Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valami lángolt a Váci útnál található vasúti felüljárón egy olvasónk fényképének tanúsága szerint. Hogy mi lehet, azt egyelőre nem tudjuk, kerestük a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy eddig nem érkezett bejelentés a tűzoltósághoz ilyen esetről. 

  fst01
  Fotó: Olvasónk, Attila
 • Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott az olaszországi buszbalesettel kapcsolatban, de ezt nem sikerült úgy abszolválnia, hogy ne verje ki a biztosítékot egy csomó embernél egy taplónak vélt megjegyzéssel. Egészen pontosan ezt mondta Balog az Országos Mentőszolgálat vezetőjéről:

  Szeretném a főigazgató úrnak külön is megköszönni a munkáját, Csató Gábor néhány napja vette át a szervezetnek a vezetését, úgyhogy ez valóban egy tűzkeresztség volt, ha lehet ilyet mondani.

  Annyit biztosan megelőlegezhetünk Balog Zoltánnak, hogy nem szándékosan akarta megsérteni az áldozatok emlékét és a hozzátartozókat, de az internet ettől függetlenül hamar háborogni kezdett a szerencsétlen szóviccen. Ön szerint megengedhető ez a szóhasználat a jelenlegi helyzetben? 

  Tapló volt Balog Zoltán a sajtótájékoztatón?

  • 2970
   Az áldozatok emlékének megsértése elsütni egy ilyen szóviccet, tapló volt az emberminiszter.
  • 1941
   Szerencsétlen szófordulat, de ne bántsuk, csak kicsúszott a száján.
  • 288
   Nem, nincs semmi különös a szóhasználatában.

  (Vastagbőr blog)

 • Trump elnöksége új ajtókat nyithat a külpolitikában Vit Jedlička, a Liberland néven 2015-ben alapított miniállam vezetője szerint. A férfi részt vett Trump beiktatásán, és azt reméli, az új amerikai elnök előbb-utóbb hivatalosan is elismerheti Liberland létezését. 

  A 33 éves Jedlička Horvátország és Szerbia határánál, a Duna mentén hozta létre szabadelvű miniországát közel két éve. A szélsőségesen libertárius elvek mentén szerveződő közösségről ezt mondta az alapításkor:

  Az új állam alapítóinak célja egy olyan társadalmat létrehozni, ahol a tisztességes emberek anélkül érvényesülhetnek, hogy az állam felesleges szabályokkal és adókkal keserítené meg az életüket.

  Az azóta eltelt időben több százezren folyamodtak "állampolgárságért", köztük 12 ezer amerikai. Bár a médiavisszhangjuk jelentős, a népszerűséggel diplomáciai szinten eddig nem mentek sokra, egyetlen másik ország sem ismeri el Liberlandot. 

  Ha Hillary Clinton lett volna az elnök, valószínűleg ezután sem lenne rá esély, hogy az USA számításba vegye a rendhagyó ország legalizálását, de Trump felforgató személyiségéből még ezt is kinézi Liberland vezetése, ennek reményében ment Washingtonba Jedlička. Szerinte az új elnök megláthatja a potenciált abban, hogy Liberlandot érdemes lenne USA-közeli turisztikai- és technológiai központtá tenni, ez pedig néhány éven belül elvezethet a diplomáciai elismerésig. 

  (Washington Post)

 • „Egy baleset után az egyik autó az út közepén állt meg, ezért csak a villamos sínen tudnak kerülni az autók" – írta egy kollégánk a Margit hídról. Így beállt a Buda felé tartó oldal, és előtte a körút is a Nyugatiig. A helyzet azóta megoldódott, újra járható a híd.