Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kormányzó párt kiadott egy közleményt a szombati tüntetésre reagálva, és eléggé nekimennek azoknak, akik szerint túlzás 10 évre börtönbe küldeni H. Ahmedet. Innentől szó szerint közöljük a közleményt, amelyben amúgy a "támad" szó 7-szer szerepel.

  A migránspárti erők ismét támadják Magyarországot, mert ők legalizálni akarják a bevándorlást és migránsokkal akarják betelepíteni Európát. Ezek a szervezetek rendszeresen támadják hazánkat, támadták a kormány határvédelmi és terrorellenes intézkedéseit, a bevándorlási szabályok szigorítását és támadták a kényszerbetelepítés elleni népszavazást is. Megdöbbentő, hogy most már azért is képesek utcára vonulni, hogy védelmükbe vegyenek egy bűnözőt, aki a magyar rendőrök elleni erőszakos támadást irányította a röszkei zavargáson. Ma már egyértelmű, hogy ami Röszkén történt, az csak a jéghegy csúcsa, mert terroristák ezrei érkezhettek Európába a migránsok közé vegyülve, és ahogy arra az Europol is figyelmeztet, nagy valószínűség szerint újabb támadásokat akarnak elkövetni. A magyar emberek az októberi népszavazáson egyértelművé tették, hogy nem kérnek a tömeges bevándorlásból és a vele kéz a kézben járó terrorizmusból. Nem kérünk azokból, akik erőszakkal lépik át határainkat, akik nem tisztelik a törvényeinket és erőszakkal rátámadnak a magyar rendőrökre.

 • Egy olvasónk akart volna elrepülni New Yorkba, de az egyik nagy utazástervező program finoman utalt arra, hogy nem kéne a hanyatló nyugatot csak úgy látogatni, és inkább kidobta az N-betűre rögvest a Magyar Népköztársaságot. (Kipróbáltuk, nem fotosop!)

 • Ignácz Gyula és Podlovics Lajos a Sóstógyógyfürdő üdülőterületére tévedt erejét vesztett a part menti nádasból kimentett őzet viszik Nyíregyháza közelében, írja az MTI arról, hogy mit láthatunk az alábbi képen.

  A vadat a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai vették észre és mentették ki az egyfokos vízből. Szárazra törölték és autóval elvitték a legközelebbi erdőszélre ahol visszaengedték a természetbe.

 • Bár a nyáron történelmi történésként ünnepelték (legalábbis azok, akik szerint a hidegháborúnak ideje véget vetni), hogy fél évszázad után először indult közvetlen repülőjárat az Egyesült Államok és a kommunista Kuba között, üzletileg a dolog nem nagyon jött be.

  Ugyan a sokak által hősként tisztelt véreskezű diktátortól, az országába az amerikai (bár nem a szovjet) imperializmustól való szabadságot, a földi paradicsomot és a jegyrendszert elhozó Fidel Castrótól sem kell már tartaniuk az amerikai turistáknak, mégsem akarnak nagy tömegekben a karibi szigetországba özönleni, hogy megtekintsék a posztkapitalista fejlődési modellt.

  GettyImages-474765776
  Fotó: Roberto Machado Noa

  Legalábbis a Quartz cikke szerint az American Airlines kénytelen csökkenteni a kubai járatai számát, miután nincs elég forgalom az ottani mesés üdülőhelyekre. Az ok egyébként nem az, hogy a tengerparti szállodákba már betette a lábát a kapitalizmus keze, és ezért a kubai tanulmányútra készülő amerikai sandersisták elokádnák magukat az ottani állapotoktól, hanem hogy még mindig elég nyögvenyelős dolog Kubába bejutni az amerikaiaknak, csomó engedély és papírmunka kell hozzá, és máshol azért egyszerűbben megoldható a téli kiruccanás.

  Mindenesetre a héten elindultak a járatok Havannába is Amerikából, ott lehetőleg már mélyebb és közelebbi tapasztalatokat szerezhetnek a szebb és jobb kollektivista világról, akik erre vágynak, mint például annak idején az Index egykori újságírója.