban a reményben, hogy akkor egyszer csak elkel majd a lakás.

  Itt egy kis textilbaglyot helyeztek el minden fotón. Van, ahol ugyan pár másodpercet gondolkodnunk kell, de azért mindenhol hamar megtaláljuk. Kivéve a konyhában!

  Ott annyira nehéz a feladvány, hogy én elsőre félre is siklottam (utólag tudom is, hogy miért). Aki még szeretne gondolkodni rajta az nyissa meg a képet és agyaljon rajta, mert alább elárulom a megoldást!

  A MEGFEJTÉS

  Elsőre azt hittem, hogy a tálcán szereplő bagolyábra a megoldás. Persze nem az, hiszen az nem az a madár, mint ami a többin szerepel. Elsőként Szilárd küldte el a megfejtést:

  a bagoly a mikróban van!

  És tényleg, ha az ember hunyorít és megfelelő szögből nézi a képernyőt akkor látszik. Nem csoda, hogy gban nevű olvasónk nem is találta meg elsőre, csak

  amikor más monitoron, gépen néztem a képet, sötét, már nem napfényes szobában. Elsőre is gondoltam, hogy ott van, de egyszerűen láthatatlan volt napfény mellett.

  Mondjuk ez jól passzol egy bagoly imidzsihéz. A mi házunk előtti gesztenyefán is lakik egy erdei füles, de néha negyedóráig meresztjük a szemünket, mire megtaláljuk. De nem fogott ki homeron, aki mint írta:

  végeztem egy kis gamma korrekciót, majd invertáltam a képet. így mar egyértelműen latszik a kis dög

  Ugye a kedves olvasó is látja:

  bagolyakonyhaban

  És amikor már mindenki egyetértett azzal, hogy a bagoly a mikróban van, akkor jött Krisztián levele, hogy "én a mikró elején látok egy zöld baglyot tükröződni,

  tehát jobbról van a munkalapon csak éppen takarásban.

  Szerinte nem is lehet a bagoly a mikrohullámú sütőben, hiszen "akkor nem látszana, mert a mikróban sötét van, kint meg világos. Becsillan az üveg, így semmi nem látszik bentről. Arról nem is beszélve, hogy az ajtóban van egy rács ami visszaveri a mikrohullámokat, és ez fekete. Tehát kizárt hogy belső világítás nélkül bármi is kilátszódjon."

  Szóval a bagoly meg is van, meg nem is. Döntse el a kedves olvasó, kinek van igaza.

  Hol a bagoly?

  • 683
   A mikróban
  • 548
   Csak tükröződik a mikrón
  • 411
   Én egyáltalán nem látom

  Alighanem álmában sem gondolt volna arra a hirdetés feladója, hogy ilyen vitákat generál a lakása, de most biztos nagyon boldog. 

  bagolymikro

  UPDATE: Kénytelen vagyok még egy megjegyzést tenni, mert elöntenek az olvasói levelek (és akkor azokról még nem is beszéltem, amelyeket reggel kaptam, hogy hol van az ígért megfejtés). Szóval többen felvetettétek, hogy nem lehet tükörkép, mert a bagolynak a bal szeme nagyobb, akárcsak a többi képen, vagyis a mikróban van. Ehhez Zoltán egy kis képet is mellékelt, Józsi pedig azzal egészítette ki, hogy "Még egy lehetőség van, a dupla, vagy 4-6-8-szoros tükröződés, de azt kizárhatjuk, mert akkor zajos, életlen lenne a bagoly képe." Jó erre én még azzal tromfolhatnék, hogy mi van ha magát a fotót tükrözték? De sztem ezt is kizárhatjuk egy szimpla lakáshirdetés esetében. Remélem innentől megnyugszanak a kedélyek.