Gusztáv
-11 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Facebookot sokszor kritizálják a visszhangkamra-effekt miatt, ami a velünk egyetértő, az előítéleteinket megerősítő véleményekkel és emberekkel vesz körbe. Pedig ha kicsit kísérletezünk vele, elérhetjük ennek az ellentétét is, és olyan szubkultúrákba pillanthatunk be, amelyeknek a létezését sem akartuk addig elhinni.

  Ez a beszélgetés például a világ legnagyobb átverésének, a tévés jósdáknak a rajongói között zajlik, és pszichológia tankönyvek illusztrációja lehetne a kognitív disszonancia fejezetnél. Egyszerűen fájdalmas olvasni is, ahogy a nénik (a fele szlovákiai magyar lehet az euróban számolás miatt) megmagyarázzák maguknak, hogy igenis megéri percenként 500-ért hívogatni a telejósokat, mert hát lehet hogy megszalad kicsit a telefonszámla, de akkor is igazat mondanak. És nem is ők a genyák, hanem a főnökeik, akik direkt várakoztatnak a vonalat tartva, hadd pörögjön a számláló.

  (Kattintson a képre, hogy a beszélgetés folytatását is lássa!)

  (via Chemtrail for everyone)

 • Amikor tavaly elindult az évi 80+n milliárd forint adófizetői pénzből működő újrafazonírozott állami csatornacsalád, a pénzszivattyú környékén ülők azt emlegették, hogy a BBC mintájára fog itt megvalósulni valami, aztán hogy mi lett ebből, azt nem nagyon kell ragozni. 

  Erről jutott eszembe teljesen véletlenül ébredés után, hogy bizony volt magyar nyelvű BBC is, tekintélyes magyar szerkesztőkkel és szerzőkkel. 

  Aztán sajnos 2005-ben gazdasági okok miatt több kelet-európai állomással együtt bezárták a magyar bázist, mert kellett a pénz egy közel-keleti rádió elindításához. A BBC magyar adásának 66 évét itt foglalták össze, a bezárásról pedig itt írtak részletesebben

  De hogy necsak üres kesergéssel kevert nosztalgiából álljon ez a poszt, szerencsére a magyar BBC archívumának egy része máig elérhető. 

  Például, haide kattint, pazar angol nyelvleckékkel fog találkozni, amelyek magyaroknak szóltak, a brit adófizetők pénzéből. 

  Elég nehéz elhinni manapság, hogy régen ilyen is volt, de érdemes észben tartani, hogy ilyen szintű, minőségű is lehet a közszolgálatiság. 

 • A romániai Vaskapu Természeti Parkban kihelyezett kameracsapda előtt egy hiúz sétált el lassan és méltóságteljesen:

  Nem ez az első eset, hogy a Karssó-Szörény és Mehedinti megye közigazgatási területén fekvő parkban hiúzt filmeztek le, novemberben ezt rögzítette a kamera:

  Mindez azért nagy szám, mert a hiúzok száma Európában az erdőirtásoknak és a vadászatnak köszönhetően katasztrofális mértékben megritkult, szóval addig nézze az ilyen videókat, amíg teheti.

  (via Transindex)

 • Ti nem jártok gyalog soha sehol? Ti tényleg csak kigurultok a garázsból a kocsival, aztán meg vissza? Nektek nincs idős anyátok, totyogó gyereketek, lelkiismeretetek? Hozzátok tényleg be kell csöngetni és megkérni, hogy valaki ugyan jöjjön már ki egy lapáttal és egy marék homokkal? Titeket valóban cseppet sem zavar, hogy egy rossz lépés a házatok előtti jeges járdán, és hetekre, hónapokra kórházba, fekvésre, gipszre, vagy még annál is rosszabbra ítéltek bárkit?

  Szedjétek már össze magatokat. 

  Köszönettel,
  a többiek.